به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم یادبود شهید جمهور آیت الله سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت عصر امروز (,دوشنبه، ۷ خرداد) با حضور گسترده جامعه فرهنگی و هنری در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم دکتر محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، سید محمد هاشمی (قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، سید محمود اسلامی (معاون توسعه منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، امیرفرشاد مهدیپور(معاون رسانهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)،محمد خزاعی (رییس سازمان سینمایی کشور)، محمود سالاری (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)،سید مجید پوراحمدی (مدیرعامل صندوق اعتباری هنر)، حمید نیلی (مدیرکل هنرهای نمایشی)، یاسر احمدوند (معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، کوروش زارعی (مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری)، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، مجید زینالعابدین (مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی)، محمد الهیاری (مدیرعامل بنیاد رودکی)، علیرضا قزوه(مدیر مرکز موسیقی صدا وسیما)، علی رمضانی(مدیر عامل خانه کتاب)، مجید امامی(دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس) و هنرمندانی چون احمد نجفی، انسیه شاه حسینی، داوود گنجه ای، محمد گلریز، داریوش ارجمند، جعفر دهقان، محمد گلریز، مهدی جهانی، محمود فرهنگ، وحید اسداللهی، محسن افشانی، ارسطو خوشرزم، حمید حرا، ابوالفضل همراه، رحیم شهریاری، حسین تبریزی، قادر آشنا، اسماعیل خلج، بهروز افخمی، محمدحسین ایمانی خوشخو، حمید ماهیصفت، محمد شیری، جهانگیر الماسی، منوچهر شاهسواری، رضا بانگیز، رضا مهدوی، محمدعلی مرآتی، جمال شورجه و ... از جمله مهمانانی هستند که در این مراسم حضور داشتند.
عصر هفتم خرداد مراسم یادبود رییس جمهور شهید و شهدای خدمت با قرائت آیاتی از کلامالله مجید و سرود ملی به صورت رسمی آغاز شد.
سپس سیدعلی موسوی گرمارودی به قرائت چند بیت شعر پرداخت.
در ادامه این مراسم" جواد آذر" شاعر کشورمان با ذکر خاطره ای از افطاری با رییس جمهور گفت: ماه رمضان در خدمت دوستان بودم که پس از افطار آیت الله رییسی رییس جمهور شهید و وزیر ارشاد نشسته بودند، خیلی سریع رد شدم که مزاحم افطار آنها نشوم که آیت الله رئیسی من را صدا زدند و گفتند که همان روز صبح برنامه «چهارگاه» مرا در تلویزیون دیدهاند و این آخرین بار بود که ایشان را دیدم، دوستان عزیز ما و مرگ با هم حرکت میکنیم. دعا میکنم که همه ما عاقبت بخیر شویم و خداوند رییس جمهور را رحمت کند.
محمدعلی رجبی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر نیز در بخش دیگری از این مراسم در سخنانی مطرح کرد: ما همه در این راه هستیم. من این ایام بیشتر پای تلویزیون بودم و صحبتهای مردم را میدیدم. درس جدیدی از مردم گرفتیم و بیخود نبود، رییس جمهور عزیز برای مردم این همه کار کرد؛ بین سخنان مردم از همه اقشار دو واژه دریافت کرده و آن هم رضا و صدق است. رضا را گاهی با عنوان «خادمالرضا» به کار میبردند. او اگر برای خلق کار میکرد، خلق را تجلی خالق میدید. کسی که در مقام رضا قرار گرفت جز به دستور عمل نمیکند.
این عضو پیوسته فرهنگستان هنر، اظهار کرد: من به عنوان یکی از کوچکترین اعضای خانواده هنرهای تجسمی کشور میخواهم درباره این دولت که عمر کوتاهی داشت بگویم. خدمات آیت الله رئیسی در باب هنر بسیار زیاد بود، تثبیت شیوه استاد شاگردی، تصویب سند موسیقی، سند معماری، سند هنرهای نمایشی و سند هنرهای نمایشی در دولت شهید جمهور سامان یافت.
در ادامه این مراسم "نجفقلی حبیبی"، پژوهشگر فلسفه اسلامی گفت: ما از اول انقلاب بزرگان زیادی را از دست دادیم که آیت الله رییسی یکی از آنها بود و قطعا آثار خدمات ایشان در کشور باقی خواهد ماند.
وی با اشاره به توجه آیت الله رئیسی به دانشگاه و فرهنگ اظهار کرد: ایشان به شدت به مسئله فرهنگ و دانشگاه علاقمند بودند و تاکید داشتند که امکانات لازم فراهم شود که کسی عقب نماند؛ چون توان یک مملکت به علم و دانشجویان آن است. تمام تلاش خود را کردند که دانشگاهها آزادی خود را حفظ کنند، اساتید درس خود را بدهند و دانشگاه نظم خود را حفظ کنند که دانشجویان در عین حال که نظر سیاسی خود را داشته باشند در فضایی آرام و با سطحی بالا درس بخوانند.
در بخش دیگری از این مراسم "شاهین فرهت "، هنرمند پیشکسوت موسیقی با ذکر خاطره ای از دیدار با رییس جمهور در مراسم افطاری گفت: من دوبار رییس جمهور را دیدم؛ بار اول افطاری در ساختمان ریاست جمهوری که از طرف فرهنگستان هنر صحبت میکردم و برای ایشان انواع موسیقی به خصوص موسیقی نواحی ایران را شرح دادم که ایشان با دقت حرفهای مرا گوش کردند و بعد از ایشان خواستم که فرهنگستان هنر را حمایت کنند که با روی باز قبول کردند.
وی خاطر نشان کرد: بار دوم آقای رئیسی را در میهمانی دیگری دیدم و در آن زمان نیز به من گفتند، در حال تلاش برای توسعه موسیقی ایران هستند و من واقعا تشویق شدم و امیدوارم روحشان در آرامش باشد.
در ادامه مراسم" همایون همتی" ، استاد و محقق برجسته ادیان و عرفان گفت: آیتالله رییسی متعلق به همه ایرانیها و مسلمانان است؛ نمیتوان او را به یک جریان سیاسی خاص محدود کرد. نزدیک به سی سال دوستی و آشنایی با او صحبت درباره او را برای من دشوار کرده است. باورم نمیشود به این زودی از میان ما برود. آرزوهای زیادی داشتیم که همه خاک شد.
وی با اشاره به سیره اخلاقی ایت الله رئیسی اظهار کرد: او از معدود روحانیونی بود که با انصاف تمام سخن میگفت؛ دغدغه فرهنگ و دانشگاه را داشت. بسیار متواضع و فروتن بود و ندیدم عصبانی شود و با خشم حرف بزند. او پیگیر امور فرهنگی بود و نشاط خاصی در خدمت رسانی داشت و شوق خدمتگزاری او را لحظهای رها نمی کرد و اگر به حیات خود ادامه میداد، شک ندارم کارهای بزرگی را در عرصه فرهنگ و هنر انجام میداد.
همایون همتی خاطر نشان کرد: ایت الله رئیسی نیروی ارزشمند و عالم دینی تاثیرگذاری بود که از جامعه ما گرفته شد. اما ناامید نیستیم چون سکاندار امروز نظام اسلامی با صلابت پابرجاست؛ ایشان ذهن ایدهپرداز، قدرت برنامهریزی و قدرت مدیریت اجرایی داشت. در جاهای مختلفی بیتظاهر، بیریا و بسیار فروتن خدمت کرد.
در این مراسم داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون سخنانش را با عرض تسلیت به مردم ایران و جهان آغاز کرد و گفت: آیت الله رئیسی فقط رییس جمهور ایران نبود بلکه نیمی از سیاست جهان را بر عهده داشت. او در سفری که به نیویورک داشت نیمی از اروپا را هم با خود همراه کرد، آقای رئیسی مردی تکرار نشدنی بود و امام رضا (ع) بهشت را به او تقدیم کرد. چنین مردی کم پیدا میشود؛ بزرگ مردی که رییس جمهور ما بود و ما همه با عشق به او رآی دادیم.
این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون ابراز امیدواری کرد: آرزو میکنم که خصلتها، خلقیات، روش و شیوه او در مردانی که بعد از او میآیند، الگو شود و از او بیاموزند که چگونه در بین مردم بود و در نهایت روز آخر جانش را برای کشور داد.
وی خاطر نشان کرد: در اولین مراسم افطاری که آیت الله رئیسی را زیارت کردیم، قول داد که کمکی به موسسه هنرمندان پیشکسوت کند. دو سال گذشت اما خبری نشد. در جلساتی که برای تولد هنرمندان پیشکسوت برگزار میشد، به تندی خطاب به ایشان گفتم که چرا به عهد خود وفا نمیکنید؟ البته همان زمان همه گفتند که آقای رییسی ۲۰ میلیارد به من دادند؛ البته من هم خوشحال شدم که چه خوب! البته که این پول برای بیش از هزار هنرمند بود. این حرفها به گوش ایشان میرسید و در جلسهای که بعدها مرا دید، گفت که چرا دلخوری رفیق؟ گفتم ناراحت نیستم و گفت این پول به شما میرسد و اتفاقا رسید.
داریوش ارجمند تصریح کرد: من فرد سیاسی بسیار دیدهام اما انسانی آنقدر نقدپذیر، دوستداشتنی و اهل وفای به عهد همانند آیت الله رئیسی ندیدهام، چه حیف که ایشان زود از میان ما رفت و چه زیبا و باشکوه رفت، هیچگاه رییس جمهوری نداشتیم که عبای او تا زانو گِلی باشد، در سیل راه برود و مردم را تنها نگذارد.
سپس "بهروز افخمی" کارگردان سینما با اشاره به ویژگی های شخصیتی و اخلاقی رئیس جمهور شهید گفت: ایت الله رئیسی انسان صاف و صادقی بودند و میشد به ایشان اعتماد کرد؛ حتی اگر به دولت او نقد فراوان و به خصوص در حوزه اقتصادی وارد بود. به نظرم ایشان بهتر از این عاقبت نمیتوانست، داشته باشد.
در این مراسم رضا مهدوی، هنرمند و پژوهشگر موسیقی با اشاره به تصویب سند موسیقی در دولت آقای رئیسی گفت: ما اهالی موسیقی میدانیم که در دولت ایت الله رییسی بود که سند موسیقی تصویب شد. به هر حال قانون بد، از نداشتن قانون بهتر است. موسیقی قانونمندتر شده و همه را مکلف میکند که با یک روش صحیح و مشخص با موسیقی رفتار کنند.
در این مراسم مرشد میرزاعلی نیز قطعاتی را در سوگ شهیدان خدمت اجرا کرد.
کارگاه نقاشی در حاشیه این مراسم برپا شده بود و هنرمندان تجسمی نیز تصاویری از شهید جمهور و شهدای خدمت خلق کردند.
نظر شما