به گزارش خبرنگار مساجد و کانون های خبرگزاری شبستان، سعید نخعی جوان ۲۶ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد الهیات و معارف اسلامی و مدیر کانون فرهنگی و تربیتی «امام محمد باقر(ع)» کرمان است. کانون امام محمدباقر از سال ۱۳۸۲ و از یک اتاق ۳ در ۴ کوچک با مدیریت آقای دوست محمدی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون حدود ۲۱ سال است که این کانون فعال و در خدمت جوانان و نوجوانان کرمان است.
بچهها در این کانون طی یک آزمون ورودی پایش میشوند و به مجموعه ورود پیدا میکنند و این آزمون چند مرحله دارد و سپس دو مصاحبه حضوری ابتدا با حضور والدین و سپس با خود فرد انجام میشود.
و بعد از طی شدن این روند کسانی که حدنصابهای بیشتری را داشته باشند برای شرکت در دوره ۳ماهه تثبیت وارد مجموعه میشوند و بعد از گذراندن این دوره اعضای نهایی مجموعه که توانستند خودشان را اثبات کنند به عنوان عضو اصلی وارد کار میشوند.
فعالیتهای این کانون ۴ بخش دارد که بخش اول آموزش و یادگیری قرآن است که بچهها باید قرآن را تا حد تجوید و درست خوانی نمازشان آموزش ببینند و بخش دوم آموزش مهارتها است که بچهها مهارت ACDL و مهارت الکترونیک و ابزارشناسی و از این قبیل فعالیتها را در مجموعه در قالب کلاسهای آموزشی یاد میگیرند.
و برخی از کلاسهای مجموعه به خروجیهای موفقیت آمیزی منتهی میشود مثلا یکی از دانش آموزان کانون کلاسهای الکترونیک و کلاسهای مهارتی را شرکت کرد و سال گذشته موفق به دریافت مدال طلا در المپیاد الکترونیک شد. این فرد در واقع صفر تا صد کار را در مجموعه آموزش دید و اکنون خود به عنوان استاد الکترونیک در حال آموزش این مهارت به بچههای مجموعه است.
در این کانون همچنین کلاسهای هنری همچون اوریگامی، خوشنویسی و سرود و تئاتر و کلاسهای ورزشی مثل شنا، دفاع شخصی، آمادگی جسمانی و... برگزار میشود.
به گفته آقای نخعی فعالیتهای آموزشی این کانون با نگاه استعدادیابی است یعنی اگر کلاس قرآن برگزار میکنیم یک دوره عمومی قرآن برای همه بچهها برگزار میشود و دوره عمومی قرآن که تمام شد افراد مستعد صوت و لحن و مستعد مفاهیم جدا میشوند و به صورت ویژه با آنان کار و تمامی فعالیتهای آموزشی ما در مجموعه نهایتا به استعدادیابی منتهی میشود.
بخش بعدی فعالیتهای کانون امام محمدباقر(ع)، فعالیتهایی غیر از آموزش جانبی است مثلا برگزاری هیئت هفتگی و گلزار شهداهایی که بچهها را میبرند، فوتسال هفتگی یا بازیهای خلاقی که بچهها دور هم در آن شرکت میکنند همچنین نشستها و دورهمیها با مربیان بخش دیگری از فعالیتهای مجموعه هستند که کنار فعالیتهای آموزشی تکمیل کننده هم هستند.
یکی از فعالیتهای دیگری که برای این کانون میتوان برشمرد که از همه مسائل مهمتر است، نگاه خاص تربیتی مجموعه است که در کانون امام محمد باقر(ع) سعی شده برای تمامی فعالیتهای مجموعه پیوست تربیتی وجود داشته باشد که با مشورتهایی که مسئولین مجموعه با کارشناسان تربیتی کشور دارند به این جمع بندی رسیدند که اگر بچهها در کلاس هنری شرکت میکنند، نگاه تربیتی نیز وجود داشته باشد و هدفهای تربیتی نیز در کلاسها دنبال شود.
به طور مثال در برنامه تفریحی فوتبال، مربی سعی دارد بچههایی را که اعتماد به نفس کمتری دارند در قسمتهای مهمتر بازی به کار گیرد که قدرت مدیریت بهتری پیدا کنند و در حقیقت همه بچهها نقشه راه تربیتی دارند.
در این کانون کلاسهای حلقه رشد نیز برای بچهها برگزار میشود که یکسری گفتمانها و فعالیتهای فکری و گروهی شکل میگیرد که در این گفتمانها برای بچهها فضای رشد ایجاد میشود و مربی شناختهای خودش نسبت به بچهها را در فضای حلقه رشد تکمیل میکند تا بتواند این نگاه تربیتی و این هدفهای تربیتی را در سایر بخشهای کانون پیاده سازی کند.
این کانون فرهنگی و هنری حدود ۱۵۰ عضو دارد که به صورت رسمی در کلاسهای مجموعه شرکت میکنند و یکسری افراد هم وجود دارند که قبلا دانش آموز مجموعه بودند اما اکنون دانشجو، طلبه، قاضی و دانشجوی تربیت معلم و یا رتبههای دورقمی و سه رقمی کنکور هستند و برخی نیز وارد فضای کار شدهاند که برخی از اینها اکنون به عنوان مسئول مجموعه درحال فعالیت هستند و در واقع خروجیهای موفق این مجموعه و کادر پرتلاش آن و در حال ادای دِین خود به کانون فرهنگی هنری «امام محمد باقر(ع)» هستند.
برخی از این خروجیهای موفق هم به صورت غیرمستقیم و غیرحضوری به مجموعه کمک میکنند و برخی از آنها هم اکنون به همراه خانوادههای خود در هیئت هفتگی کانون شرکت میکنند که واقعا حضور آنان در کنار خانوادههایی که تشکیل دادهاند، برای کادر مجموعه بسیار دلنشین است.
البته این کانون پویا از انجام فعالیتهای اجتماعی در راستای کمک با مستمندان نیز غافل نبوده و در حلقههای رشد دستگیری از نیازمندان را گنجانده تا هم بچهها فرهنگ یاری رسانی به قشر ضعیف را بیاموزند و هم به مستضعفان جامعه کمک شود.
بر همین اساس یکی از کارهای بچهها در حلقههای رشد کمک به نیازمندان است و گاهی فعالیت انتخاباتی انجام میدهند و گاهی فعالیت آنان یک اثر گذاری اجتماعی دیگر است.
در واقع هر یک از مربیان در قالب تشکیل گروه ۲۰ نفره با بچهها برنامه ریزی میکنند که مثلا یکسری اقلام را را برای نیازمندان خریداری کنند و به صورت ماهیانه یا چندماه یکبار به دست افراد نیازمند برسانند و با ارتباطی که این مجموعه با ستاد فرمان امام(ره) دارد این بستهها توسط بچهها در روستای مورد نظر که کمک رسانی به آن به ما واگذار شده، توزیع میکنند و حتی گاهی بچهها در این روستا جشن برگزار میکنند ضمن اینکه رسیدگی به مسائل بچهها و خانوادههای محروم روستا را هم عهده دار هستند.
آقای نخعی، مدیر این کانون در خصوص اهداف خود میگوید: ما یک چشم انداز ۱۴۰۴ طراحی کردیم که ذیل آن اهداف و فعالیتهای مجموعه را جلو میبریم یکی از چشم اندازهای ما این است که مثل مجموعه خود را در سطح شهر گسترش دهیم و در واقع مجموعههایی که علاقهمندند مثل کار ما را انجام دهند اما مدل و محتوای کار را نمیدانند، همراهی و همیاری کنیم تا مجموعههای مشابه ما در سطح شهر افزایش یابد و بار تربیتی و اجتماعی را در نقطه دیگری از شهر یا استان به دوش بگیرند چراکه مجموعه ما متقاضیان زیادی دارد اما پذیرش ما با توجه به فضایی که داریم محدود است.
وی در پایان از کمکهای آقای دوست محمدی، مدیر سابق مجموعه و مدیر راهبردی کنونی کانون و همراهیهای حجت الاسلام آزاد پور امام جماعت مسجد قدردانی کرد و حضور آنان را در اثرگذاری بیشتر فعالیتهای کانون موثر دانست و گفت: مجموعه ما به لطف خدا رو به پیشرفت و یک آینده روشن است که از حضور ارزشمند این دو بزرگوار و راهنماییهای آنان صمیمانه تشکر میکنم.
نظر شما