سینما دِین خود را به عاشورا ادا نکرده است!

نجفی گفت: در سینما می توانستیم واقعه عاشورا به شیوه مدرن نشان دهیم و مفاهیم آن را به روز کنیم اما در این زمینه هیچ کاری نکرده‌ایم.

«احمد نجفی» بازیگر پیشکسوت ایران در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان با اشاره به بایسته های تداوم هنر عاشورایی و دلیل موفقیت فیلمی مانند روز واقعه اظهار کرد: روز واقعه توسط فردی به نام «بهرام بیضایی» نوشته شده بود که از سناریویی قوی و محکم برخوردار بود. ما سریال هایی نظیر مختارنامه، امام علی (ع) و ... تولید کردیم که ساخت آنها حدود ۷ الی ۸ سال به طول انجامید. این سریال ها علی رغم زحمات زیادی که برای آنها کشیده شده است، پس از مدتی کهنه می شوند. متاسفانه ما نتوانستیم رسالت خودمان را در این زمینه ایفا کنیم یا باید به سراغ تولید سریال های ۷، ۸، ۱۰سال پیش برویم یا فیلم هایی بسازیم که خیلی مرتبط با فلسفه عاشورا نبوده و ماندگار نیز نمی شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: دلیل این امر عدم شناخت افرادی هست که با جنگ آشنا نیستند، فلسفه عاشورا را نمی دانند و تنها بر اساس شنیده های خود فیلم می سازند. ما می توانستیم با اقتباس از واقعه عاشورا آثار خوبی تولید کنیم اما متاسفانه این کار را نکردیم و تنها به سراغ ساخت فیلم هایی با موضوعاتی می رویم که قبلا راجع به آن موضوع فیلم هایی به مراتب بهتر تولید شده اند. فیلم های ما عمدتا به مسایل اجتماعی می پردازند اما کمتر راجع به مسایل فرهنگی فیلم ساخته می شود. ما در سینمای خود می توانستیم واقعه عاشورا به شیوه مدرن نشان دهیم و مفاهیم آن را به روز کنیم اما در این زمینه نیز هیچ کاری نکردیم.

وی ادامه داد: زیرا دانش و توانایی نگارش آن را نداریم. فیلم روز واقعه به دلیل سناریوی خوبی که داشت، خوب از آب درآمد اما متاسفانه پس از آن شاهد فیلمی با این کیفیت در این زمینه نبودیم. متاسفانه ما به آثاری که در این زمینه تولید شده یا در حال تولید هستند، نگاه روزانه داریم در حالی که می بایست با یک نگاه صحیح و درست آنها را در عرض یک تا دو و یا حداکثر سه سال تولید کنیم؛ ضمن اینکه نویسندگان خوبی هم در این زمینه نداریم و کتاب های موجود نیز شرایط لازم را برای پرداختن به این موضوع ندارند.

نجفی با اشاره به نقش هنر در انعکاس واقعه عاشورا گفت: به هر حال این کار یک کار فرهنگی است و اصل موضوع امام حسین (ع) به وضوح فرهنگی است و اگر در قسمت هنر و فرهنگ یعنی سینما و تئاتر و تلویزیون نباشند، آثاری به جا نخواهند ماند. کار فرهنگی ورای این حرف ها و ورای این نگاه بیمارگونه اجتماعی است. ما نباید صرفا به قصه های شنیده تکراری تکیه کنیم و می بایست در خصوص این قصه، دانش و فرهنگ به فکر یک تحول باشیم تا بتوانیم مردم را جذب کنیم نه اینکه آنها را دفع کنیم.

این بازیگر پیشکسوت سیمای ایران با اشاره به حمایت دولت در این زمینه تصریح کرد: افراد خاصی در سریال های تلویزیونی در این زمینه کمک می کنند البته تلویزیون هم پول می دهد تا افراد مورد اعتماد خود آثارشان را تولید کنند اما مشاهده می کنیم علی رغم صرف میلیاردها تومان هزینه تولید این آثار بیش از هفت سال به طول می انجامد. در هیچ کجای دنیا نمی بینیم سریال های تاریخی این قدر به طول بینجامند و قطعا مشکلی در این زمینه وجود دارد. ما باید این مشکل را رفع کنیم تا یک حرکت مستمر اتفاق بیفتد. ما اگر سالی یک الی سه اثر از واقعه و فرهنگ عاشورا از داستان های واقعی بدون بیان حرف های تکراری و با استفاده از جذابیت های بصری هنر سینما تولید کنیم، قطعا می توانیم مردم را جذب کنیم.   ضمن اینکه در این شرایط رقابتی که در سینمای دنیا وجود دارد جوابگو نیست باید خیلی محتاطانه و با پشت کار پیش برویم.

کد خبر 1772754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha