دولت سیزدهم تحول‌گرایی را در فرهنگ عمومی دنبال کرد

امامی گفت: در دولت آیت الله رییسی در حوزه فرهنگ عمومی زمینه ای فراهم شد که رویکرد تحول گرایی توسط نیروهای جوان و انقلابی محقق شود.

«مجید امامی»، دبیر پیشین شورای فرهنگ عمومی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره دستاوردهای دولت آیت الله رییسی در حوزه فرهنگ عمومی گفت: در دولت آیت الله رییسی در حوزه فرهنگ عمومی بواسطه حضور دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نکته خیلی مهمی که وجود داشت، این بود که ما تشویق شدیم و زمینه ای فراهم شد که رویکرد تحول گرایی توسط نیروهای جوان و انقلابی محقق بشود.

وی اظهارکرد: ما در این دولت سعی کردیم در تصمیمات سخت و  ورود به دوراهی ها و معماهای کشور که  در جریان فرهنگ رسمی با تعارف یا سکوت از آنها عبور می شد ورود پیدا کنیم و اگر زمینه و بنیان رییس جمهور شهید که خودشان فردی عمیقا مسلط به مبانی اسلامی انقلاب نبود، این جرات و این شرایط برای ما فراهم نمی شد.

 امامی با اشاره به طرح مسئله ورود زنان به استادیوم فوتبال در شورای فرهنگ عمومی در دولت سیزدهم گفت:  در دولت سیزدهم ما به شجاعت در قالب ره نامه ها وارد موضوعی مثل ورود بانوان به ورزشگاه شدیم و آنجا مطرح کردیم که نگاه نظام فرهنگی کشور بر این است که ورود زنان به ورزشگاه فی نفسه موضوع منع یا جواز نیست و در این موضوع  آن چیزی که مهم است، حفظ کرامت زنان در عین ارتقای نشاط اجتماعی است.

وی ادامه داد: اگر نظام ورزشی کشور می تواند کرامت زنان را حفظ کند، طبعا در این شرایط حضور زنان در ورزشگاه ها یک امر خیلی خیلی عادی است. ببینید ما با شجاعت این را گفتیم و قیود آن را مطرح کردیم و در مجموعه های مختلف از جمله در معاونت امور زن و خانواده نهاد ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت ورزش همین خط دنبال شد البته هنوز هم کسانی هستند که با این دکترین کرامت مقابله می کنند.

وی با اشاره به موارد مهمی که در قالب طرح «دکترین کرامت» در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده است، اظهار کرد: ما حداقل ۲۰ تصمیم سخت را در قالب دکترین  کرامت در شورای فرهنگ عمومی مطرح کردیم و به عقل جمعی گذاشتیم که اخیرا دوستان در شورای عالی می گفتند چرا اینها را در صحن شورای عالی نمی آورید مطرح کنید. ما حرفمان آن جایی این بود که اینها ره نامه است؛ اینها نشان دهنده راه است و اگر واقعا راه دقیقی باشد، طبعا نظام فرهنگی کشور می تواند پیگیری کند.

امامی درباره دستاوردهای دولت آیت الله رئیسی در حوزه مد و لباس توضیح داد: در حوزه مد و لباس خود رییس جمهور شهید، به صورت مستقیم از من این موضوع را پیگیری کردند؛ رییس جمهور معتقد بودند تحول در حوزه مد و لباس شرط لازم موفقیت در سیاست های ارتقای آراستگی و ارتقای عفاف عمومی است، ولی حرف شان این بود که مردم و فعالان صنف پوشاک و هنرمندان بازیگر اصلی این تحول هستند و گمان نکنید که با دستکش آهنی و از بالا به پایین می شود تحولی در  حوزه مد و لباس  ایجاد کرد، ما هم  در کارگروه ساماندهی مد و لباس همین خط را دنبال می کردیم. هرچند در حوزه مد و لباس که واقعیت  در یک کلام هنوز دستاوردهایی که همه ببینند محقق نشده است.

تسهیل‌گری و ریل گزاری دکترین کارگروه ساماندهی مد و لباس در دولت سیزدهم 

رییس پیشین کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور با اشاره به اینکه تسهیل گری و ریل گزاری دکترین کارگروه ساماندهی مد و لباس در دولت سیزدهم بود، تصریح کرد: تا آنجا که توانستیم برای فعالان حجاب و فعالیت های کنشگران مد و لباس تسهیل گری و ریل گزاری کردیم، تا ظرفیت ها محقق شود و برخورد سلیقه ای و سلبی با اینها انجام نشود و به نظر می آید که این نتیجه خواهد داد هرچند که بعضی ها هنوز نگاه شان به حوزه مد و لباس نگاه سلبی است و تصورشان این است که دولت فقط باید مانع توسعه مد و لباس در کشور شود ولی نگاه دولت این نبود و هزینه هایی هم در این زمینه داشت.

امامی با اشاره به راه اندازی بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی گفت: مصوبه تشکیل بنیاد ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید ولی متاسفانه به امضای رییس جمهور شهید نرسید. امیدوارم با امضای رییس فعلی قوه مجریه این مصوبه ابلاغ شود و یک تحول جدی در برنامه ریزی و جایگاه مد و لباس در بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رخ دهد. پس از امضای این مصوبه دیگر ما نه یک اداره کل نه یک کارگروه ساماندهی مد و لباس بلکه یک بنیاد ملی داریم که اساسنامه اش باید به تصویب شورای عالی برسد. اساسنامه این بنیاد نوشته  شده و به شور گذاشته می شود  امیدوارم رسانه ها و فعالان حوزه مد و لباس از آن حمایت کنند.

کد خبر 1766477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha