نیازمند تلاش جهادی برای غنی‌سازی کتاب‌های کودک و نوجوان هستیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان گفت: نیازمند تلاش جهادی و ترویجی برای غنی‌سازی حوزه تولیدات کتاب کودک و نوجوان هستیم.

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری شبستان، محمدمهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی و بین المللی کتاب کودک و نوجوان با بیان این مطلب، افزود: خیلی خوشحال هستم قبل از اتمام ماموریتمان در وزارت فرهنگ توانستیم به یکی از برنامه‌های اعلامی در حوزه کتاب جامه عمل بپوشانیم.

وی ادامه داد: خاستگاه اصلی این جشنواره و انگیزه مهمی که ما را به سمت تدارک چنین رویدادی سوق داد فرمایشات رهبر انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ بود که به ورود وزارت فرهنگ و مجموعه های فرهنگی کشور به موضوع کتاب کودک و نوجوان بسیار تاکید داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همه آمار و ارقام نشان دهنده گرایش زیاد به حوزه کتاب در این مقاطع سنی است، بیشترین فروش کتاب در نمایشگاه‌های کتاب نیز مربوط به این حوزه است.

اسماعیلی گفت: به دلایل متعدد میل به تولید در ادبیات بومی آن‌چنان که باید اوج گیرد وجود نداشت؛ مهمترین بخش تامین کننده نیاز در این حوزه مربوط به ترجمه است چه به لحاظ متن، گرافیک و نقاشی و برهمین اساس به کاری مهم، جهادی و ترویجی و آموزشی برای غنی سازی حوزه مربوط به تولیدات کتاب کودک و نوجوان نیاز داریم.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه اقدامی که همکارانم در معاونت فرهنگی و خانه کتاب ‌و ادبیات ایران پی‌گیر انجام آن بودند شایسته تقدیر است، گفت: گمانم این نبود با چنین سرعتی به این مرحله برسیم چرا که چنین رویدادی زحمت بسیاری دارد اما دبیر محترم و هیات علمی جشنواره، ناشران و سایر دوستان توانستند نقش خود را به خوبی ایفا کنند تا در این روز گرم تابستانی که تهران تعطیل است و بیشتر استان‌ها هم به دلیل شدت گرما به صورت نیمه تعطیل در آمدند این جمعیت علاقه‌مند در تالار وحدت گرد هم بیایند و روزی به یاد ماندنی را برای کتاب کودک و نوجوان رقم بزنند.

وی با بیان اینکه هرچقدر در این حوزه هزینه کنیم سرمایه‌گذاری طولانی مدت است و دهه‌ها از آن بهره‌مند خواهیم شد، افزود: خیلی تاکید داشتم آثار مهمی را با نویسندگان خوبمان به صورت بورس انجام دهیم یعنی نویسنده ای شاخص در خانه کتاب و وزارت فرهنگ حاضر شود، سفارش کار دهد، کار را پیش خرید کند و نویسنده ای ماهر وقتش را با آرامش به تولید اثری فاخر اختصاص دهد.

نیازمند تلاش جهادی برای غنی‌سازی حوزه تولیدات کتاب کودک و نوجوان هستیم

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: از آقایان احمدوند و رمضانی خواهش می‌کنم این کار را پی‌گیری کنند، با توجهی ویژه باید تولید ادبیات فاخر در حوزه کودک و نوجوان را به سرعت سامان دهیم.

وزیر فرهنگ گفت: این اواخر کمتر کتابخانه‌ای افتتاح می شود مگر اینکه بخش فاخری برای کودک و نوجوان داشته باشد.

وی افزود: این بستر در اختیار ماست باید تولید را فعال کنیم، ناشران با سابقه در حوزه کودک و نوجوان در این جلسه حضور دارند و برخلاف همه مشکلات پای فرهنگ و ادب کشور ایستاده‌اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: انشاالله این خشت اول منجر به ایجاد بنای رفیعی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی کشور منجر شود.

نیازمند تلاش جهادی برای غنی‌سازی حوزه تولیدات کتاب کودک و نوجوان هستیم

تجلیل وزیر فرهنگ از پیشکسوتان ادبیات کودک و نوجوان

بنابراین گزارش، وزیر فرهنگ در این مراسم از پیشکسوتان ادبیات کودک و نوجوان تجلیل کرد.

اسامی برگزیدگان به شرح زیر است:


کتاب «دوتوک، عروسک کوچک بلوچی» اثر زهره پریرخ در بخش «کلیات»، «باران چه می‌نویسد» سروده خاتون حسنی، «بهار از کوچ برگشت» سروده بابک نیک‌طلب و «پنج و ده دقیقه» سروده طاهره شهابی هر سه در بخش «شعر» نامزد دریافت جایزه شدند.

همچنین کتاب‌های «جنگل پشت پنجره» اثر نیره باقری، «خاطرات چهل تیکه» اثر محمد گودرزی‌دهریزی و مجموعه پنج جلدی «یک پاورقی» اثر امیرحسین زنجانبر و محمد گودرزی‌دهریزی هر سه در بخش «داستان کوتاه» و «خورشیدی در صحرای ترکمن» اثر نجلا مهدوی‌اشرف در بخش «تصویرگری» نامزد دریافت جایزه شدند.

ارزش ریالی جایزه این جشنواره معادل برگزیدگان کتاب سال است؛ که به برگزیدگان، شایستگان تقدیر و آثاری که از سوی جوانان نوشته شده است، تعلق می‌گیرد.

کد خبر 1776179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha