ریه ایران در حال نابودی است

حجت‌الاسلام وحدانی‌فر جنگل‌های زاگرس را ریه ایران اسلامی توصیف کرد و گفت: آتش سوزی این جنگل‌ها به وسیله عوامل انسانی است که هم در برخورد با آن‌ها و هم در اطفای حریق جنگل‌ها، استان کهگیلویه و بویراحمد به امکانات و وسایل بیشتر نیازمند است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام وحدانی‌فر امام‌جمعه شهرستان دهدشت از استان کهگیلویه و بویراحمد درباره آتش سوزی جنگل‌های زاگرس گفت: متأسفانه افزایش آتش‌سوزی‌ها در رشته کوه بزرگ زاگرس نگران کننده است و برای طبیعت و مردم زاگرس نشین مشکلاتی را ایجاد می‌کند.
امام جمعه دهدشت درباره جنگل‌های زاگرس توضیح داد: این جنگل‌ها در 9 استان کشور کشیده شده است و حدود شش میلیون هکتار است که چهل درصد جنگل‌های ایران را شامل می‌شود؛ هفتاد درصد این درختان بلوط است که استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نماد استقامت، سبزی، صبر و رویش است.
وی از سرانه جنگل برای هر ایرانی دو دهم هکتار و در استان بویراحمد چهار دهم هکتار عنوان کرد و افزود: هر روز اخباری می‌شنویم که در فلان نقطه و منطقه آتش سوزی شده است؛ اگر بخواهیم جنگل را به بدن تشبیه کنیم جنگل ریه زمین است و بدون جنگل اکوسیستم انسانی دستخوش تغییرات و مشکلات گوناگونی خواهد شد بروز آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها یک مسأله شایع در دنیا است، در ایران هم وجود دارد اما در زاگرس در سال‌های اخیر بیشتر بوده است.
حجت‌الاسلام وحدانی‌فر درباره منشأ آتش سوزی‌های این منطقه گفت: نود درصد این آتش‌سوزی‌ها در فصل گرم و خشک و به وسیله عوامل انسانی اتفاق می‌افتد؛ بنابراین و با توجه به اینکه جنگل و مراتع، مسأله بسیار مهم است، توجه بسیار بیشتر به این مشکل از مسائل اساسی است؛ از بین رفتن جنگل آثار جبران ناپذیری در اقتصاد، محیط زیست و زندگی انسان دارد.
امام جمعه دهدشت ادامه داد: از بین رفتن جنگل و عرصه‌های جنگلی و مرتعی در واقع از بین رفتن حیات وحش، کاهش تنوع جانوری، آلودگی هوا، گرم شدن کره زمین، تشدید فرسایش خاک و مانند این‌ها از پیامدهای منفی آتش سوزی جنگل‌ها است؛ همچنین هزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم زیادی را در اطفای حریق و احیا و باز سازی مناطق سوخته به اقتصاد کشور تحمیل می‌کند؛ به خطر افتادن معیشت جوامع محلی وابسته به جنگل‌ها و مراتع از پیامدهای منفی آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع است.
وی در توجه بیشتر به این آتش سوزی‌ها خواستار شد: موازی کاری‌ها و ناهماهنگی‌هایی که دستگاه‌هایی در پایش و اطفای حریق انجام می‌دهند باید حل شود؛ نقشه صحنه بندی در کشور حل و مشخص شود؛ نیرویی که در سازمان محیط زیست و جنگل‌ها و مراتع هست به عنوان متولیان اصلی و قانونی جنگل‌ها و مراتع بسیار کم و غیر تخصصی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت‌الاسلام وحدانی‌فر ادامه داد: با احداث جاده‌هایی، دسترسی به کانون‌های آتش سوزی باید بیشتر باشد؛ البته با توجه به اینکه زاگرس رشته کوه‌های متعدد دارد کار بسیار سختی است؛ بالگردهای اختصاصی اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع ضرورت دارد؛ استانی مانند کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و استان‌هایی که کمتر از بحث بالگرد برخوردار هستند، باید در زمینه بالگرد اطفای حریق از امکانات بیشتر برخوردار باشند.
امام جمعه دهدشت استان کهگیلویه و بویر احمد را دارای سیزده منطقه پارک ملی حفاظت شده و شکار ممنوع عنوان کرد و گفت: در همین حادثه اخیر سه هزار و ششصد هکتار از جنگل‌های ما سوخت و این جای نگرانی است؛ باید برای جنگل‌های زاگرس فکری عاجل شود که اگر این جنگل‌ها به مخاطره بیفتد، مهمترین بخش حیاتی یعنی ریه ایران از بین خواهد رفت و این یک مسأله بسیار نگران کننده است.
وی اظهار داشت: کارشناسان نیز پیشنهاد می‌دهند، احداث جاده آتش‌بُر در منطقه حفاظت شده تشکیل شود، این کار به منظور واکنش سریع و انتقال نیروهای اطفای حریق همچنان که دسترسی به این کانون‌ها داشته باشند، انجام خواهد شد؛ در این منطقه آتش‌بُر نداریم، یکی از راهکارها این است که مناطق تقسیم شود و آتش‌بُر ایجاد شود تا در صورت عدم توانایی کنترل آتش، این آتش‌بُرها مفید باشند.
حجت‌الاسلام وحدانی‌فر جذب نیروی انسانی بیشتر و گزینش شده به لحاظ تعداد و توانایی جسمی را خواستار شد و گفت: امروز نیروهای غیر متخصصی برای این کار در نظر گرفته شده‌اند که ناتوان در اطفای آتش جنگل‌های زاگرس هستند؛ لوازم اطفای حریق باید در منطقه بسیار زیاد باشد؛ آموزش جوامع محلی و نیروهای محلی دوست‌دار طبیعت در منطقه به وجود بیاید و تجهیز آن‌ها به البسه و امکانات اطفای حریق یکی از مسائل بسیار مهمی است تا حفاظت از ریه ایران بهتر انجام شود.

کد خبر 1775012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha