اوج «اسلام هراسی» در بریتانیا در یک دهه اخیر

یک موسسه خیریه که حوادث اسلام هراسی را رصد می کند، گزارش داد که حوادث ضد اسلامی و نفرت از مسلمانان در یک دهه گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عربی ۲۱، یک موسسه خیریه «به مادرت بگو» در گزارشی اعلام کرد: از زمان آغاز تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه، چهار هزار و ۹۷۱  مورد نفرت و تبعیض علیه مسلمانان را در طول سال گذشته ثبت کرده است.

این موسسه با بیان اینکه این حوادث تا پایان ماه سپتامبر به میزان ۶۳ درصد به شکل رفتارهای توهین آمیز بوده است، اعلام کرد: نزدیک به ۲۷ درصد از این حوادث شامل رفتارهای تهدید آمیز بوده است.

این موسسه گزارش داد که بیشتر حوادث در لندن، شمال غرب، یورکشایر و میدلاندز رخ داده است.

در ماه آگوست گذشته، سازمان‌های اسلامی در بریتانیا با توجه به حملات خشونت‌آمیز حامیان راست افراطی در بریتانیا علیه مسلمانان که باعث شورش‌های گسترده‌ای شد و به تعدادی از شهرهای انگلیس و ایرلند شمالی گسترش یافت، تشکیل ائتلافی را برای مقابله با اسلام‌هراسی اعلام کردند.

نمایندگان «گروه اقدام اسلام هراسی» روز چهارشنبه گذشته در لندن یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کردند که در ابتدای کنفرانس بیانیه ای از طرف این گروه که شامل ۸۰ سازمان اسلامی و شخصیت های جوامع مسلمان است قرائت شد.

در بیانیه ای از سوی این گروه آمده است: با توجه به شورش‌های اخیر راست افراطی، ۸۰ سازمان اسلامی و رهبران جامعه گردهم آمدند تا از دولت بخواهند اقدام فوری و محکم برای مقابله با افزایش تهدید اسلام هراسی اتخاذ کند.

در این بیانیه آمده است: افزایش خشونت علیه مسلمانان، خطر عادی سازی اسلام هراسی را در جامعه آشکار کرده و همین امر باعث وقوع این حملات شده است.

در این بیانیه همچنین خواستار بررسی مستقل فعالیت‌های راست افراطی، با تمرکز بر نقش پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، رسانه‌های بزرگ و روایت‌های سیاسی است که نفرت و اسلام‌هراسی را تشویق می‌کنند، شدند.

در این بیانیه از دولت خواسته شده است که مستقیماً از طریق «نمایندگان مشروع و منتخب جوامع مسلمان، به ویژه شورای مسلمانان بریتانیا، با جوامع مسلمان تعامل کنند تا اطمینان حاصل شود که صدای مسلمانان شنیده می شود».

دولت‌های متوالی بریتانیا با وجود تغییراتی که در سال‌های گذشته در رهبری شورای اسلامی بریتانیا رخ داده است، از برقراری ارتباط با شورای اسلامی بریتانیا خودداری می‌کنند.

دولت قبلی به رهبری حزب محافظه کار نیز با این استدلال که اسلام هراسی را محدود می کند و به دنبال یک «تعریف عملی» است، از پذیرش تعریفی از اسلام هراسی خودداری کرد.

کمیته اسلام هراسی، اصطلاح اسلام هراسی را اینگونه تعریف می‌کند: «نوعی نژادپرستی است که هویت مسلمانان را هدف قرار می دهد» حزب کارگر نیز این تعریف را اتخاذ کرد اما پس از پیروزی در انتخابات موضع رسمی در این مورد اعلام نکرد.

کارگروه اسلام‌هراسی در بیانیه‌ای تاکید کرد که اسلام‌هراسی در ماه‌های اخیر به طرز نگران‌کننده‌ای تشدید شده و با حملات راست افراطی به اوج خود رسیده است و اکنون زمان اقدام است.

گروه اقدام اسلام هراسی (IAG) اخیرا توسط ۸۰ سازمان و شخصیت اسلامی در واکنش به شورش‌هایی که جناح راست افراطی در بریتانیا در این ماه به راه انداخته و مسلمانان و مساجد آنها و همچنین اقلیت‌ها و مهاجران را هدف قرار داده است، راه اندازی شده است.

در یک نظرسنجی که اخیرا در بریتانیا انجام شد، ۷۳ درصد از بریتانیایی‌ها نگرانی خود را از ظهور راست افراطی در این کشور ابراز کردند.

نظرسنجی انجام شده توسط شرکت تحقیقاتی «ایپسوس» نشان داد که ۸۴ درصد از بریتانیایی‌ها نگران امنیت مردم در مناطقی هستند که شاهد خشونت افراطی راست‌گرایان بوده‌اند.

کد خبر 1784325

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha