سیروس زارع در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از فارس با ذکر این نکته که به زعم رسانه ها، محیط زیستی ها سنگ تمام گذاشته اند، بیان کرد: معتقدم که محیط زیستی ها باید تمام سنگ ها را از مسیرهای صعب العبور محیط زیستی بردارند و فرایند حفظ طبیعت و سلامت آب و خاک را تسهیل کنند.
وی تاکید کرد: آنچه که با اشتیاق این روزها دست به دست میشود پیام تبریک انتصاب معاون ریاست جمهوری است ،انتخابی که از بدنه سازمان محیط زیست و نویدی برای مدافعان سلامت سرزمین است.
مدیران وارداتی باعث تاراج منابع زیستی شدند
دبیر تشکل احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان با تصریح اینکه سالها به دلیل انتصاب مدیرانی به ریاست سازمان محیط زیست که برخاسته از سازمان نبودند همکاری درون سازمانی را با اقبال و موفقیت موثری همراه نمیکرد، و از تفکر پایدار محور فاصله داشتند، در این سالها مدیرانی وارداتی پیوند ارکان مدیریتی، لایه میانی سازمان محیط زیست را زمان بر و گاها ناشدنی کرده و با بیگانگی کامل با بدنه کارشناسی، پیامدهای ناخواسته ای از جمله ریزش نیرو ، بی انگیزگی، روزمرگی ، عدم شفافیت، تاراج منابع، کوچک شدن زیستگاه ها و مناطق و دست اندازی به عرصه ها را تحمیل کرد. نهایتا به ناکارامدی سازمانی دامن زده شد که باید حافظ سلامت سرزمین باشد.
او با بیان اینکه محیط زیست در عین قرار گرفتن در جایگاه نظارتی مجموعهای شبهه نظامی است،تاکید کرد: باید قانون بکار گیری سلاح در سازمان محیط زیست حامی محیط بانان مسلح آن باشد و شرایطی مشابه سایر نیروهای نظامی داشته باشند.
زارع تاکید کرد: باید مراقب بود تا اجرای عملیات های کنترلی در مواجهه با تخریب و ممانعت از اجرای پروژه های مخرب از جمله سد سازیها در چرخه شرح وظایف دستگاهی، دیگر تحت تاثیر فشارهای شکننده متوقف نشود.
عضو شورای تالابی کشور افزود: طی این سالها از حدود اختیارات سازمان حفاظت محیط زیست کاسته و به مجموعهای فاقد کارآمدی و قدرت لازم در راستای تامین امنیت حیاتی، انسانی، گیاهی،جانوری و آب و خاک تبدیل شد.
زارع ادامه داد: از زمانی که تنوع زیستی از این سازمان جدا شد، بخش اعظمی از رسالت این دستگاه از کنترل خارج و مجموعه ای که فرصت جذب نیروی متناسب با فعالیت درون دستگاهی نداشت، طی این سالها با بازنشستگی جمعیت قابل توجهی از نیروی انسانی سازمان حفاظت محیط زیست مواجه و با بحران خالی ماندن بیش از ششصد ردیف پستی روبرو شد.
محیط بان امنیت ندارد/ از شکارچی حمایت می شود از محیط بان نه!
او ادامه داد: نگران کننده تر اینکه امنیتی برای محیط بان از نظر معیشتی و جانی متصور نیست و خانواده های آنان با استرس شدید از شنیدن هر آن آسیب، روزگار میگذرانند که مصداق آن حکم اعدام هایی است که طی این سالها برای محیط بان در حین ماموریت و انجام وظیفه صادر شده، میباشد.
این فعال حوزه محیط زیست استان فارس با ابراز تاسف از روند موجود متذکر شد: در این سالها از شکارچی و شکارچیگری و ترویج آن حمایت میشود و متاسفانه بعضی از کارکنان همین سازمان نیز گرایش ترویج شکار را نشر میدهند در حالی که غالب زیستگاه ها با کاهش شدید جمعیت مواجه اند و تا ظرفیت برد فاصله معنی داری دارند.
زارع افزود: پایین ترین سطح حقوق دریافتی را محیط بانان دارند،در حالی که این حافظان طبیعت تمام وقت اماده یا در حین انجام ماموریت هستند.
ماده ۲۴ قانون معادن فرصتی برای تخریب عرصه
این فعال حوزه محیط زیست استان فارس ابراز کرد: خلع های قانونی یا عدم اجرای قانونی در مواردی که مرّ صریح قانونی هست را شاهدیم و گاهی الحاقاتی که در تضاد با قانون است، که نمونه عینی آن مصوبه ای تحت عنوان ماده ۲۴ قانون معادن، فرصت تخریب عرصه برای مخربین و معدنکاوان ایجاد میکند که لازم است محیط زیست با جدیت برای ابطال ان اقدام نماید، در واگذاری ها معنی دار طبق این مصوبه نیاز به نظر سازمان محیط زیست را کمرنگ میکند، خطر در این مصوبات بیشتر نمود دارد.
شورای حفاظت محیط زیست با احتیاط اعلام نظر کند!
زارع معتقد است نباید کمیته ارزیابی واگذاری ها در معادن به کمیته ای سفارشی تبدیل و تصمیمات مخاطره آمیزی گرفته شود، و لازم است تا شورای حفاظت در خصوص تصمیمات استانها با احتیاط بیشتری اعلام نظر نماید
دبیر تشکل احیا کنندگان تالاب بین المللی کمجان اذعان کرد: نباید ارزیابی پروژه ها در حوزه محیط زیست به ماله کشی گرایش پیدا کند و معضلات بیشمار گریبانگیر این سازمان و سلامت سرزمین گردد.
امیدها برای تداوم مهارت اجتماعی و مدیریتی در حوزه محیط زیست
او ادامه داد: انواع بیماریهای واقعی و ساختگی دامن حیات وحش را میگیرد و پایه های این دستگاه شکسته میشود، خمودگی این مجموعه که باید برای سربلندی و سلامت این آب و خاک مقدر باشد، موجب شد قدرت دیپلماسی در دفاع از آب های مرزی، ریزگردهای وارداتی، آلودگی های صنعتی و شهری، و در مجموع سلامت این مرزو بوم به خطر بیفتد، اما امروز عقلای زیستی سرزمین امیدوارند تا مهارت های اجتماعی که به مهارت های مدیریتی وابسته است، تداوم داشته باشد.
آزادی و ابتکار عمل در گرو مهارت رییس سازمان حفاظت محیط زیست است!
این دارنده نشان قهرمانی تالاب کشور اظهار داشت: اینکه ریاست سازمان محیط زیست در این مسیر چقدر آزادی و ابتکار عمل دارد را مهارت وی تعیین میکند و ذکر این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که محیط زیست این آب و خاک از منظر طبیعی و ستادی قادر نیست بیش از این با آزمون و خطا اداره شود و باید با بکار گیری تمام مهارت فنی و تخصصی با قدرت، سنگهای مسیر را برداشت، و با فاصله گرفتن از شومنهای تبلیغی تحت عنوان آموزش، پروژه های آلوده در قالب ارتباط های ویژه ،خارج شدن حاشیه سازی های هدف مند و به محاق بردن افراد عاشق این آب و خاک باید در دستور کار قرار گیرد.
لزوم قاطعیت محیط زیست در بررسی از حیف و میل منابع مالی تالاب ها
زارع یادآور شد: سالهای سال ارقام مالی قابل توجهی در قالب منابع داخلی و کمکهای خارجی باهمین بضاعت کم سازمان محیط زیست به تالابها تعلق گرفت ،لازم است با قاطعیت حیف و میل این منابع بررسی شود، میزان موفقیت و تاثیر گذاری بهبود کیفی و کمی بر تالاب ها مورد واکاوی قرار گیرد و شکست ها یا موفقیتها اعلام شود.
وی گفت: در سالهای اخیر، اغلب هزینه ها ، حیف و میل سرمایه اتفاق افتاد و عده ای گماشته و پروژه محور، به سیاهی لشکر افرادی خاص بدل شدند و وضعیت تالابها نیز روز به روز و سال به سال وخیم تر می شود.
دبیر تشکل احبا کنندگان تالاب بین المللی کمجان اضافه کرد: باید با کمک هم با برداشتن سنگ ها سنگها مسیر را عاری از تنش کرد ، تا رودها جریان پیدا کنند ، تالابها به حقوق طبیعی و پایدار خود برسند، مناطق چهارگانه از منظر حقوقی امنیت لازم را از حیث اجرای قوانین و تضمین سلامت برخوردار گردند، مهمتر اینکه با احتیاط لازم با تفکر خصوصی سازی در محیط زیست که شروعی خطرناک در فرایندی که منجر به قربانی کردن عرصه ها خواهدشد، مقابله کنیم.
زارع در بخش پایانی گفت و گوی خود تاکید کرد: لازم است لباس محیط بان قداست صیانت از انفال را داشته باشد،و اهمیت رسالت محیطبان،واقعی تر تفهیم
و امنیت خاطر خانواده محیط بان تضمین شود.
او افزود: انتظار همگان این است که خانم شینا انصاری ریاست جدید سازمان حفاظت محیط زیست، امیدها را زنده تر و با تلاش مضاعف خود در راستای صیانت از سازمان محیط زیست موفقیت این سازمان را با کارنامه ای در خور به نام خود ثبت نماید.
گفتگو: آمنه سپهر
نظر شما