حجت الاسلام وطنخواه، رئیس ستاد مردمی اجتماعات مهدوی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم، ضمن گرامیداشت ۹ ربیع سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج) با اشاره به فعالیت های این ستاد گفت: حدود ۱۰ سال است که این ستاد تشکیل شده و حد فاصل حرم حضرت معصومه(س) تا مسجد مقدس جمکران برنامه های متعددی را اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: این ستاد، ستادی مردم نهاد است که در راستای تحقق بخشیدن به امور مهدوی، فعالیت و اهداف سالانه ای را برای خود تعریف کرده است.
حجتالاسلام وطنخواه با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی ستاد نیمه شعبان است گفت:این ستاد از سال ۱۳۹۳ شروع به فعالیت با محوریت برنامه های مهدوی کرده است.
وی با بیان اینکه فعالیت های ستاد به سه بخش تقسیم می شود افزود: ایجاد تسهیلات برای برپایی مواکب از جمله مواکب خدماتی، پذیرایی، فرهنگی، رسانه ای. همچنین تسهیل شرایط برای حضور حداکثری مردم برای زیارت مسجد مقدس جمکران. و همچنین مطالبه، دعوت و هم افزایی برای حداکثر بهره برداری از مجموعه های حکومتی، دولتی و لشگری در جهت تسهیل شرایط برای حضور حداکثری مواکب و مردم، این سه بخش را تشکیل می دهد.
حجتالاسلام وطنخواه با اشاره به مفهوم ستاد مردمی اجتماعات مهدوی ادامه داد: منظور ما از اجتماع مهدوی از یک خانواده ای که می خواهد برای امام زمان(عج) کار و زندگی کند، آغاز می شود تا اجتماعات بزرگی مثل نیمه شعبان که چند میلیون نفر زائر به مسجد مقدس جمکران می آیند.
وی با اشاره به طرح سه شنبه های مهدوی گفت: در ابتدا ما فعالیت خود را از روزهای سه شنبه شروع کردیم، برنامه سه شنبه ها پیاده روی به سمت جمکران بود که جمعیت کمی را شامل می شد شاید تا ۱۰۰ نفر که از همین تعداد خیلی خوشحال می شدیم و سعی می کردیم موکب را برای پذیرایی از زائران هماهنگ کنیم.
رئیس ستاد مردمی اجتماعات مهدوی ادامه داد: این جمعیت هر هفته بیشتر می شد تا اینکه به نیمه شعبان رسیدیم که با جمعیت زیادی از زائران مواجه می شدیم که به خاطر کمبود امکانات و خدمات گاها ناراضی بر می گشتند و همین موضوع باعث شد تا جدی تر ورود کنیم و در سال اول توانستیم با دوازده مجموعه فعالیت ها را شروع کنیم و شش ایستگاه صلواتی را در مسیر جمکران برپا کردیم.
وی تصریح کرد: این تعداد در سال بعد به ۲۰ ایستگاه، سال بعداز آن به صد ایستگاه رسید و به همین ترتیب افزایش داشتیم تا اینکه در سال گذشته به بیش از ۶۰۰ ایستگاه صلواتی از اول بلوار پیامبر اعظم(ص) تا مسجد مقدس جمکران و اطراف آن رسید.
حجتالاسلام وطنخواه با بیان اینکه هر ایستگاه خود شامل چند غرفه می شود تصریح کرد: در سال گذشته ۲هزار غرفه در قالب ششصد ایستگاه صلواتی برپا شد که هم خدمات پذیرایی خدمت زائر داشته و هم خدمات فرهنگی دارند و از این دو هزار غرفه حدود ۷۰۰ غرفه فرهنگی بودند که برنامه های فرهنگی اجرا می کردند از جمله سرود و تئاتر و نمایشگاه و مسابقه و امثال این ها.
در نیمه شعبان بیش از دویست و پنجاه مجموعه مردمی از شهرهای دیگر و ۹۰ مجموعه مردمی غیر ایرانی فعالیت میکنند.
رئیس ستاد مردمی اجتماعات مهدوی یادآور شد: همچنین در نیمه شعبان بیش از ۲۵۰ مجموعه مردمی از شهرهای دیگر و ۹۰ مجموعه مردمی غیرایرانی فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: سال اول که کار را شروع کردیم با حدود ۵۰ هزار نوشیدنی و ۳۰ هزار اطعام توانستیم از زائران پذیرایی داشته باشیم اما این آمار با حمایت مجموعه های مردمی سال گذشته به سه و نیم میلیون اطعام و پنج و نیم میلیون نوشیدنی رسید و بین زائران توزیع شد و همه این ها واقعا به لطف امام زمان(عج) است.
وطنخواه همچنین به بحث اسکان زائران جمکران اشاره کرد و گفت: در سال گذشته پانزده هزار اسکان رایگان داشتیم و بحث اسکان دوسه سالی ایت که آغاز شده است.
رئیس ستاد مردمی اجتماعات مهدوی ادامه داد: غیر از ایام نیمه شعبان، برنامه هفتگی و همچنین در ایام سال در مناسبت های مختلف از جمله میلاد حضرت معصومه(ع) که روز دختر نیز است در میدان آستانه با محوریت مهدویت برای دختران منتظر جشن می گیریم.
وی افزود: همچنین در روز عید غدیر از هفت سال مراسم پیاده روی از حرم حضرت معصومه(س) به سمت جمکران برنامه ریزی شد که د سال اول حدود شش هزار نفر شرکت کردند، سال دوم نیز با حضور آیت الله مکارم شیرازی برگزار شد و امروز جمعیت به بالای صد هزار نفر رسیده است چراکه روز غدیر روز بیعت با امام زمان علیه السلام است و در طول تاریخ اسلام مردم در روز غدیر به دبدار امام زمان خود می رفتند و با امام زمان خود بیعت می کردند درعصر غیبت نیز، روز غدیر روز تجدید بیعت با امام زمان(عج) است.
حجتالاسلام وطنخواه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ستاد مردمی اجتماعات مهدوی در بیست و یک موضوع و با حضور ۴۰۰ خادم فعال است گفت: تیم فرهنگی، تیم اسکان، تیم توزیع آب، تیم برق، تیم توزیع کپسول گاز، و ... از جمله این موضوعات است که در بلوار پیامبر اعظم(ص) به کمک دستگاه های حاکمیتی می روند.
رئیس ستاد مردمی اجتماعات مهدوی با بیان اینکه یک گروه از مبلغین را داریم که حدود ۲۰۰ نفر از طلاب هستند، تصریح کرد: علاوه بر طلاب از همه اقشار در این ستاد حضور دارند از لولهکش و برقکار تا املاکی و... و به این ترتیب یک بخشی از اقتصاد ما می شود مجموعه های مردمی که با هم همکاری می کنیم که بیش از ۷۰۰ مجموعه هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: چشم انداز ما درباره نیمه شعبان در آینده چیزی شبیه به اربعین است از این جهت که همه فعالیت ها معطوف به یک عملیات بزرگ فرهنگی است یعنی هزاران هزار موکب فعالیت می کنند که زائر به آسانی برای زیارت به کربلا برود و برگردد، البته در اربعین نیز زائر برای اعلام آمادگی برای ظهور حرکت می کند همانطور که در زیارت نامه اربعین می خوانیم: «نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتَّی یَأْذَنَ اَللَّهُ لَکُمْ».
نظر شما