ماموستا «اقبال بهمنی»، در گفتگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان ضمن عرض تسلیت درگذشت شهادت گونه خادم الرضا(ع)، آیت الله سید ابراهیم رئیسی به مقام معظم رهبری و مردم ایران، به بیان دیدگاه ها و رفتار وحدت آفرین «رئیس جمهور شهید» پرداخت و اظهار کرد: عملکرد وحدت آفرین آیت الله رئیسی در دو مرحله برون مرزی و داخلی قابل بررسی است.
وی با اشاره به رویکرد و عملکرد آیت الله رئیسی در خصوص ارتباط با کشورهای همسایه، اظهار کرد: نگاه تقریبی رئیس جمهور شهید ما، موجب شد تا روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی بعد از سالها دوباره از سرگرفته شود و بعد از چند سال وقفه، مجدد سفر عمره به سرزمین وحی صورت پذیرد.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، بهبود روابط با کشورهای منطقه را نیز نتیجه همان دیدگاه تقریبی آیت الله رئیسی دانست و افزود: پس از اتفاق جانگداز سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و همراهان ایشان، در مراسم تشییع پیکر آنان و همچنین مراسم ختمی که برگزار شد، شاهد حضور نمایندگان کشورهای همسایه ازجمله نماینده پادشاه عربستان و کشورهای عربی در کنار مردم ایران بودیم. من این توفیقات را نتیجه رویکرد وحدت بخش «شهید جمهور» می دانم.
بهمنی با بیان اینکه اقدامات آیت الله رئیسی در عمل به دستور کلام خداست که می فرماید: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا»، ادامه داد: ساحت دیگری که آیت الله رئیسی در آن برای ایجاد و تقویت وحدت در برون مرز تلاش بسیاری داشت، سخنرانی در کنفرانس وحدت بود. در کلام او تلاش برای ایجاد وتقویت وحدت بین مسلمانان کاملا مشهود بود.
ماموستا بهمنی به عملکرد وحدت آفرین رئیس جمهور شهید اشاره کرد و گفت: در سفرهای استانی آیت الله رئیسی به استان کردستان شاهد رفتاری از او بودیم که مصداق عینی عمل به فرمایش کلام خدا برای وحدت بود.
وی افزود: آیت الله رئیسی در زمان نماز در مساجد اهل سنت حاضر می شد و به امام جماعت اهل سنت اقتدا می کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که ایشان علاوه بر مقام ریاست جمهوری، از نظر علمی دارای مرتبه بالایی بود. این رفتار شهید رئیسی از اندیشه ای سرچشمه می گیرد که به آن اعتقاد داشت.
اقبال بهمنی به بازتاب این حرکت رئیس جمهور شهید میان مردم و علمای اهل سنت اشاره کرد و گفت: روزی که شهید رئیسی در مسجد والی، مسجد جامع سنندج و نمازخانه ارتش به امامان جماعت اهل سنت اقتدا کرد، نگاه مفتیها و ماموستاهای اهل سنت به آیت الله رئیسی بسیار تغییر کرد، محبت آنها بیشتر شد و علاقه پیدا کردند تا در هر زمینه ای که می توانند به دولت آقای رئیسی کمک کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات وحدت آفرین آقای رئیس جمهور انتصاب ماموستا کریمی از علمای اهل سنت کردستان به عنوان مشاور رئیس جمهور بود تا هر اقدامی صورت می گیرد مطابق رأی و نظر اهل سنت باشد و زمینه اختلاف به وجود نیاید.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر مؤثر بودن این اقدامات در تقویت وحدت گفت: از زمانی که امام خمینی(ره) مسأله وحدت اسلامی را مطرح کردند، مردم منطقه بر همان مدار حرکت کردند. یا از زمانی که رهبر معظم انقلاب فتوای حرمت توهین به همسران رسول الله(ص) را صادر فرمودند، ما شاهد اختلافی بین شیعه و سنی نبوده ایم. مردم کردستان در راستای تحقق امت واحده حرکت می کنند. چون مردم شاهد بوده و هستند که بزرگان نظام برای تحقق وحدت سنگ تمام گذاشته اند.
وی تأکید کرد: علمای اهل سنت و شیعه در راستای وحدت کرده اند. مردم نیز در همین مسیر حرکت کرده اند. ازدواج بین شیعه و سنی صورت می گیرد. به فرموده رهبر معظم انقلاب، کردستان «استان فرهنگی» است. این رویکرد فرهنگی بر مردم و علمای اهل سنت کردستان عراق نیز تأثیرگذار بوده و آنها در دیدار با مردم منطقه از این سبک زندگی وحدت آفرین الگو برداری می کنند.
ماموستا بهمنی در ادامه افزود: ما هرگز در سخنان و سخنرانیهای آیت الله رئیسی کلامی که به مقدسات و باورهای اهل سنت اهانت باشد، ندیدیم. حتی نکته ای که کنایه ای به توهین باشد نیز مشاهده نشد، زیرا آن شهید بزرگوار به وحدت اعتقاد داشت. او شاگرد مکتب فکری امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در حوزه وحدت و تقریب مذاهب اسلامی بود و از همین منظر به مسائل کشور نگاه می کرد.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، این نگرش آیت الله رئیسی را نشان روشنفکری او در عرصه تقریب مذاهب دانست و بیان کرد: با این رویکرد آن امکاناتی که برای شهروندان شیعه درنظر گرفته می شد، برای اهل سنت نیز در نظر می گرفت. من رفتار تبعیض آمیز از دولت آقای رئیسی به دلیل تفاوت مذهبی ندیدم.
وی حضور پرشور اهل سنت در تشییع تاریخی شهید رئیسی را محصول چنین رویکرد دانست و خاطرنشان کرد: مردم اهل سنت کردستان همچون گذشته در این مصیبت نیز در کنار برادران شیعه خود بودند. من معتقدم آقای رئیسی با شهادت پاداش عملکرد خود را گرفت.
نظر شما