به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست خبری سی و هشتمین کنفرانس وحدت اسلامی صبح امروز (شنبه، ۲۴ شهریورماه) در سالن ماموستا «شیخالاسلام» با سخنرانی حجتالاسلام «حمید شهریاری» دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ابتدای این نشست خبری با بیان اینکه عنوان کنفرانس وحدت در این دوره (همکاری های اسلامی و دستیابی بر ارزشهای مشترک با تاکید بر مساله فلسطین) است، اظهار کرد: تلاش ما تکیه بر اشتراکات است چراکه بسیاری از مولفه ها بین امت مشترک است از جمله معجزه پیامبر اسلام(ص) که قرآن بوده و ارزش مشترک و مایه افتخار ماست، همچنین اخوت اسلامی از ارزشهای مشترکی است که اسلام بر آن تاکید کرده است و مجمع جهانی تقریب نیز همواره بر این مولفه تاکید داشته و دارد و این مولفه را جزو آرمان های خود می داند.
مسجدالاقصی، قلب جهان اسلام
رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: پرهیز از تعصبات فرقه ای و قومی و دوری از نزاع از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه امت باشد، مسجدالاقصی قلب مشترک جهان اسلام است.
وی با اشاره به ابعاد برپایی کنفرانس وحدت در دوره سی و هشتم، ابراز کرد: ما همواره اصرار داریم که عنوان کنفرانس وحدت همه ساله مبتنی بر همکاری های اسلامی برای ارزشیابی بر ارزشهای مشترک باشد، این همکاری به این دلیل است که ما میخواهیم کنفرانس وحدت فقط در صحنه نظر نباشد بلکه در صحنه عمل هم شاهد همکاری عینی در میدان عمل باشیم، البته سخن و اظهار نظر کردن و بیانیه دادن خوب است اما آنچه راهگشا است، چیزی است که در صحنه عمل اتفاق می افتد.
حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: امروز مهمترین پیوند عملی میان امت اسلام مساله فلسطین است، لذا امسال افزونه ای را بر عنوان کنفرانس وحدت داشتیم که تاکید بر مساله فلسطین داشت، البته علت آن بود که حدود یکسال است که رژیم اسرائیل انواعی از جنایات را در حق مردم غزه کرد که حاصل آن بیش از ۴۰ هزار شهید بود که بیش از نیمی از آنان را کودکان و زنان و سالخوردگان تشکیل میدادند و این مقدار از بی گناهان، که از حق و حقوق خود محروم شدند از فجایعی است که جامعه جهانی باید به آن توجه کند.
وی گفت: ما معتقدیم که عدالت بزرگ ترین ارزش زمینی در بیان ارزشهای مشترک اسلامی است، متاسفیم که همکاریهای اسلامی را در سطح گسترده در خصوص غزه مشاهده نمی کنیم.
۲۳۴ عالم دینی و فرهیخته فرهنگی در کنفرانس سی و هشتم
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: ما در حوزه وحدت در جهان اسلام، پیشتاز و پیشگام هستیم، در کنفرانس سی و هشتم که از امروز کار خود را با پخش وبینارهای غیرحضوری که تا هفته آینده ادامه دارد، آغاز میکند، ۲۳۴ عالم دینی و فرهیخته فرهنگی در قالب ۱۶ وبینار ۱۵ نفره حضور دارند.
وی ادامه داد: مراسم افتتاحیه حضوری سی و هشتمین دوره کنفرانس وحدت اسلامی با حضور رئیس جمهور پنجشنبه، ۲۹ شهریور از ساعت ۸ و نیم صبح در سالن اجلاس سران با حضور منتخبان لشکری کشوری آغاز میشود، ضمن اینکه از بین مدعوین ۷۸ نفر از شخصیتهای فرهیخته دینی و رسمی از ۳۰ کشور که عموما از روسای سازمانی های بین المللی دینی یا مفتی بودند، حضور دارند و این برای نخستین بار است که مهمانانی از آمریکا، از شرق آسیا تا غرب آسیا و مالزی و اندونزی و کلا ۳۰ کشور اسلامی حضور دارند، همچنین، ۳۰ نفر برای اولین بار در کنفرانس شرکت میکنند و از عربستان سعودی و بسیاری از کشورها در این کنفرانس حضور دارند.
وی در بخش دیگری از مباحث خود گفت: از بین مهمانان ۱۴۰ نفر از نخبگان و علمای بزرگ از سازمان بزرگ از جمله خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، حضور دارند که عمدتاً از علمای اهل سنت هستند، نکته جالب دیگر اینکه ۳۰ نفر از بانوان کشورهای اسلامی از ۳۰ کشور در کنفرانس سی و هشتم حضورد ارند.
دریافت ۳۱۳ مقاله
حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: همچنین، امسال با همت بیشتری به ابعاد علمی کنفرانس توجه کردیم و با گرفتن مجوز ISC توجه به نظامات پژوهشی و علمی شده است، در این راستا ۳۱۳ مقاله توسط دبیرخانه وصل شد که ۴۴ مورد از کشورهای خارجی است، این تعداد مقاله اولین بار است که از کشورهای خارجی وارد میشود، این اتفاق به همت پژوهشگاه تقریب مذاهب اسلامی محقق شد، علاوه بر این از ۱۲ عنوان کتاب جدید در کنفرانس رونمایی میشود، همچنین دو نشست هم اندیشی با حضور علمای داخلی و خارجی داریم و در نهایت هم ملاقات با مقام معظم رهبری در روز میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام و امام جعفر صادق خواهیم داشت.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: البته برنامه های جانبی نیز در کنفرانس برگزار میشود، بازدید از مراکز علم و فناوری و ملاقات مهمانان کنفرانس با برخی وزرا تنظیم شده که در صورت تحقق عمدتا دیدار با وزیر خارجه و وزیر ارشاد خواهد بود، همچنین حضور مهمانان در مرقد امام راحل جهت ادای احترام به به بنیان گذار کبیر انقلاب، بازدید از برج میلاد و ضیافت ناهار را داریم، ضمن اینکه همه هیات های خارجی با مقامات دیدار می کنند و در نهایت بعد از ظهر شنبه ۳۱ شهریور نیز بیانیه صادر میشود.
وی خاطر نشان کرد: افراد بسیاری درخواست حضور در وبینار را داشتند اما ظرفیت ما اجازه پذیرش نمیداد ضمن اینکه بیشتر از یک هفته نمی توانستیم وبینارها را پخش کنیم.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از دستاوردهای کنفرانس های وحدت طی سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: میثاقی که در سایت همبستگی جهان اسلام منتشر شده یک توفیق است و ما میبینیم کشورهایی که کمتر از ادبیات وحدت و امت واحده استفاده میکردند دارند ادبیات خود را از واگرایی و افکار وهابیت تغییر میدهند و به سمت ادبیاتی میبرند که ما در چهار کنفرانس اخیر داشتیم، البته وظیفه ای که بر عهده ماست ترویج گفتمان امت واحده است، اتفاقی که باید بیفتد بر عهده دولت هاست، ما امروز در دو سطح امت واحده در صحنه عمل توفیق داشتیم که اقدام کنیم، یکی در عرصه نظامی است و دوم هوشیاری و بیداری واقعی ملت ها نسبت به فلسطین و کسانی است که در صحنه عمل پشتیبانی واقعی نسبت به ملت فلسطین داشتند.
حجت الاسلام شهریاری ادامه داد: هر اتفاقی که بخواهد در صحنه عمل بیفتد قبل از آن در صحنه شناخت است، صحنه اخیر طوفان الاقصی موجب پیروزی در جنگ شناختی شد. امروز نظام جمهوری اسلامی در مرکز جهان اسلام در توجهات شناختی تک به تک انسانهای مسلمان قرار گرفت، امروز میگویند تنها کسی که از اسلام حقیقی حمایت میکند جمهوری اسلامی است.
وی با بیان اینکه کشورهای مختلفی در جهان اسلام همواره نشان دادند که دنبال تقریب هستند، افزود: با این حال تاسف میخوریم از نهادهای بینالمللی که پس از جنگ جهانی دوم، موفقیتی از سوی ارزشهای معرفی شده از سوی آنان را در جهان ملاحظه نمی کنیم، این سازمانها رفوزه شدند و عدم کارایی خود را در سطح جهانی نشان دادند، همین الان هم بزرگترین قتل عام بعد از جنگ جهانی در غزه اتفاق افتاده است، ما کنفرانس وحدت را برای پیروزی در جنگ شناختی برگزار میکنیم، برای حمایت از وحدت برگزار میکنیم، برای این سازمانها برگزار نمیکنیم. تمام آنچه که رژیم اسرائیل امضا کرده بود ظرف یکسال گذشته زیر پا گذاشت! این چه رویه غاصبانه ای است که وقتی چنین جنایتی رخ میدهد نمیگذارند که برخوردی شود.
شهریاری در پایان خاطرنشان کرد: کنفرانس وحدت در جنگ میدان تاثیرگذار است، ما حماس را حمایت میکنیم چراکه آنان از مظلومیت و بی خانمانی خود دفاع می کنند و تروریست نیستند (عنوانی که سازمانی های بین المللی میگویند)، لذا به میدان آمدن حق طبیعی آنان بودند، امروز اسرائیل صحنه نظامی را باخته است، صحنه احزاب و صحنه اجتماعی را باخته و مردمش علیهاش تظاهرات میکند، صحنه فرهنگی و اقتصادیاش را باخته است و ادامه این روند سرنگونی رژیم غاصب را در پی دارد.
نظر شما