خبرگزاری شبستان مشهد| سنت پرچمداری و برافراشتن علم در موقع جنگ و حفظ و نگاهداری آن، از جملهی آداب و رسوم دیرین ملتها در طول تاریخ بشریت بوده و تنها مربوط به امروز نیست؛ اما پرچمداری در غیر میدان جنگ نیز دیربازی است که تبدیل به یکی از رسوم زیبا به خصوص در راهپیماییها و دستههای عزاداری مساجد و هیئات شده و اخیرا پای این حرکت زیبا به سایر مراسمها و برنامهها نیز کشیده شد و حالا چه هیئت باشد، چه راهپیمایی و تجمع، پرچمداران جز لاینفک برنامهها به خصوص در مشهدالرضا هستند.
فتح الله دری یک دهه شصتی ۴۲ ساله و از بچههای محله قدیمی سمزقند و مسجد چهارده معصوم(ع) است که از سال ۹۲ عاشق پرچمداری میشود و حالا ده سال است که با گروه پرچمداران زینتبخش همه مراسمات مشهدالرضاست.
خاطرات و اتفاقات جالبی که این پرچمدار تجربه کرده تا حالا تبدیل به یکی از لیدرها و افراد موثر برنامههای مشهد شود در نوع خودش شنیدنی است.
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در ۲۲ بهمن
اولین بار در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۹۲ با اهتزاز بزرگترین پرچم ایران کارش را شروع کرده و میگوید در این ۱۰ سال در ۹۰درصد برنامهها و تجمعها و راهپیماییها از روز دانشآموز و ۲۲ بهمن، روز قدس و دهه آخر صفر و تشرف های هیئتی بگیر تا مراسم های تشییع و اجتماع صادقیون و فاطمیون و ... برنامههایی که معمولا از عرصه میدان شهدا و فلکه ضد تا حرم امام هشتم(ع) برگزار میشود، حضور دارد.
در برنامههای ورزشگاه امام رضا(ع) ازجمله روز دختر، اجتماع بسیجیان و یا ویژه برنامه تلویزیونی محفل که بزرگترین پرچم ایران به مساحت ۱۱۰ متر مربع و پرچمهای جبهه مقاومت در آنجا به اهتزاز درآمد؛ در هر مناسبتی، پرچمدار وسط میدان است.
میگوید چند بار هم به تهران دعوت شده که مهمترینش راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۹۳ بوده که مورد تقدیر شهرداری تهران هم قرار گرفته است.
مخلص کلام اینکه او حالا پای ثابت همه اجتماعات و مراسمهای جمعی و بزرگ مشهد و گاهی کشور است.
وزیر شعار
او در سالهای گذشته «وزیر شعار» مشهد هم بوده و لیدر خیلی از مراسمها و برنامههاست. میگوید از ابتدای جریان غزه و فلسطین تا حالا در بیش از ۱۵ مراسم و اجتماع مخصوص طوفان الاقصی در میدان فلسطین و مسیرهای منتهی به حرم و داخل حرم پرچمداری کرده است.
دری تاکید میکند که گروه او تنها گروهی است که از طرف دفتر تبلیغات حرم مطهر تایید و ثبت شده و به مراسمات آستان قدس رضوی در رواق امام خمینی(ره) دعوت می شوند.
اهتزار بزرگترین پرچم اربعین
افتخارش این است که در این ده سال علاوه بر حضور در تمامی برنامههای شاد و غمگین، هر سال در مراسم باشکوه اربعین نیز حضور داشته و پرچمش در مسیر بزرگترین راهپیمایی شیعیان جهان در کربلا نیز به اهتزاز درآمده است.
او برافراشتن بزرگترین پرچم اربعین برای اولین بار در این مراسم را نیز از نقاط درخشان فعالیت خود میداند و به آن میبالد.
او مهمترین برنامه هر سالش را اربعین میداند و تاکید میکند که باعشقی وصفنشدنی، هرسال شعار اربعین را روی پرچم چاپ میکند و پای در مسیر عاشقی میگذارد و امسال هم به لطف خدا و به شرط حیات شعار اربعین که «کربلا طریق الاقصی» است را بر روی پرچمش چاپ و مسیر نجف تا کربلا را همگام با زائرین اربعین حسینی طی خواهد کرد.
تشرف به حرم در محرم و صفر
او دهه پایانی صفر را نیز فرصتی برای همراهی با زائرین پیاده آقا می داند و میگوید: در ایام محرم و دهه آخر صفر همراه با گروه پرچمداران، علاوه بر مسجد محل با چند هیئت دیگر نیز به حرم مطهر رضوی مشرف میشویم. چون اصالتا گنابادی هستم با چند هیئت گنابادی که در این ایام به مشهد میآیند نیز همراهی میکنم.
دری ادامه میدهد: این ۱۰ سال همیشه در مراسم خیمه سوزان روز عاشوا در میدان احمدآباد که از بزرگترین مراسمهای خیمه سوزان کشور است نیز همراه با بچههای گروه حضور داریم.
او از حضور در اکثر مراسمهای تشییع شهدا که در مشهد برگزار شده نیز با افتخار یاد میکند و تاکید میکند که تقرییا در تمامی برنامههای تشییع شهدا در مشهد از جمله مراسم تشییع شهید سلیمانی و شهید رئیسی پرچمداری کرده و حتی در سالگرد تشییع شهید الداغی در سبزوار نیز حضور داشته است.
گروه پرچمداران
دری آشنایی با گروه پرچمداران را نقطه عطفی در این مسیر میداند و تاکید میکند: تا قبل از آشنایی با گروه «پرچمداران مشهد مقدس» بیشتر مراسمها را تنها میرفتم ولی از سال گذشته که با آقای حسین زارع مسئول گروه پرچمداران آشنا شدم، اکثر برنامه ها را دسته جمعی و با پرچمهای با کیفیتتر شرکت کردیم.
حالا هم گروه پرچمداران خراسان را اداره میکند و در اکثر مراسم همراه با چند جوان عاشق مانند خودش، پرچمها را برافراشته و جلودار میشوند.
چاپ پرچم متناسب با برنامه هاست
با او کمی درباره کیفیت کار و تهیه لوازم و چالشهای پیش روی پرچمداری صحبت میکنم. میگوید که در سالهای ابتدایی کار، برای تهیه پرچمها از هزینه شخصی پارچه و چوب را خریداری کرده و نیز کار نوشتن و نگارش روی پرچم را به صورت دستی انجام میداده، ولی اخیرا با حمایت مدیریت جدید در شورای هیئات مذهبی مشهد میتواند از پرچمهای چاپی و متنوع استفاده کند.
درخصوص انتخاب سایز پرچمها نیز میگوید: تعداد و سایز و نوع پرچم ها را نیز متناسب با هر برنامه در نظر میگیریم و میانگین برای هر مراسم معمولا ۵ تا ۱۰ پرچم میبریم. برای چوب پرچم نیز، قبلا صنوبر و سپیدار میگرفتم ولی الان از چوب بامبو استفاده میکنیم. ارتفاع پرچم ها هم متنوع بوده و تا ۹ متر هم هست، ولی چون محدودیت ارتفاع در برخی معابر و خیابانها داریم، حسب مسیر، پرچم متناسب با آن مراسم و خیابان و مکان را انتخاب میکنیم. متن پرچم را نیز براساس آن مراسم انتخاب و چاپ میکنیم.
نظر ائمه به نوکر
این پرچمدار امام حسین(ع) تقدیر شدن از سوی امام جمعه مشهد و شورای هیئات مذهبی را مایه افتخار و نشانی برای حرکت درستش در این مسیر میداند و میگوید: معتقدم در این مسیر مورد نظر و حمایت اهل بیت(ع) هستیم. بارها شده که برای چاپ یا تهیه پرچم با مشکلات مالی روبرو شدم ولی به لطف ائمه همیشه از جایی که حتی فکرش را نمیکردم پولی رسیده و حل شده و گاهی هم با همراهی خود دوستان چاپخانه که راه آمده اند توانستم لوازم را تهیه کنم. خلاصه اینکه به لطف خدا همیشه کار راه افتاده است وهیچگاه در این راه ناامید نشدم.
گزارش: علی رنگ آمیز طوسی
نظر شما