تبدیل ده‌ها مسجد به جولانگاه معتادان با تصمیم دولت هند!

بیش از ۵۴ مسجد تاریخی در دهلی نو به دلیل تصمیم دولت مبنی بر ممنوعیت ادای نماز در آنها متروکه شده و به جولانگاهی برای معنادان و سایر افراد تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، دهلی نو قرن‌های متمادی مرکزحکومت مسلمانان در هند بود که در طول آن صدها مسجد ساخته شد و امروز بیش از ۵۴ مسجد تاریخی متروکه در قلب پایتخت هند وجود دارد که دولت اجازه برپایی نماز در این مساجد را ممنوعیت کرده است.

فعالان مسلمان تحرکاتی را علیه این تصمیم دولت انجام دادند، اما بدون نتیجه بود، به طوری این مساجد به جولانگاهی برای معتادان و سایر افراد تبدیل شد.

محمد تسلیم الدین، امام جماعت و خطیب مسجد جامع فیروز شاه کوتلا به الجزیره گفت: این مسجد توسط سلطان فیروز شاه تغلق در قرن ۱۴ ساخته شد، در زمان گذشته ما آزادنه به این مسجد برای زیارت یا ادای نماز می آمدیم، اما اکنون این آزادی سلب شده است. به طوری که مقامات بلیط ورود به مسجد را تحمیل کردند. من تمام روز برای حفاظت از مسجد و اطمینان از عدم نقض حرمت آن، اینجا می نشینم.

شاهد علی، وکیل دیوان عالی کشور هند گفت: ما در دادگاه‌ها شکایتی مربوط به منافع عمومی را مطرح کردیم و اعتراضات را سازماندهی کردیم. نزدیک به ۱۵۰ تظاهرات درباره موضوع ممنوعیت نماز در این مساجد تاریخی سازندهی کردیم. ما به موجب قانون خواستار عدم ممنوعیت نماز شدیم با این حال ادای نماز همچنان جایز نیست.

هیئت اوقاف در دهلی نو گزارش داد: اوقاف اسلامی و مساجد در دهلی پس از سیطره سلاطین مسلمان و سلاطین مغول بر هند از سال ۱۱۹۱ میلادی به طور قابل توجهی توسعه یافت.

تعداد کل اوقاف اسلامی و مساجد در ایالت دهلی نو به هزار و ۹۶۴ وقف و مسجد می رسد، تعدادی از مستغلات اسلامی تاریخی وابسته به هئیت اوقاف دهلی هستند و تعدادی دیگر تحت کنترل موسسه باستان شناسی وابسته به دولت هند هستند.

پس از تسلط انگلیسی‌ها بر دهلی در سال ۱۹۱۱ میلادی، آنها برنامه ای به نام حفاظت از مساجد تاریخی دهلی اتخاذ کردند و مساجد تاریخی اسلامی را در اختیار خود قرار دادند. از اقامه نماز مسلمانان در آنها جلوگیری کردند، سازمان باستان شناسی پس از استقلال کشورهند و پایان حکومت بریتانیا، موسسه باستان شناسی هند اقامه نماز در این مساجدرا  غیرقانونی دانست و آن را جرمی عنوان کرد که مستوجب تدابیر قانونی است.

بر اساس آمار رسمی اعلام شده از سوی مقامات هند، تعداد مسلمانان هند نزدیک به ۲۰۰ میلیون نفر است. مسلمان در سال های اخیر از نژادپرستی، تبعیض خشونت آمیز و تلاش برای پاکسازی قومی رنج برده اند. این درحالی است که مسلمانان بخشی جدایی ناپذیر از بافت این کشور به شمار می آیند.

کد خبر 1766691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha