کتاب «مسجد کانون، نشاط خانواده» روانه بازار نشر شد

کتاب «مسجد کانون نشاط خانواده» به همت انتشارات ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و به نویسندگی علیرضا فیض‌آبادی منتشر شد.‌

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، کتاب «مسجد، کانون نشاط خانواده» به نویسندگی علیرضا فیض آبادی فراهانی و به همت انتشارات ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور منتشر شد.

موضوع این کتاب، بررسی نقش کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در تحکیم بنیان خانواده است.

 در بخشی از  کتاب «مسجد، کانون نشاط خانواده» آمده است:
مساجد نخستین مراکز آموزشی مسلمانان بود؛ پیامبر و یارانش در مسجدالحرام جمع می‌شدند و دربارۀ معارف و احکام الهی سخن می‌گفتند. با هجرت پیامبر به مدینه و تأسیس مسجدالنبی، این مسجد به مکانی برای عبادت و همچنین آموزش قرآن، گفتگوها و مناظره‌های علمی تبدیل شد که شور و نشاط به جهان اسلام تزریق می‌کرد. ازآنجاکه انسان موجودی اجتماعی است، عملکرد هر فرد مستقیم و یا غیرمستقیم بر سایر افراد جامعه اثر می‌گذارد و محیط سالم باعث رشد و شکوفایی استعدادهای افراد جامعه می‌شود، مساجد نقشی محوری در جامعه ایفا می‌کنند. احساس هویت و تلاش جمعی برای ساختن محیط زندگی بهتر، تقویت اعتقادات و اخلاقیات، ایجاد نشاط اجتماعی و روحیۀ خودباوری در بین مردم، آموزش و آگاه‌سازی خانواده‌ها نسبت به آسیب‌های اجتماعی و کارآفرینی با استفاده از ظرفیت‌های محلی از تأثیرات و نقش مسجد در جامعه به شمار می‌روند.

کتاب «مسجد کانون، نشاط خانواده» روانه بازار نشر شد

در دنیای امروز، احیای کارکردهای مسجد به‌خصوص کارکردهای اجتماعی آن، ‌نقش مهمی در تحکیم خانواده و تقویت باورها، ارزش‌ها و رفتارهای اعضای خانواده دارد. کتاب مسجد، کانون نشاط خانواده، بر لزوم توجه ارکان حکومتی برای تقویت کانون‌های فرهنگی هنری به دلیل نفوذ زیاد و اثرگذار تأکید دارد و به توجه بیش از حد خانواده‌ها به حضور اعضای خانواده در فضای معنوی مسجد و تأثیر متقابل در جهت تقویت هنجارهای اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره می‌کند. این کتاب همچنین نشان می‌دهد که می‌توان با استفاده از ظرفیت مردمی و سرمایه‌های اجتماعی فعال در مساجد در پوشش کانون‌های فرهنگی هنری، به کمک خانواده‌های و آسیب‌دیدگان اجتماعی رفت و با احیای کارکرد اجتماعی مساجد، اثربخشی آن را تقویت کرد.

 در بخش دیگری از کتاب «مسجد کانون نشاط خانواده» نویسنده به این موضوع اشاره کرده است:
«اگر مساجد رسالت واقعی خود را در محلات ایفا کنند و به احیای کارکردهای اساسی مسجد همت بگمارند، این پیوند خانواده‌ها با مکان قدسی مسجد به محلات صبغه الهی می‌دهد و در تعاملات روزمره شاهد کاهش آسیب‌ها خواهیم بود. کمتر هنگام انجام وظایف خانوادگی و یا اجتماعی، هوای نفس بر اهالی مسجد چیره خواهد شد و در نتیجه ظلم در تمامی مراتبش در خانواده و به‌تبع آن در جامعه و حکومت رخ نمی‌دهد.».

کتاب «مسجد کانون نشاط خانواده» در ۵ فصل تنظیم شده است؛ عناوین فصل‌های کتاب عبارت است از: «فصل اول: کلیات و مفاهیم»، «فصل دوم: اهمیت و همگرایی مسجد و خانواده در اسلام»، «فصل سوم: نقش اعتقادی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد»، «فصل چهارم: نقش اخلاقی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در تحکیم بنیان خانواده» و «فصل پنجم: نقش رفتاری کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در تحکیم بنیان خانواده» است.

کد خبر 1777767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha