به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، مسعود پزشکیان، دوشنبه شب ۲۱ خرداد در گفتگوی ویژه خبری شبکه خبر گفت: ما قرار نیست برنامه جدید بنویسیم و سیاست جدیدی اجرا کنیم.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: هر دولتی که بخواهد بیاید باید برنامه هفتم توسعه را اجرا کند. قطعا اولویت ما رفتن به سمت سیاستهای کلی و مسیری است که ما را به اهداف برساند.
وی با تاکید بر اینکه قدم اول ما این است که مسیری که دولت پیش گرفته را ادامه دهیم، خاطرنشان کرد: اگر در ارزیابیها ببینیم برنامه یا نیروها نواقصی دارند اصلاحاتی باید در مسیر شکل بگیرد.
پزشکیان با اشاره به برنامه هایش گفت: در زمان ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری این نکته را عنوان کردم که قرار نیست برنامه جدیدی تهیه کنیم و قرار نیست سیاست جدیدی را عنوان کنیم.
وی تصریح کرد: سیاستهای مقام معظم رهبری در این باره مشخص است و نهایتاً کاری که دولت محترم در گذشته براساس کارشناسی انجام داده، تبدیل به قانون شده است و طبیعتاً هر دولتی که انتخاب شود باید برنامه نوشته شده را در راستای سیاستهای کلی اجرا کند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: چشم اندازی که مقام معظم رهبری مشخص کردند و طبق آن باید به کشور اول منطقه تبدیل میشدیم، فقر را از بین میبردیم و به یک عدالتی میرسیدیم، نشان از آن دارد که ما در اجرا نتوانستهایم آن سیاستها را پیادهسازی کنیم.
پزشکیان تصریح کرد: اگر روزی سیستم اجرایی را در اختیار داشته باشیم قطعاً اولویت ما رفتن به سوی سیاستهای کلی و اجرای برنامههایی است که ما را به آن نقطه برساند.
وی خاطرنشان کرد: ما وظیفه نداریم دوباره برنامهای را در این راستا طراحی و اجرا کنیم بلکه وظیفه ما این است که برنامهای که دولت با کارشناسی جهت اجرا به مجلس ارائه کرده، روشها و تمهیدات را طوری طراحی کرده است که ما را بتواند به آن اهداف برساند.
پزشکیان با تاکید بر اینکه قدم اول این است که جهتی که دولت در پیش گرفته بود را ادامه دهیم و سعی کنیم تا برنامهها را به شکل صحیح و به موقع اجرایی کنیم. گفت: در صورتیکه در آینده و در ارزیابی های انجام شده مشخص شود که برنامه یا نیروهایی که در آن وجود دارد ممکن است از نظر اجرایی نواقصی داشته باشند، اصلاحاتی در مسیر انجام خواهد شد.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم اظهار کرد: مشکلی که معمولا در دولتها و تغییر مدیریتها با آن روبرو هستیم و از اساسیترین مشکلات است، این است که هر کسی مسیر اجرای برنامه را تغییر داده و راه دیگری را انتخاب میکند در صورتی که از نظر علمی مسیر اجرای برنامه مشخص است.
پزشکیان با بیان اینکه وظیفه فردی که به جای نفر قبلی در مسئولیت حاضر میشود این است که راه تعیین شده را طی کند نه اینکه راه جدیدی را طراحی کند، خاطرنشان کرد: اگر راه نامناسب بود آنگاه باید کارشناسی مجددی برای آن برگزار کرد اما اگر راه مناسب است لزومی ندارد که برنامه جدیدی را طراحی کرده و بنویسیم.
نامزد انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم تاکید کرد: نقشه و مسیر راه مشخص است و مجریان باید مسیر دسترسی و دستیابی به هدف را دنبال کنند .
وی درخصوص تناقضات احتمالی برنامه هفتم توسعه با برنامه دولت خود نیز گفت: تناقض اگر در جهت خلاف سیاست باشد آنگاه باید اصلاح شود ولی اگر این برنامه در جهت آن سیاست باشد طبیعتاً باید اجرایی شود. اگر این برنامه نیاز به یک بازنگری جهت تسریع در اجرا دارد باید استراتژیک ما را به آنجا برساند را پیاده کرد.
پزشکیان تاکید کرد: کاری که باید در دولت انجام دهیم این است که مجریان را چابکتر کنیم تا ما را به آن هدف برسانند.
وی ادامه داد: اصلاحات و تجربیات بینالمللی آنچه در اختیار کارشناسان قرار داده که سه اصل و ۵ استراتژی بر اساس آن تعیین شده است. یعنی ما برای رسیدن به این اهداف باید آن را انجام دهیم که این سه اصل؛ مسئولیت پذیری، روش و راه و پاسخگویی هستند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اگر میخواهیم کشور به اهداف خود دست پیدا کند باید مشخص شود که چه کسی مسئول است، چه باید بکند و اگر نکرد باید پاسخگو باشد.
پزشکیان افزود: در کشور بنگاههای بسیاری داریم که در اختیار برخی افراد قرار دارند، کار را به عهده گرفتهاند، مدیریت میکنند ضرر میدهند و به آنها فوق العاده مدیریت پرداخت میکنیم در حالی که ما در هیچ کجای جهان به مدیری که سیستم را تخریب و از هدف دور میکند فوق العاده مدیریت پرداخت نمیشود.
وی با اشاره به ۵ استراتژی بین المللی در حوزه مدیریت خاطرنشان کرد: مدیریت عملکرد نیروی انسانی، پرداخت دستمزد بر اساس فعالیت افراد، اعطای اختیارات، کنترات میبندند و خدمت یا هدفی را به یک کارگروه واگذار میکنند و در صورت تحقق اهداف، منابع مالی دریافت کند و مدیریت عملکردی استراتژی های بین المللی در حوزه مدیریت است.
از عدالت حرف میزنیم اما سهم مناطق محروم را درست نمیدهیم
نامزد انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم با بیان اینکه از عدالت حرف میزنیم اما سهم مناطق محروم را درست نمیدهیم، خاطرنشان کرد: الان همه دور تهران بزرگ میشوند اما در سیاستهای کلی پیشگیری از توسعه نامتناسب وجود دارد. با این وضع به نظر من تهران و شهرهای بزرگ روزی مشکل بیآبی پیدا خواهند کرد.
باید یخِ بین مردم و دولت آب شود
پزشکیان با بیان اینکه صداقت با مردم، اعتماد آنها با مسئولان را تقویت می کند، خاطرنشان کرد: وقتی توانستیم با مردم آشتی کنیم و اعتماد سرمایهگذار را جلب کنیم رشد شکل میگیرد. مردم باید بدانند در کشور ثباتِ قانونگذاری وجود دارد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم تصریح کرد: برای رسیدن به رشد اقتصادی باید مردم را در اقتصاد به صحنه بکشیم و شکاف بین مردم و دولت را از بین ببریم.
نظر شما