به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اراک، گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت امری ضروری است و باید این مهم در بین همگان به ویژه نسل جوان و نوجوان به درستی تبیین شود چرا که ملت ایران و جوانان غیرتمند و دلیر ایران اسلامی با تاسی از فرهنگ متعالی عاشورا در دوران هشت سال دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل حضور یافتند و جان شیرین خود را فدای اسلام، انقلاب و ارزش های دینی کردند.
از همان سال های پس از پیروزی در جنگ تحمیلی در زمان های مختلف شاهد تشییع پیکر پاک شهدا در سراسر کشور بودیم که توسط تیم های تفحص در مناطق عملیات دوران دفاع مقدس پیدا شده و به میهن اسلامی و دیار خود و آغوش خانواده ها باز می گشتند.
در میان این عزیزان، شهدای بسیاری نیز بودند که پیکر آنها پس از گذشت سال ها پیدا نشده و همچنان مادران و پدران و خانواده های هستند که در انتظار بازگشت عزیزان خود درب خانه را باز می گذارند.
در میان این شهدایی که به کشور باز گشتند، شهدایی هستند که همچنان گمنامند و نام و نشانی ندارند و تمام کشور خانواده این عزیزان هستند و به درخواست مردم شهید پرور و انقلابی ایران اسلامی مهمان شهرها و روستاها می شوند و در نقاط مختلف کشور می آرامند با این تفاوت که دیگر تنها نیستند و مردم با ساختن یادمان ایشان را همچون فرزندان خود دانسته و همواره در کنار خود دارند.
سال ۱۴۰۲ و در ایام شهادت حضرت زهرا (س) بود که با حضور پیکر پاک ۲۸۰ شهید گمنام، عطر شهادت فضای کشور را پر کرد و این شهدای گرانقدر با درخواست مردم میهمان نقاط مختلف کشور شد و فضای معنوی را در ایام شهادت مادر سادات در نقاط مختلف کشور ایجاد کردند.
از این تعداد، هشت شهید گمنام نیز از 16 آذرماه ۱۴۰۲ میهمان استان مرکزی شدند.
در آن ایام همه مردم استان مهیا برای استقبال از شهدا شدند و حرکت کاروان شهدا از شهرستانها زرندیه شروع شده و در طول مسیر، مردم شهرستانهای ساوه، دلیجان، محلات، خمین، شازند، خنداب، کمیجان، فراهان، تفرش و آشتیان میزبان این شهدا بودند و به خوبی از ایشان استقبال کرده و مراسم مختلف همچون عزاداری و شبی با شهدا در مساجد، حسینیه ها و حرم مطهر امامزادگان با شکوه خاصی برگزار شد.
مقرر بود این کاروان روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها به اراک رسیده، همراه با سایر شهدا و همزمان با سراسر کشور در اراک تشییع و تدفین شوند که به علت عدم تکمیل یادمان ها سه شهید در اراک با شکوه تشییع شده و ۵ شهید بازگردانده شدند.
با پیگیری های حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و تلاش های انجام شده، یادمان سه شهید در شرکت هپکو، پتروشیمی و حوزه علمیه خاتم الانبیا تکمیل و این سه شهید در ایام شهادت حضرت ام البنین تدفین شدند.
قصه از آنجا شروع شد که مردم محله شهر صنعتی اراک نیز در آن ایام شهید گمنام را به محله خود دعوت کردند و در مسجد امام جعفر صادق (ع) میزبان این شهید گمنام شدند و مراسم باشکوهی با حضور اقشار مختلف به ویژه جوانان و نوجوانان برگزار شد.
در آن زمان با پیگیری های انجام شده مقرر شد که دو یادمان یکی در پارک شهدای گمنام اراک و دیگری در جوار مسجد امام جعفر صادق علیه السلام شهر صنعتی ساخته شود که این مهم سبب خوشحالی مردم شهر صنعتی شد.
کارها و اقدامات اولیه ساخت این یادمان بلافاصه آغاز شد و مردم و نمازگزاران لحظه شماری برای آماده سازی و استقبال از پیکر شهید گمنام می کردند که متاسفانه کار متوقف شد.
کار ساخت یادمان شهید گمنام آغاز شد و تا مرحله ای پیش رفت اما امروز که حدود یک سال از آن می گذرد هیچ اقدامی انجام نشده است و این مکان که قرار بود فضای معنوی در شهر صنعتی، مکان فرهنگی و پاتوقی برای نسل جوان و نوجوان شود امروز مکانی برای تجمع زباله ها شده و این امر سبب ناراحتی مردم محله به ویژه خانواده معظم شهدا و ایثارگران شده است.
پیگیری های زیادی انجام دادیم اما به نتیجه نرسید
سید سجاد میرعبدالحق، مسئول فرهنگی و هیئت الزهرا سلام الله علیها، مسجد امام جعفر صادق علیه الاسلام شهر صنعتی اراک با اشاره به پیگیری های انجام شده در راستای ساخت یادمان شهید گمنام در محله شهر صنعتی اراک، گفت: حدود یک سال و نیم است که پیگیر این هستیم که یک شهید گمنام که برکت انقلاب اسلامی است را در جوار مسجد امام جعفر صادق علیه السلام (کانون) خاکسپاری کنیم.
وی افزود: به علت کوتاهی بعضی از مسئولین استان برنامه ساخت یادمان شهید و تشییع پیکر شهید به تعویق افتاد.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: الحمدلله با پیگیری خیلی از دوستان در روز پنجشنبه مورخ ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ با حضور مسئولین شهر اراک، شورای اسلامی شهر و شهرداری و مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان مرکزی در کنار سازه نیمه کاره شهید گمنام جلسه ای برگزار شد و دوستان قول دادند که تا قبل از ایام فاطمه سازه یادمان ساخته شود و روز شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها شهید گمنام به محله شهر صنعتی که محله ای شهیدپرور است آورده و تشییع و تدفین این شهید گمنام برگزار گردد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری قول مساعد برای تکمیل این یادمان را داده بود، افزود: بارها این مهم را پیگیری کردیم ولی جواب درستی از شهرداری و شورای شهر به ما داده نشد.
مسئول فرهنگی و هیئت الزهرا سلام الله علیها، ادامه داد: اجرای برنامه ها و فعالیت های فرهنگی و دینی در هر منطقه و محله ای ضروری است و چه خوب که این مهم در مساجد و با محوریت این پایگاه های دینی انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه محله شهر صنعتی اراک با توجه به تعداد زیادی اهالی و اینکه ظرفیت های خوبی برای اجرای فعالیت های فرهنگی دارد، اضافه کرد: مجموعه فرهنگی هیئت الزهرا سلام الله علیها در نظر دارد برنامه های فرهنگی را در جوار مزار شهید گمنام برگزار کند که این مهم نه تنها سبب ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می شود بلکه سبب آشنایی جوانان با شهدا شده و سبب می شود که نسل امروز بیش از پیش در این مسیر متعالی گام بردارند.
میرعبدالحق همچنین اضافه کرد: المان شهید گمنام شهر صنعتی توسط شهرداری طراحی شده است و دو مرتبه روی سایت این مجموعه نیز قرار گرفته و در انتظار حضور پیمانکار و ساخته شدن بود که متاسفانه به دلیل سنگ اندازی ها باز هم این مهم کنسل و به تعویق افتاد.
این خادم الشهدا اضافه کرد: ما به جد پیگیر ساخت این المان هستیم که اگر مسئولان شهرداری و شورای شهر اراک با ما همکاری کنند ممنون زحمات آنها خواهیم بود.
نظر شما