نشست کشورهای اروپایی و اسلامی در اسپانیا برای تشکیل کشور فلسطین

اسپانیا که میزبان نشست سطح بالای چند کشور اسلامی و اروپایی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ غزه بود، خواستار برنامه‌ریزی مشخص برای جامعه بین‌المللی به منظور اجرای راه حل دو کشوری با هدف حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «رویترز»، اسپانیا که روز گذشته(جمعه ۲۳ شهریور)میزبان نشست سطح بالای چند کشور اسلامی و اروپایی درباره راه‌های پایان دادن به جنگ غزه بود، خواستار برنامه‌ریزی مشخص برای جامعه بین المللی به منظور اجرای راه حل دو کشوری با هدف حل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین شد.

«خوزه مانوئل آلبارس»، وزیر امور خارجه اسپانیا به خبرنگاران گفت: ما به منظور ایجاد فشار برای پایان جنگ در غزه و برای خروج از مارپیچ پایان ناپذیر خشونت در سرزمین‌های اشغالی در اینجا گردهم آمده‌ایم.

در این مراسم وزرای امور خارجه نروژ و اسلوونی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نخست وزیر فلسطین و اعضای گروه تماس عربی و اسلامی غزه شامل مصر، عربستان ، قطر، اردن، اندونزی، نیجریه و ترکیه حضور داشتند.

آلبارس گفت که در میان شرکت کنندگان تمایلی آشکار برای عملی کردن حرف‌هایی که تا بیان شده است و همچنین گام برداشتن به سوی برنامه‌ای روشن برای اجرای موثر راه حل دو دولتی در سرزمین‌های اشغالی و پیوستن فلسطین به سازمان ملل متحد وجود دارد.

در روز ۲۸ می سال جاری میلادی اسپانیا، نروژ و ایرلند به طور رسمی یک کشور فلسطینی یکپارچه تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین متشکل از نوار غزه و کرانه باختری با پایتختی بیت‌المقدس شرقی را به رسمیت شناختند.

به این ترتیب تا کنون ۱۴۶ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند.

«پدرو سانچز»، نخست وزیر اسپانیا، بارها همزیستی دو کشور مستقل در قلمرو سرزمین‌های اشغالی را تنها راه مناسب برای صلح در منطقه توصیف کرده است.

چنین راه حل دو کشوری در کنفرانس مادرید ۱۹۹۱ و توافقنامه اسلو ۱۹۹۵-۱۹۹۳ مطرح شد، اما روند صلح سال‌هاست که رو به نابودی بوده است.

با این حال، جنگ ۱۱ ماهه در نوار غزه، خونین‌ترین اتفاق در مناقشه میان اسرائیلی و فلسطین در دهه‌های اخیر بوده است.

کرانه باختری در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد و از آن زمان تاکنون اشغال شده است. اسرائیل در سال ۱۹۸۰ قدس شرقی را در اقدامی که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده است، ضمیمه خود کرد.

کد خبر 1780912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha