به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوزستان، در ایام محرم همه مردم ایران غرق در ماتم و عزا میشوند. به هر کوچه و برزنی که میروی بوی محرم و حماسه عاشورا میآید. اقوام مختلف، در دیارشان گرد هم میآیند و همه با هم برای شهادت سالار شهیدان و یاران باوفایش به سوگواری میپردازند. اما هرکدام به شیوه مرسوم شهر و دیار خود؛ محرم در جنوب ایران حالوهوای دیگری دارد.
هر یک از این روزهای دهه نخست محرم مُزین به نام شهیدی از شهدای کربلاست و هدف از این نامگذاری ها پاسداشت شهدای این واقعه تاریخی است اگرچه تمامی این افراد همگی در روز عاشورا به شهادت رسیده اند.
در اهواز شب هفتم محرم مجالس حسینی و نوحهها به نام قمر بنیهاشم زینت مییابد و سینهزنیها سنگین تر و روضهها حماسیتر می شود و روز هفتم محرم در تجلیل مقام شامخ حضرت ابوالفضل العباس علیهالسلام به «یوم العباس» موسوم است و مراسمی با این عنوان در اکثر مناطق خوزستان برگزار می شود، در این روز مردم از طلوع آفتاب تا غروب به شیوه های مختلف به سوگواری می پردازند؛ که یکی از شاخص ترین برنامه ها در این روز مربوط به منطقه عین ۲ اهواز است.
راهاندازی دستههای عزاداری در سطح محلات شهری و معابر روستایی از جمله مظاهر دیگر یوم العباس در خوزستان و اهواز است.
هیئتهای عزادار با شعارها، یزلهها و نوحههای حماسی، وفاداری، شهامت، شجاعت، بصیرت و جنگاوری قمر بنی هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع) را تکریم می کنند.
مردان و زنان عرب خوزستان نیز با لباس عربی در شهادت جانسوز حضرت ابوالفضل العباس (ع) عزاداری میکنند.
همچنین مردم ولایتمدار و محبان اهل بیت (ع) نیز در این روز غذاهای نذری را طبخ و میان فقرا، مستمندان و عزاداران حسینی توزیع میکنند.
حضور چشمگیر جوانان و نوجوانان در آیین سوگواری یوم العباس جلوههایی خاص از ابراز ارادت دهه هشتادیها و دهه نودی های این منطقه است.
شدت گرمای ۵۰ درجه اهواز نه تنها مانع از حضور مردم در مراسم بزرگداشت سقای دشت کربلا حضرت ابوالفضل العباس(ع) نمیشود بلکه این مراسم باشکوه یک روز به یادماندنی را برای مردم این دیار رقم میزند.
این آیین با قدمت یکی از میراث فرهنگی و آیینی مردم خوزستان است که مردم و مسؤولان باید در حفظ و انتقال آن به نسل های بعد اهتمام بورزند.
نظر شما