خبرگزاری شبستان، گروه دین و اندیشه، بهزاد کلانتری، رئیس بیمارستان موقوفه بازرگانان با اشاره به مشکلات بیمارستانها و مراکز درمانی موقوفه گفت: اولین مشکل، بحث آیین نامه مراکز درمانی موقوفه و خیریه است که نیاز به بازنگری دارد. خیران زمانی که درخواست می دهند مرکز درمانی خیریه بسازند، اعلام می شود براساس تعرفه خیریه است که این مغایر با قانون وقف است که می گوید موقوفه بر اساس نظر واقف اداره می شود. نمی شود آیین نامه مخالف یک قانون دیگر باشد. اولین کاری که باید انجام دهیم، اصلاح آیین نامه است.
وی اظهار کرد: ما آیین نامه درمانگاه خیریه نداریم، طبق آیین نامه مراکز درمانی شبانه روزی هستند چه موقوفه و چه خیریه و خصوصی، در حالی که درمانگاه جای مریض اورژانس نیست و باید به بیمارستان منتقل شود.
کلانتری با طرح این سوال که تفاوت مراکز درمانی موقوفه و خیریه با مراکز خصوصی چیست که باید اختلافاتی در تعرفه داشته باشند؟ افزود: اولین نکته این است که یا عرصه یا اعیان و یا هردو وقف است. بالاخره مرکز موقوفه بر اساس نظر واقف اداره می شود و اگر سودی هم داشته باشد وقف می شود و مطابق ماده ۱۳۹ موقوفات در مالیات بر درآمد معاف هستند که متاسفانه با اداره امور مالیاتی در این زمینه دچار مشکل هستیم و هرسال حسابرسی می شود و در شورای عالی بیمه مانده است.
وی بیان کرد: درمورد بحث تعرفه، در ماده هفتاد قانون برنامه هفتم صراحتا می گوید باید تعرفه بر اساس قیمت تمام شده تعیین شود ولی دولت بر اساس توان بودجه ای تعرفه تعیین می کند. اگر تابع قانون هستیم باید قیمت تمام شده خدمات را استخراج کنیم. در اورژانس هزینه هر مریض سرپایی که مراجعه می کند ۲۲۰ هزار تومان است و ۹۲ هزار تومان دریافت می کنیم. برای مریض بستری اورژانس تقریبا ۵۰۰ هزار تومان برای هر بستری ضرر می کنیم. ۱۸۰ هزار تومان دریافت می کنیم و ۲۳۰ هزار تومان هزینه می کنیم. آنچه مسلم است تعرفه باید بر اساس قیمت تمام شده باشد نه بر اساس جیب دولت.
رئیس بیمارستان موقوفه بازرگانان گفت: موضوع بعدی در خصوص مراکز درمانی اینکه هم سیاست مقام معظم رهبری و هم در ماده ۹ احکام دائمی برنامه توسعه عنوان شده در جز فنی یکسان هستند اما برداشتها در شورای عالی بیمه و در معاونت درمان وزارتخانه جز حرفه ای را یکسان می دانند. قانون دلیل دارد گفته جز فنی یکسان است یعنی مثلا در هتلینگ مراکز درمانی خیریه و دولتی مانند هم باشند. در صورتی که مراکز خیریه تجهیزات را با ارز ۳۲ هزار تومان تهیه می کنند و بخش دولتی هم همان را تهیه می کند، چگونه تجهیزاتی را ۶ برابر بخریم اما تعرفه ۶ برابر نباشد.
وی افزود: موضوع دیگرتاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات است. علی رغم ادعای بیمه های پایه، ۶ تا ۷ ماه تاخیر در پرداخت وجود دارد. سازمان بیمه اعلام می کند که اسنادی که تحویل گرفتیم، پرداخت کردیم. درست است اسنادی که به سازمان می رود حداکثر ظرف یک ماه پرداخت می شود ولی مهم این است که اسناد را تحویل نمی گیرند و دست نماینده بیمه ها مانده است.
کلانتری اظهار کرد: موضوع دیگر اینکه به بیمارستانها اخطار ماده ۳۳ زایمان طبیعی می دهند. بر اساس قانون جوانی جمعیت مراکز باید به تعداد زایمان طبیعی اضافه کنند بعد رقابتی درست کرده اند که در مراکز دولتی زایمان طبیعی رایگان است، اما مراکز خصوصی و خیریه پول دریافت می کنند، حال چگونه در بخش خصوصی و خیریه بتوانیم هرسال ۵ درصد زایمان طبیعی را افزایش دهیم؟ قیمت تمام شده هر زایمان طبیعی در بیمارستان ۲۶ میلیون تومان است تعرفه ۱۲ میلیون تومان است، سیاستگذار باید بداند این اشتباهات صورت گرفته و باید اصلاح شود. متاسفانه مرکزی ۳ بار اخطار ماده ۳۳ بگیرد مساوی با تعطیلی مرکز است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در شورای عالی بیمه که تصمیم گیری تعرفه ها آنجا تمام می شود نماینده ۳۰ درصد از مراکز درمانی کشور که موقوفه و خیریه هستند، حضور ندارد.
کلانتری با بیان اینکه متاسفانه برخی بیمه ها تعرفه ابلاغی را نمی پذیرند، عنوان کرد: تاخیر در پرداخت بیمه ها ظلمی است که به مجموعه خیریه ها روا می دارند. برخی ۷ ماه است از بیمه پول خود را دریافت نکرده اند.
نظر شما