به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در چهارمین روز از بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، به بررسی صلاحیت «رضا صالحی امیری» وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداختند.
احمد راستینه در جریان بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گزارش کمیسیون کمیسیون فرهنگی را به عنوان یکی از کمیسیونهای اصلی وزارتخانه مذکور قرائت کرد و گفت: کمیسیون فرهنگی، با پیشنهاد تصدی سیدرضا صالحی امیری برای پست وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موافقت نکرد.
زهرا سعیدی مبارکه سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن از تایید صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سوی اعضای این کمیسیون خبر داد.
مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
«صالحیامیری» برنامه مشخصی برای عشایر و گردشگری ندارد
حجتالاسلام اسماعیل سیاوشی در جلسه علنی نوبت عصر امروز سه شنبه (۳۰ مرداد) مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به عنوان مخالف صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ما میخواهیم امانت حاصل از خون شهدا را به وزرا بدهیم و قطعا باید صلاحیت افراد را مشخص کرده و به کسانی رای بدهیم که برنامه عملیاتی دارند.
نماینده فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: از آقای صالحی امیری پرسیدم که برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عشایر چه برنامهای دارید و چگونه میخواهید از ظرفیت صنایع دستی و گردشگری آنها استفاده کنید که هیچ پاسخی نداشتند.
وی با طرح عدم پاسخگویی به سوالی مبنی بر چگونگی توجه به اصفهان و استفاده از ظرفیتهای گردشگری و صنایع دستی اصفهان، خاطرنشان کرد: توجه به منطقه گردشگری چادگان است که تنها در اختیار افراد خاصی است و بعد مجوزهای صنعتی هم نمیدهد که درد و رنج و ناراحتی زیادی برای مردم به وجود آورده است.
صالحی امیری فعالیتهایی در فتنه سال ۸۸ داشته
علی خضریان نیز به عنوان مخالف گفت: به این دلیل که صالحی امیری از نظر تخصص حتی یک ساعت هم سابقه فعالیت در حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی را ندارد، با وزارت او مخالفیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که صالحی امیری در کمیسیونها میآمد و از او سوال میپرسیدیم، او پاسخ ها را به معاونین فعلی وزارت میراث فرهنگی ارجاع میداد تا آنها صحبت کنند یعنی اینکه برنامه تحولی در کار نیست، باید سوال کرد در همفکران دولت محترم و بدنه کارشناسی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی یک نفر هم نبود تا در این وزارتخانه قرار بگیرد؟ صالحی امیری در آن کارگروهی که انتخاب می کردند هم در چند وزارتخانه نفر اول معرفی شد که می گفتند در همه حوزه ها هم صاحب سبک و نظر است.
وی با بیان اینکه صالحی امیری فعالیتهایی در فتنه سال ۸۸ داشته است، خاطرنشان کرد: او خیلی جاها گفته «من نگفتم در انتخابات ۸۸ تقلب شده» اما یک جمله از نامه این است «اگر بنا بوده از اول یک نفر از صندوق رای بیرون بیاید پس چرا مردم را به تمسخر میگیرند چرا این همه هزینه به نظام تحمیل میکنند؟»او به عنوان کسی که در وزارت اطلاعات این کشور بوده و سابقه امنیتی دارد متاسفانه چنین کاری را انجام داده است.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی به سوالات تخصصی ما پاسخ نداد
روح الله نجابت نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گفت: در کمیسیون امنیت ملی از او سوال کردیم و در مقابل سوالات تخصصی پرسیده شده هیج جوابی نداشتند؛ کار ما سوالات تخصصی است، می خواهیم بدانیم آنچه رهبری فرمودند کسی که قرار است سکاندار گردشگری شود چه چیزی در چنته دارد و چه برنامه ای دارید. او نباید نمایندگان را از پاسخ به دیگر سئوالات تخصصی غافل کند ما انتظار پاسخ تخصصی از وزیر پیشنهادی داریم.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس افزود: نمایندگان محترم من بنا را بر آنچه اقرار شد از صالحی امیری سئوالات تخصصی پرسیدم، صادقانه پاسخ داد «من کمتر از یک هفته است که وارد این حوزه شده ام و اطلاعی ندارم از معاونان وزارت میراث فرهنگی بپرسید»
وی خطاب به صالحی امیری گفت: شما برای عقبماندگیها در سطح تعیین حریم آثار ملی و میراث طبیعی، برای بکارگیری ظرفیت های مردمی جهت مرمت و حفاظت و بهره برداری از میراث فرهنگی، سهم محدود شده سبد سفر خانوارها و افزایش امکانات سفر و دسترس پذیر کردن گردشگری داخلی، برای سفر ارزان و آسان کارکنان دولت که در قانون آمده، چه برنامه ای دارید؟
نجابت خاطرنشان کرد: آقای صالحی امیری بخش مهمی از تاسیسات گردشگری که در اختیار مردم نیست و در اختیار دستگاههاست این مساله باید پیگیری شود، برای بکارگیری ظرفیت های کشور برای جلب گردشگران خارجی و در این موارد چه برنامههایی دارید؟
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس تصریح کرد: وزیر پیشنهادی در برنامه های مکتوب و نه در پاسخ هایش درباره سوالات تخصصی پاسخ نبود، پرسیدم چطور باید تامین کنندگان مواد اولیه با هنرمندان صنایع دستی مرتبط شوند، پاسخی ندادید، پرسیدم در مورد بیمه شاغلان صنایع دستی چه کاری انجام خواهید داد، پاسخی نداد.
نباید منتقد وزیران پیشنهادی را مخالف دولت بدانیم
ابراهیم رضایی نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برخی این طور وانمود میکنند که حمایت از دولت به معنی رای دادن به کل وزیران معرفی شده است، که اشتباه است؛ همه نمایندگان حامی دولت هستند، همه ما به دنبال موفقیت دولت هستیم. اما گاهی حمایت از دولت با ممانعت از ورود افراد ناکارآمد به دولت همراه میشود. حمایت به معنای رای دادن نیست. ما اگر منتقد وزیران پیشنهادی را مخالف دولت بدانیم، اشتباه است. ما حامی دولت برای حل مشکلات هستیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: مرکز پژوهش های مجلس یک بسته سیاستی در ارتباط با وزارت میراث فرهنگی ارائه داده است. بخشی از شاخص های وزیر میراث در این بسته موارد زیر است: این وزیر باید مورد پذیرش در زیسبومهای ذیربط باشد دارای قدرت تعامل با فعالان حوزه باشد آشنا با فضای کسب و کار این حوزه باشد توانایی تامین منابع این حوزه را نیز داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه وزارت میراث فرهنگی به یک مدیر تحولی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: صالحی امیری هیچکدام از شاخصها را برای تصدی این منصب ندارد. این وزارتخانه به یک مدیر پر انرژی و تحولی نیاز دارد، اما کسی که هیچ آشنایی با ذینفعان این وزارتخانه ندارد، تحمل توانایی این مسئولیت را ندارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: به وزارت میراث فرهنگی به عنوان هدیه و دستمزد نگاه نکنیم. این وزارتخانه، مهم و استراتژیک است، پایگاهی برای اعتلای ایران و ایرانی جایی برای مهار پروژه اسلامهراسی و ایران هراسی است.
رضایی با تاکید بر عبارت ایران امن در برنامه های وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، خاطرنشان کرد: صالحی امیری در برنامه های خود حرف از ایران امن میزنند؛ مگر ایران ناامن است که او این گونه میگویند؟ چیزی جز کلیگویی در برنامه او ندیدم. واژه هایی مثل پیگیری و ضرروت و اهمیت نشان میدهد ایشان برنامه ای برای اداره این وزارتخانه ندارند.
وی افزود: ما اصرار بر فتنه و مرزبندی با فتنه میکنیم این به دلیل لطمه ای است که در سال ۱۳۸۸ به کشور وارد شد و ساختارهای کشور زیر سوال رفت. شورای نگهبان، مجلس و بخشهای مختلف کشور زیر سوال رفت و اینها جلوی رای ۴۰ میلیون ایرانی که در انتخابات شرکت کردند، ایستادند. چگونه به او اعتماد کنیم و مسئولیت مهم وزارتخانه را به او بسپاریم وقتی کشور را تا لبه پرتگاه بردند به دشمن چراغ سبز نشان دادند.
رضایی با بیان اینکه مرزبندی با دشمن اهمیت دارد، گفت: نکته ای را برای شیفتگان آمریکا می گویم؛ مشاور امنیت ملی رئیس جمهور پیشین آمریکا، ملاقاتی با یکی از کشورهای مخالف آمریکا داشت. هنوز ۲۰ روز از انتصاب او نگذشته بود که او را بر کنار کردند. در فتنه کار به جایی رسید که آمریکا و رژیم صهیونسیتی و حتی تروریستها با فتنهگران، اعلام همبستگی کردند، اما اینها مرزبندی نکردند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، درباره فتنه عاشورای سال ۸۸ گفت: در عاشورای ۸۸ بنده از نزدیک دیدم که فتنهگران خیمه ها و بیرق سیدالشهدا (ع) را به آتش کشیدند اما اینها فردا بیانیه دادند و گفتند مردان خداجو! ما چطور بپذیریم افرادی با این سابقه در آن سال حالا مسئولایت بگیرند؟ میگویند در جنگ دیروز سرباز وطن بودند اما باور کنید در جنگ امروز، سرباز دشمن شدند.
وی ادامه داد: بحث ما اصولگرایی و اصلاحطلبی نیست. بحث تسویه حساب شخصی نیست. بحث اصل انقلاب و ملت و احترام به حدود ۹۰ میلیون ایرانی در این کشور است.
رضایی با اشاره به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود: بسیاری از مشکلات و گرفتاری های ما به قطعنامه ۱۹۲۹ برمیگردد. این قطعنامه در سالگرد فتنه رقم خورد. قطع نامههای قبلی رویکرد نظامی و هستهای داشتند اما پایه تحریمها علیه ایران و کوچک شدن سفره های مردم، این قطعنامه بود. این قطعنامه ربطی به فعالیت های هستهای ما نداشت بلکه برای احیای فتنه بود.
موافقان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
صالحی امیری به مرز پختگی و بالندگی رسیده است/ ایران به مرجع مورد توجه گردشگران دنیا تبدیل شود
حمیدرضا کاظمی به عنوان موافق با بیان اینکه آقایی صالحی امیری به مرز پختگی و بالندگی رسیده است، به سوابق وی اشاره کرد و گفت: او از حیث دانش، تجربه، علم و علم در جایگاه خطیری قرار دارد و همواره در متن انقلاب و ولایت بوده است و تجربه علمی ایشان در کمیته ملی المپیک در کنار تالیفات ایشان در حوزه دیپلماسی فرهنگی میتواند گره کور این حوزه را باز کند و گردشگران خارجی را مورد توجه قرار دهد.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه گردشگری با توجه به ظرفیتهای غنی میراث فرهنگی تاریخی منابع طبیعی و گردشگری و صنایع دستی میتواند دریچه جدیدی برای کشور بازگشایی کند. جهانیان ایران را به فرهنگ و ادب و هنر میشناسند و آقای صالحی امیری نماد این فرهنگ و هنر خواهد بود و انشاءالله با ظرفیتهایی که از ایشان سراغ داریم بتوانیم از این ظرفیتها نهایت استفاده را کرده باشیم.
وی خاطرنشان کرد: کشوری غنی مانند ایران با سرمایههای عظیم گردشگری میراث فرهنگی منابع طبیعی صنایع دستی غنی، باید به عنوان یک مرجع مورد توجه گردشگران دنیا قرار بگیرد که با سوابق مدیریتی که از آقای صالحی امیری سراغ داریم قطعاً میتوانند از این ظرفیت به نفع مردم منافع ملی و کشور کمک کنند.
صالحی امیری همواره به دنبال وفاق ملی بوده است
زهرا خدادادی در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، گفت: دکتر سید رضا صالحی امیری از سیاستمدارانی است که سیاست را از دریچه فرهنگ میبینند و او به جای سلیقه بر برنامه بلند مدت متکی است و به جای نگاه جزیرهای، رویکرد انسجام گرایی و گفتمان سازی و اجماع سازی دارد.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سوابق اجرایی و فرهنگی وزیر پیشنهادی فرهنگ، افزود: دکتر صالحی امیری ریشه تمام تنشهای موجود در جامعه را امتداد فرهنگی میداند و اعتقاد قلبی دارد که ایرانی بودن نه تنها با انقلابی و اسلامی بودن تعارضی ندارد بلکه در طراحی نقشه جامع کشور ضروری است که این اضلاع در تعامل با یکدیگر ترسیم شوند. او در هر مقامی که بوده تلاش کرده که با ایجاد وحدت وفاق ملی و همگرایی در داخل کشور و گسترش دیپلماسی منطقهای و جهانی با ایران و اسلام هراسی مقابله کند.
اقدامات شایسته «صالحیامیری» را زیر سوال نبریم
جهانبخش قلاوند در موافقت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: آقای صالحی امیری در سالهای مدیریتش در خوزستان اقدامات شایستهای کرده که نباید آن را زیر سوال ببریم؛ دفاع از نیروها و اقداماتشان در مرزها موضوع ملی است.
نماینده اندیمشک در مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات دولت خاطرنشان کرد: دولت وفاق ملی تشکیل شده که احتیاج به همراهی و کمک مجلس دارد البته دفاع بدان معنا نیست که وزرا را بیعیب بدانیم و باید با دقت بررسی کنیم.
«صالحی امیری» یک مدیر سیاستمدار فرهنگی است
عبدالوحید فیاضی نیز به عنوان موافق با تاکید بر اینکه من هیچ نسبت سیاسی با آقای صالحی امیری ندارم، گفت: من یک جریان سیاسی هستم که تاکنون با او در یک فرش نبودم و برای اینکه آقای پزشکیان خدمت بزرگی به جریان انقلاب اسلامی کرده است، در اینجا ایستادهام؛ آقای پزشکیان برای اولین بار است که مخلوق نوینی به نام دولت وفاق ملی را شکل داده است این یعنی همه نگاههای سیاسی میتوانند در هیئت دولت نقش آفرینی کنند.
وی با بیان اینکه من با این نگاه که گفته میشود اگر یک نفر از وزرای پیشنهادی رای اعتماد کسب نکند، دولت وفاق ملی شکل نمیگیرد مخالفم، به برگهای اشاره کرد که یکی از نمایندگان مجلس علیه وزیر پیشنهادی در صحن مجلس توزیع شد، تاکید کرد: نمایندگان هیچگاه با یک برگی تحت تاثیر قرار نمیگیرند و این مربوط به سال ۹۴ است؛ من که عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات هستم دو وزیر پیشنهادی را با نگاه سیاسی زیر سوال بردم اما آقای صالحی امیری اصلاً رنگ سیاسی نداشته است که اعضای کمیسیون از او پرسش کنند. آقای امیری یک مدیر سیاستمدار فرهنگی و یکی لیدر است که میتوان اصول اندیشههای او را به عنوان یک مدیر راهبردی در آثارش مشاهده کرد چراکه سالهای سال است که در جمهوری اسلامی نقش آفرینی کرده و تازه به میدان نیامده است.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی، درباره طرح اظهاراتی علیه صالحی امیری گفت: او خودش باید درباره جریان فتنه توضیح دهد و اگر برائت جست، ما به او رای میدهیم؛ ما با او عقد اخوت نبستیم و اصلاً با هیچ کدام از ۱۹ وزیر پیشنهادی گرامی عقد اخوت بلکه عقد ما عقد خدمت، سلامت و ولایت است.
فیاضی با بیان اینکه آقای صالحی امیری برادری است که از یک خانواده روحانی و از مذهبیترین شهر مازندران و رزمنده انقلابی و متفکر است، خاطرنشان کرد: من به جهت اینکه آقای پزشکیان خدمتی به انقلاب اسلامی کرده است و از جریانات مقابل با تفکرات مقابلش در کابینه آدم میچیند، وظیفهمندم که در این جایگاه از گزینههای او دفاع کنم مشروط بر اینکه از فتنه بیزاری جویند.
انتقاد قالیباف از توزیع برگهای درباره «صالحیامیری» در مجلس/ نمی خواستم نامت را بگویم، خودت بلند شدی
در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس مجلس از توزیع برگهای در بین نمایندگان مجلس بدون داشتن مجوز از هیات رئیسه مجلس انتقاد کرد که گفته میشود محتوای این برگه مطالبی درباره صالحیامیری وزیر پیشنهادی گردشگری و میراث فرهنگی بوده است.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس با اشاره به توزیع برگهای در بین نمایندگان مجلس، گفت: نمایندهای این برگه را توزیع کرده که خودش هم میدانسته باید از مسئول این کار در هیات رئیسه مجوز بگیرد. لذا توزیع این برگه خلاف آییننامه بوده و نباید این کار صورت میگرفت.
وی افزود: طبق آییننامه مجلس، توزیع هرگونه برگه، نامه، بروشور و گزارش در صحن علنی باید براساس دستورالعملی باشد که هیات رئیسه آن را مقرر کرده و این کار هم با مجوز هیات رئیسه انجام شود. لذا باز هم میگویم کار درستی انجام نشده است.
قالیباف خاطرنشان کرد: البته یکی از عزیزان گفت که آن نماینده از این دستورالعمل مطلع نبوده است که در پاسخ گفتم پس چرا به آقای رشیدی عضو هیات رئیسه مراجعه کرده است؟
در این هنگام مالک شریعتی نماینده تهران از جایگاه خود بلند شد و با در دست داشتن آییننامه داخلی مجلس خواستار بیان تذکری شد؛ قالیباف در مواجهه با این حرکت شریعتی خطاب به او گفت: شما مطلع بودید و قانون را میدانستید. حتی به شما گفته شد که این برگه را توزیع نکن. آقای شریعتی من نمیخواستم نام شما را بگویم اما وقتی بلند شدید؛ نامتان را گفتم.
بعد از صحبتهای قالیباف، شریعتی تذکر خود را با صدای بلند بیان کرد. در این هنگام احد آزادیخواه نماینده ملایر صحبتی را خطاب به شریعتی گفت که با واکنش او مواجه شد و گفت که مگر تو برای توزیع برگه مجوز گرفته بودی.
درحالیکه رضا صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پشت تریبون در حال بیان برنامه های خود و پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس بود، مالک شریعتی به همراه تعداد دیگری از نمایندگان از جمله احد آزادیخواه در جایگاه هیات رئیسه مشغول صحبت با قالیباف شدند که برای لحظهای بگو مگویی بین آزادیخواه و تعدادی از نمایندگان صورت گرفت که به نظر میرسد مشخصا با شریعتی بود که نمایندگان آنها را جدا کرده و از جایگاه هیات رئیسه خارج کردند.
صالحی امیری: چرا اتهام می زنید؟ از خدا بترسید
سید رضا صالحی امیری در جریان دفاع از برنامهها و صلاحیتهای و برنامههای خود گفت: من مفتخرم که ۴۳ سال از عمر خود را در محیط جبهه و جنگ و مدیریت اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر و آموزش و تدریس و پژوهش و امنیت سپری کردهام و از این بابت خدای بزرگ را چاکرم؛ با آگاهی و شناخت این سازمان و با انگیزه حفظ تاریخ و تمدن کهن و پرافتخار ایران عزیز برای صیانت و حفاظت و پاسداشت از مفاخر و نیاکان پیشنهاد این مسئولیت را پذیرفتم.
وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی افزود: در دولت وفاق ملی میراث فرهنگی ظرفیت غنی و گستردهای برای تامین وفاق هویت فرهنگی ملی تمدنی و توسعه گردشگر داخلی و خارجی تعریف شده است. باور دارم ایران اسلامی با داشتن ۲۹۹ رشته صنایع دستی فعال که تمام ویژگیهای هفتگانه اقتصاد و مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری را در بر دارد باید به عنوان الگوی حکمرانی تقویت شود چرا که در این فرایند همه ارکان حکمرانی دولت و بخش خصوصی فعال هستند.
وی با بیان اینکه اقتصاد گردشگری از فعالترین اقتصادها در دنیاست، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار یک فصل مستقل در برنامه هفتم برای حمایت از سه قطب میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تدوین و ابلاغ شده است و من سیاست برنامه و خط مشی خودم را تحقق سیاستهای کلی نظام و برنامه هفتم توسعه قرار دادم و میدانم برای اجرایی شدن آن نیازمند حمایت راهنمایی نظارت و پشتیبانی نمایندگان ارزشمند مجلس شورای اسلامی هستم. ایران اسلامی بالغ بر یک میلیون اثر تاریخی فرهنگی دارد که نیازمند یک برنامهریزی سرمایهگذاری و حمایت جدی است در حال حاضر ما توانستهایم در چهار دهه گذشته ۳۵ هزار اثر تاریخی و فرهنگی و طبیعی را در فهرست آثار ملی و ۲۸ اثر را در فهرست آثار جهانی ثبت کنیم. همچنین ۵ اثر از کشورمان در فهرست آثار جهان اسلام ثبت شده هست.
صالحی امیری گفت: ما با تعریف ۱۰ راهبرد و ۵۰ برنامه سیاستهای کلی خود را تنظیم کردهایم؛ راهبرد اول ما توسعه گردشگری داخلی است. گردشگری داخلی در کشور ظرفیت بسیار بالایی دارد و ما میتوانیم با گسترش گردشگری به اشتغال زایی و محرومیت زدایی دست یابیم. توسعه گردشگری زیارت نقطه اصلی و مزیت ما در کشور است و باید سرمایهگذاری جامعی در این خصوص انجام دهیم. دومین راهبرد ما جبران محدودیت حریمهای تاریخی است و قول میدهیم که حتماً یک بازنگری در حریمهای تاریخی کشور داشته باشیم.
وی تقویت دیپلماسی فرهنگی و اقتصادی را سومین راهبرد خود برای مدیریت وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری عنوان کرد و گفت: ما هم میتوانیم منابع اقتصادی تولید کنیم و هم میتوانیم افکار جهانیان را به سمت انقلاب اسلامی نزدیک کنیم و بزرگترین ظرفیت برای ایجاد یک باور مثبت در ذهن جهانیان از پدیده ایران هراسی دعوت آنها به ایران و آگاهی آنها از فرهنگ و میراث ماست. میدانیم که کشور به دو قدرت بزرگ سخت برای بازدارندگی با دشمنان و قدرت نرم برای ایجاد سرمایه اجتماعی و همراه سازی اغنای افکار عمومی جهانیان و وزارت میراث فرهنگی بزرگترین تولید کننده قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، حمایت از کسب و کارهای دیجیتال و استارتاپها مردمیسازی صیانت از میراث فرهنگی و توسعه موزهها را به عنوان پنجمین و ششمین راهبرد این وزارتخانه عنوان کرد.
وی گفت: از نمایندگان و ریاست مجلس عذرخواهی میکنم. بعد از ۱۰ سال در همین تریبون حرفهایی زده شد که ۱۰ سال قبل زده شد. ۱۰ سال قبل همین حرفها که امروز زده شد، گفته شد و به آن پاسخ دادم و امروز مستنداً با شما سخن میگویم. عزیزان آمدند در همین تریبون اتهاماتی را مطرح کردند. مشابه همین اتهاماتی که عزیزان مطرح کردند را قبلا هم گفتم که اینها دروغ و فریب و ساخته و پرداخته ضد انقلاب است، اما باور نکردند. در دادگاه گفتند اسنادتان را اعلام کنید. از هزاران افرادی که در جنوب کشور بودند یک نفر شکایت کرد. از اداره کل اطلاعات خوزستان با من برخورد غلطی انجام شد. دادستان سازمان قضایی این فرد را خواست و بعد از ایشان سوال کرد که آیا با شما برخورد شده است؟ و گفت بله. وقتی که از ایشان سوالات بیشتری مطرح میکنند ایشان ادعا میکند من این را خلاف واقع گفتم چون من را تحریک کردند که بیایم اینجا شکایت کنم. دادستان قضایی بررسی میکند و حکم صادر میکند. این حکم در سال ۷۶ صادر میشود. آقایی که نامش را نمیخواهم ببرم این تهمت را به من زد. چون حرمت انسان واجب است نام او را نمیبرم. گرچه بعضیها حرمت ما را در اینجا نگه نداشتند؛ بنابراین قرار منع پیگرد برای من صادر شد. این سند هم تحویل آقای دکتر قالیباف شد. این موضوع در سال ۷۶ رسیدگی شد و برائت حاصل شد.
وی افزود: کسی از من شکایت نکرد و کسی هم خودکشی نکرده است و این دروغ محض است. الان در سال ۱۴۰۳ میگویند شما فلان پرونده را در سال ۷۶ داشتهاید و من دوباره توضیح دادم چون نماینده این حق را دارد از وزیر پیشنهادی توضیح بخواهد. عزیزان من! این تریبون متعلق به ۸۶ میلیون انسان است. این سخنان منتشر میشود . والله جمهوری اسلامی شکنجه گر نیست و جناتب اتفاق نمیافتد. حرفها را امشب خواهید دید در شبکه های بیگانه پخش میشود. چرا ما از این تریبون مقدس همه را تخریب میکنیم؟ من که در کمیسیون سند را به شما دادم. شما هم که اظهار کردید: قانع شدیم. طرح دوباره این موضوع در پشت تریبون جز تخریب شخصیت یک کاندید وزیر چه سودی برای شما دارد؟ هر چه دوست دارید بگویید. من با شما اختلاف سیاسی دارم اما در انسانیت در اخلاق در انقلاب در اسلام در امام در باور به رهبری و نظام با شما مشترکم. در اصول با هم مشترکیم. در فروع ممکن است با هم اختلاف داشته باشیم. همین الان به شما عرض میکنم اگر به من اعتماد کنید فردا حتما با شما عزیزان بیشتر همکاری خواهم کرد چون تئوری و استراتژی آقای دکتر پزشکیان وفاق و برادری و همگرایی است.
صالحی امیری خاطرنشان کرد: نمیخواهم کام ملت را تلخ کنم. در قضایای ارشاد و موضوع آقای شجریان رحمت الله علیه آن چیزی که من انجام دادم در یک جمله بگویم ابلاغ شورای امنیت ملی به وزیر ارشاد بوده است. مستند آن موجود است و من تحویل ریاست مجلس خواهم داد. چون اسناد محرمانه است و من مثل بعضی از دوستان رعایت اصول امنیتی را همیشه کردم و خواهم کرد. چیزی را منتشر نمیکنم. آن چیزی که انجام شد ابلاغ رسمی شورای امنیت ملی به وزیر ارشاد بود برای انجام آن کار. هیچکس در مسیر خلاف مصلحت ملی عمل نکرد. ولی نمیتوانم اینجا ابعادش را باز کنم چون فرصت ندارم، اما نکته اساسی این است که ما در انتخابات و در انقلاب هیچگاه مدعی تقلب نبودیم؛ چرا یک حرف را به ناحق شایعه میکنید و به دیگران منتصب میکنید؟ عزیزان من بارها در مواقع مختلف سخنرانی داشتم و ضبط و ثبت شده است که امکان تقلب در نظام انتخابات ایران وجود ندارد. در همین انتخابات شما شهادت بدهید و در تلویزیون شاهد بودید من هر روز مصاحبه داشتم که انتخابات باید پرشکوه انجام شود.
وی تاکید کرد: هیچگاه اعتراف نخواهم کرد و من هیچگاه نگفتم در انتخابات تقلب شده است. گفتید که رفتید دادگاه. بله در دادگاه دوستانی که اتهام زدند محکوم شدند. من محکوم نشدم. دروغ گفتید که من حبس شدم. من یک روز در ۴۳ سال بعد از انقلاب و یک ساعت جایی بازداشت نشدم در حتی کلانتری. چرا اتهام میزنید؟ از خدا بترسید. مگر ملاک دستگاههای امنیتی نیست؟ چرا برای کتابخانه ملی که سه سال رئیس آن بودم مرا تأیید کردند؟ همین نهادهای امنیتی چرا بنده را برای وزارت ارشاد تایید کردند؟ و با تایید مقامات عالی نظام چرا بنده را برای کمیته ملی و بینالمللی المپیک تایید کردند پنج سال؟ چرا امروز نهادهای امنیتی مرا تایید کردند؟ همین الان من از آقای خطیب سوال کردم و گفتند شما تایید شدید عده ای گفتند ما با شما مشکل نداریم. مشکل ما تایید عدم تایید سپاه است. همانجا من گوشی را گرفتم و زنگ زدم به یکی از مقامات سپاه و سپس گوشی را دادم به این عزیزمان و به او گفتند ما ایشان را تایید کردیم و اصلا تعارف نداریم.
وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری تصریح کرد: وقتی به نهاد امنیتی در این کشور اعتماد ندارید سنگ روی سنگ بند نمیشود. وزیر اطلاعاتی که اینجا نشسته است میگوید ما تایید کردیم. کنار دستش دوستی میگوید تایید نشده است. ما گفتوگو را بلدیم و به اصول گفتوگو وفاداریم. رئیس جمهور نیز در اینجا گفته است من تایید صلاحیت همه را گرفتم و مشورت مقامات عالی را گرفتم، اما آقایان میگویند که بلوف میزنند. رئیس مجلس اینجا فرمودند که استعلام همه کاندیداهایی که برای وزارت است مثبت بوده است.
نظر شما