خبرگزاری شبستان- لرستان، مساجد در طول تاریخ کانونی برای مراجعه مردم، مکانی امن برای تربیت دینی و محلی برای حل و فصل مشکلات مردم بوده و هست.
می توان از مساجد به عنوان کانون تعلیم و تربیت یاد کرد که به واسطه برگزاری برنامه های دینی، فرهنگی و بصیرتی انسان را در برابر توطئه های فررهنگی دشمنان هوشیار کرده و از انحرافات و مشکلات اخلاقی و اجتماعی نجات می دهد، برای رونق بخشیدن به این کارکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد با پر رنگ کردن حضور قشر جوان و نوجوان در مساجد وارد عرصه شدهاند.
مساجد همانطور در شکل گیری انقلاب نقش آفرین بودند، در دوران انقلاب نیز کانونی برای تمدن سازی نوین اسلامی بوده و همواره به عنوان مردمی ترین و معنوی ترین سازمانهای مردم نهاد ظرفیت بالایی برای جلب مشارکت مردمی در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی در محله و در سطح منطقه و ملی با هدف پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی میباشند.
با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، تبلیغی و رسانهای در راستای تقویت فعالیتهای فرهنگی مساجد گام برداشت و در این راستا می توان گفت که کانونهای فرهنگی هنری مساجد رسالت خطیری بر دوش دارند.
دشمن با طرح دسیسه های مختلف در پی کمرنگ کردن ارزشها بین نسل جوان و نوجوان جامعه اسلامی اسلامی بوده و به بی راهه کشاندن جوانان هدف دشمن است؛ امروزه نیاز است که حضور این نسل در مساجد تقویت شود و کانونهای فرهنگی هنری مساجد بازویی توانمند در این عرصه هستند.
فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد رونقبخش حضور قشر جوان و نوجوان در مساجد است
امروزه کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مناطق شهری و روستایی در حال فعالیت هستند، مهم ترین محور فعالیت این کانونها تربیت دینی نسل جوان و نوجوان است، تقویت برنامه های کانونهای فرهنگی هنری در جذب حداکثری جوانان و نوجوانان و شعار «بازگشت به مساجد» نقش آفرین است.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد با برگزاری برنامههای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی مختلف امروزه در تلاش هستند که کارکردهای مساجد را در محلات تقویت کنند و این اقدام به نظر می رسد که نیازمند حمایت جدی و توجه ویژه از سوی متولیان امر است.
بهترین مکان برای تربیت جوانان و نوجوانان انقلابی به عنوان سرمایههای نظام اسلامی، مساجد است و کانونها را می توان دریچه ورود نسل امروز به مساجد نامید.
کانون فرهنگی حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام در روستای سادات چم داوود شهرستان چگنی استان لرستان، یکی از کانونهای فرهنگی هنری فعالی است که دغدغه تربیت صحیح نسل جوان و نوجوان و مقابله با آسیبهای اجتماعی را دارد.
در این راستا به سراغ حجت الاسلام سیدمهدی موسوی زاده، مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام در روستای سادات چم داوود رفتیم تا از نزدیک با گوشهای از فعالیت های این کانون آشنا شویم.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام روستای سادات چم داوود شهرستان چگنی؛ متولد ۱۳۶۵ طلبه سطح چهار حوزه علمیه قم می باشد، جوانی که فرزند روستای سادات چم داوود بوده و دوران کودکی تا نوجوانی را در روستا سپری کرده است.
جوانی که با جنس تربیتی در این روستا آشناست و نوع آسیب ها و مشکلات محله خود را به خوبی می شناسد.
سیدمهدی موسوی زاده در ادامه بیان می کند: دوران کودکی و نوجوانی ام را در همین روستا سپری کردم آن دوران مبلغانی در ایام تبلیغی و مناسبت های خاص به روستای ما می آمدند و فعالیت تبلیغی داشتند، در همان دوران من مجذوب فعالیت آنها شدم کل سال را منتظر ایام خاص تبلیغی مثل ماه مبارک رمضان، ایام محرم و ... بودم تا مبلغان به روستای ما بیایند و همیشه پای کلاس های بصیرتی و تبلیغی آنها می نشستم، مبلغانی که به روستای ما می آمدند کم کم الگویی برای ادامه و انتخاب مسیر خود قرار دادم.
البته خانواده من به خصوص پدرم در شکل گیری شخصیت من نقش پررنگی داشت و همیشه مرا در این مسیرتشویق می کرد و تمام دغدغه اش این بود که با مسجد انس بگیرم و این راهنمایی های پدر علاقه من را دوچندان می کردو عزم و اراده مرا برای انتخاب مسیر طلبگی که جرقه آن در مسجد زده شد، بیشتر می شد.
تا اینکه دوران نوجوانی به عنوان طلبه وارد مدرسه علمیه کمالیه خرمآباد شدم و به تحصیل علوم دینی و حوزوی پرداختم و برای ادامه تحصیل در سطح چهارم حوزه به قم مهاجرت کردم و پس از تحصیل دغدغه من فعالیت در محل و زادگاه خودم بود، تا به فرزندان روستای خودم خدمت کنم و اکنون به عنوان مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام روستای سادات چم داوود شهرستان چگنی مشغول خدمت به اهالی روستا هستم.
حجت الاسلام موسوی زاده ادامه داد: فعالیت ما در کانون فرهنگی مسجد حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از ۱۳ رجب مصادف با پنجشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۲ ولادت حضرت علی علیه السلام بطور رسمی شروع شده است و همه نوجوانان این روستا عضو کانون ما هستند.
وی اظهارداشت: در این کانون فعالیتهای تربیتی، اخلاقی، دینی، فرهنگی و اجتماعی مختلف با محوریت و مناسبتهای مختلف در طول سال برگزار میشود.
حجت الاسلام موسوی زاده با بیان اینکه نگاه ما در اجرای برنامه تربیت محوری است، افزود: هدف تربیت جوانانی در طراز انقلاب اسلامی در فضای مسجد است.
وی با اشاره به در پیش رو بودن اوقات فراغت نسل جوان و نوجوان عنوانکرد: از اول تیرماه کلاسهای قرآنی و احکام، برنامه های ورزشی و تفریحی و اردوهای جهادی برای بچههای مسجدی برگزار میشود.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام روستای سادات چم داوود شهرستان چگنی با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان با توجه به روحیهای که دارند باید به بحث ورزش آنها توجه داشت، گفت: برنامه سینما استقلال خرمآباد روز پنج شنبه و هماهنگ کردن استخر برای بچهها در هفته آینده از جمله برنامههایی است که تدارک لازم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه جوانان و نوجوانان کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام در انجام کارهای جهادی پیش قدم هستند، خاطرنشان کرد: این بچهها همواره در کمک به رفع مشکلات روستا پابهپای بزرگترها در میدان عمل فعالیت دارند.
حجت الاسلام موسوی زاده با اشاره به پیش رو بودن ایام محرم خاطرنشانکرد: در ماه محرم میز فعالیت جهادی بچههای این کانون ادامه خواهد داشت.
وی به فعالیت بچههای کانون در تدارکات مراسم مختلف جشن ها و عزاداریها و پذیرایی از اهالی روستا بیانکرد: به مناسبت عیدغدیر نیز فرزندان این کانون به همراه اهالی روستا برنامه تدارک شام و پذیرایی از اهالی روستا را خواهند داشت.
مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت موسی بنجعفر علیهالسلام لرستان در ادامه اظهارداشت: در عصر و عهد کنونی که انقلاب اسلامی ایران به برکت خون شهیدان و رهبری معظم انقلاب به اوج بالندگی خود رسیده از وظایف جوانان تربیت شده مکتب امامین انقلاب ایناست که از این میراث ارزشمند حفاظت کرده و آن را به کودکان و نوجوانان انتقال داره و در امتداد مسیر شهدا با تربیت کودکان نقش خود را ایفا کنند.
حجت الاسلام موسویزاده بیان کرد: باید بهعنوان سربازان جنگ نرم در مقابله با برنامه های دشمن برنامه های تربیتی و اخلاقی را با مبنای اسلام ناب و دیدگاه رهبری معظم انقلاب پیش ببرند.
وی خاطرنشانکرد: در انجام این رسالت خطیر بهترین بستر برای این مهم کانون های فرهنگی مساجد میباشند.
نظر شما