شخصیت بی‌نظیر پیامبر اکرم(ص) از دیدگاه مستشرقین

پیامبر اکرم(ص) ار دیدگاه مستشرقین، شخصیتی بی‌نظیر، یک مصلح دینی، خردمندی بزرگ و بی‌مانند و رسولی است که از جانب ابدیت ناشناخته به پیامبری به سوی ما مبعوث شده است.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: شخصیت پیامبر اسلام(ص)، تاریخ و سیره و پیام آسمانی ایشان همواره خاورشناسان را فارغ از مکتب و گرایش و موقعیت جغرافیایی به خود مشغول کرده است.

از این رو در غرب، اقدام به تألیف، کاوش و تحقیق خود در مسائل مربوط به پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) و حتی هر آنچه که مربوط به نبوت، رسالت، منبع قرآن کریم بود، کرده‌اند.

مستشرقین درباره  ویژگی‌های حضرت محمد و برخی جزئیات زندگی آن حضرت کتاب‌ها نوشته‌اند. برخی مستشرقین شخصیت پیامبر اکرم(ص) اینگونه ترسیم کرده‌اند که در زیر می‌خوانید:

ادوارد کیپ پن، خاورشناس: معانی زیبایی که در چهره حضرت محمد (ص) ترسیم شده بود، در روح و روان مردم تأثیر زیادی می گذاشت، وقتی با مردم صحبت می کرد، به سوی او جذب می شدند و تسلیم او می شدند تفاوتی نداشت که شنونده یک یا چند نفر باشد.

ایشان مودب، متعهد و متواضع بود و غنی و فقیر در نزد او یکسان بودند و در رفتار با آنها فرقی نمی‌گذاشت. این اخلاق بالای او، افکارش را در سراسر جهان گسترش داد.

آلفونس دولا مارتین، شاعر، نویسنده و سیاستمدار فرانسوی:  اگر عظمت اهدافی را که انسان‌های درخشان با وجود وسایل ساده در اختیار داشتند در نظر بگیریم، در تاریخ بشریت جز محمد (ص) کسی را نمی‌یابیم.

پیامبر اکرم(ص)، یک سوم جمعیت جهان را برانگیخت و رنسانس بزرگی در عقاید و نفوس ایجاد کرد، مردم را به اسلام دعوت کرد و پرستش خدایان دروغین را که میان خالق و مخلوق واسطه می شوند، انکار کرد  و بر باورهای واقعی تاکید کرد.

ایشان با وجود هرج و مرج و آشفتگی گسترده در جامعه جاهلی در آن زمان، اندیشه منطقی را در جزیرة العرب بنیان نهاد.

پیامبری مانند او نتوانست در مدت کوتاهی انقلابی مقدس و جاوید را به وجود آورد، و بیش از دویست سال از رسیدن پیامش به مصر، حبشه، شمال آفریقا، بیشتر جزایر مدیترانه، بخشی از فرانسه، و بخش بزرگی از خاک اسپانیا می‌گذرد.

استنلی لین پول، شرق شناس، باستان‌شناس، استاد دانشگاه، فرهنگ‌نویس، و نویسنده اهل بریتانیا: پیامبر اکرم (ص) دارای موهبت ویژه‌ای در قوت فکر و زیبایی و صفای روح بود. از جمله ازاخلاقش، عیادت از بیماران و شرکت در مراسم تشییع جنازه بود.

وقتی کسی او را به مهمانی دعوت می‌کرد، دعوت را می‌پذیرفت. لباس‌هایش را خودش می‌دوخت، گوسفندانش را می‌دوشید و کارهای خانه‌اش را خودش انجام می‌داد، وقتی با کسی دست می‌فشارید، دستش را از دست دوستش بر نمی‌داشت، مگر اینکه طرف مقابلش دستش را می‌کشید.

ایشان وفادار بود و کسانی که او را می دیدند یا با او زندگی می کردند، دوستش داشتند. از دیگر ویژگی‌های حضرت محمد (ص) می توان به شجاعت، متواضع بودن اشاره کرد. ایشان، بنده واقعی خداوند متعال بود و بسیار روزه می گرفت و نماز می‌خواند.

پیامبر(ص) در هر حالتی، عادل و منصف بود و با اینکه در مدرسه درس نخوانده بود، با قوت شخصیت و اخلاق خود در مدت (۳۲) سال توانست شریعت اسلام را وضع کند  که یکی از بزرگ‌ترین قوانین و کامل‌ترین تمدن‌ها به شمار می‌رود.

هیلر بارتلمی، مستشرق فرانسوی: پیامبر اکرم(ص)،  داناترین عرب و دیندارترین و دلسوزترین آنها نسبت به دیگران بود و با این برتری بزرگ شد.

دعوت پیامبر اکرم(ص) به این دین بزرگ را نعمت بزرگی می‌دانیم که از سوی آفریدگار متعال به آنان ارزانی شده است.

لئو تولستوی، نویسنده مشهور روسی: نیست که حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) از مصلحان بزرگی است که به بشریت خدمات شایانی ارائه کرد و این فخر و مباهات برای او بس است که یک ملّت خون‌ریز و وحشی را از چنگال اهریمنان عادات زشت و شنیع نجات داد و راه ترقی را بر روی آنان باز کرد و حال آن که هیچ فرد عادی نمی‌تواند به چنین کار شگرفی اقدام کند و نتیجه بگیرد.

به دلیل عظمت شخصیت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) شایسته احترام و تکریم است و شریعت او در آینده در تمام نقاط جهان جاری خواهد بود زیرا مطابق با عقل و خرد است.

توماس کارلایل، تاریخ‌نگار معروف انگلیسی و صاحب کتاب‌های متعدّد از جمله «زندگانی شیلر»، «انقلاب فرانسه»، «قهرمانان و طریق قهرمانی» و «گذشته و حال»، درباره شخصیّت بی‌نظیر حضرت رسول اکرم (ص) می‌گوید: اگر دشمنان محمد (ص) با نگاهی راستین به او می نگریستند، به خوبی می فهمیدند که این مرد بزرگ اندیشه هایی داشت که در حقیقت برتر از طمع دنیوی بود.

حضرت محمد (ص) با وجود مخالفت‌های دشمنان، اهل شهوت و لذت نبود، اما ستمگران و مردم لجوج او را به آن متهم می‌کردند شخصی مانند حضرت محمد (ص) پیرو امیال و لذات است!؟ در حالی که در واقعیت دور از آن است.

اگر رفتار عقلانی پیامبر (ص) را در نظر بگیریم، این امر ناشی از موهبت عقلی است که خداوند متعال به ایشان عطا فرموده است.

خوشا به حال پیامبر ما محمد (ص) که در راه اصلاح دنیا و نشر دین توحید تلاش کرد و در راه خدا و اطاعت از کلام خود، سختی‌هایی را متحمل شد و هیچ گاه طمع به شهرت و مقامی نداشت و اهداف عالی او در پی رسیدن به یک وظیفه شخصی نبود.

جان دیون پورت، محقق و پژوهشگر انگلیسی قرن نوزرهم میلادی: حضرت محمد (ص) را باید به عنوان یک مصلح دینی و قانونگذار شناخت. او بدون شک، یکی از بزرگ ترین شخصیت‌های قاره آسیا است که باید به آن افتخار کرد.

رینولد الین نیکلسون، دانشمند و مستشرق انگلیسی: بعد از بعثت پیامبر(ص)،  ظلمت فرو ریخت و مردم جزیره العرب، اساس محکم سنن تاریخی پیدا کردند.

مایکل هارت، دانشمند آمریکایی، کتابی تحت عنوان ۱۰۰ منتشر کرده و به معرفی صد شخصیت برجسته تاریخ بشریت پرداخته  است.

وی با اینکه خود مسیحی است حضرت عیسی را در ردیف سوم قرار داده و حضرت محمد را در رتبه اول و در مقدمه این کتاب آورده است که به نظر من تنها شخصیتی که هم در شئون دینی و هم شئون دنیایی بالاترین موفقیت و پیروزی را در تاریخ کسب کرده است، حضرت محمد(ص) است.

جرجس، مستشرق در کتاب خود (مقاله ای در باب اسلام) می گوید: محمد رسول الله(ص)،    دارای اخلاق نیکو بود و آن گونه که مخالفانش او را توصیف می کنند اهل شر و بدکاری نبود.

محمد (ص) شور و شوقی حکیمانه ای داشت و خالق این جهان را شناخت و با این اعتقاد که او جاودانه و نامحدود است، بدون شکل و مکان و تولد و مانند است.

کد خبر 1779346

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha