فعالیت ۸۰۰ گروه نمایشی بچه‌های مسجد در کشور

زارعی با بیان اینکه مساجد بهترین مکان برای انجام فعالیت‌های فرهنگی و هنری است، گفت: من پرورش یافته مسجد هستم و از مسجد علاقمند به تئاتر شدم.

«کوروش زارعی» بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان  با تاکید بر تربیت نسل تراز فرهنگ و هنر همانند دهه شصت با همکاری کانون های مساجد و دیگر ارکان مسجد گفت: همه هنرمندان، سیاستمداران، فرماندهان و افراد موفقی که مسولیتی در جامعه  بر عهده دارند؛ پرورش یافته مکتب مسجد هستند. مسجد از گذشته نه تنها فقط محل عبادت نبود بلکه هم قبل از انقلاب و هم بعد از آن؛ مرکز تمام فعالیت های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بود. در دین مبین اسلام هم مسجد از جایگاه ویژه ای برخوردار بود. شاید یکی از دلایل موفقیت و گسترش اسلام این بود که پیامبر(ص) مسجد را مرکز تمام فعالیت های مسلمانان قرار داده بودند و جلسات و همه امور مربوط به جنگ، حل مسایل و مشکلات اقتصادی جامعه و اقدامات مرتبط با آبادانی را در مسجد برگزار می کردند.

دهه های ۵۰ و ۶۰ دوره طلایی مساجد

وی با بیان اینکه دهه های ۵۰ و ۶۰ دوره طلایی مساجد بودند اظهار کرد: این دهه، نسلی فداکار و ایثارگر بودند که هم در پیروزی انقلاب اسلامی نقش مهمی داشتند و هم در هشت سال دفاع مقدس جان گرانقدر خود را در طبخ اخلاص گذاشتند و برای دفاع از این مرز و بوم مردانه جنگیدند.

 این بازیگر سینما با ابراز تاسف از برخورد نامناسب برخی از هیات امناها، متولیان و امام جماعات مساجد با قشر جوان و نوجوان تصریح کرد: متاسفانه برخورد نامناسب آنها با بچه هایی که برای انجام کارهای فرهنگی و هنری به مسجد می روند برخی مواقع باعث فاصله گرفتن جوانان و نوجوانان از مسجد شده است. در فرمایشات مقام معظم رهبری داریم که می فرمایند مسجد فقط برای نماز خواندن نیست که دربش را ۱۰ دقیقه قبل از اذان باز کنید و ۱۰ دقیقه بعد از نماز هم ببندید. متاسفانه امروزه شرایط به گونه ای شده که اگر بخواهی نیم ساعت بعد از اذان، نماز بخوانی؛ مسجدی پیدا نمی کنی که درب آن باز باشد به ویژه برای نماز صبح که هیچ مسجدی فعال نیست؛ مگر در برخی از شهرهای مذهبی مانند قم و مشهد که آن هم درب برخی مساجد معروف و شاخص باز می باشد.

زارعی گفت: با غیر فعال کردن مساجد حتی اجازه انجام هیچ فعالیت بنیادی و مناسب توسط جوانان و نوجوانان داده نمی شود. تربیت نسل آینده مسجدی می تواند نقش مهمی در رشد و توسعه کشور داشته باشد. بنابراین در حالی ما جوانان و نوجوانان را مقصر همه مسایل و مشکلات کشور می دانیم که آنها هیچ نقشی در این مسایل ندارند بلکه ما همیشه سعی کردیم با بهانه های مختلف مانند این که چرا این مدل لباس می پوشید؟ چرا این این مدل صحبت می کنید یا آرایش می کنید، بین آنها و مسجد که خانه امن الهی است فاصله ایجاد کنیم.

مساجد بهترین مکان برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری

زارعی با بیان اینکه مساجد بهترین مکان برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری است افزود: من پرورش یافته مسجد هستم و از مسجد علاقمند به تئاتر شدم. متاسفانه امروزه بسیاری از هیات امناها و خادمان مساجد فعالیت های هنری و گروه های تئاتر بچه ها را به سخره می گیرند. مساله این است.

فعالیت ۸۰۰ گروه نمایشی بچه های مسجد در سراسر کشور

این بازیگر تلویزیون از فعالیت ۸۰۰ گروه نمایشی بچه های مسجد در شهرها، روستاها و استان های مختلف کشور خبر داد و تصریح کرد: هر چند هنرهای نمایشی و تئاتر اولویت دوم بچه های مسجدی محسوب می شود اما این مساله برای ما در اولویت اول قرار دارد؛ برای اینکه بتوانیم با این فعالیت ها، پای بچه ها را به مساجد باز کنیم تا با فرهنگ مسجدی بزرگ شوند؛ چرا که بعد از آن می توانیم بچه ها را رها کنیم و هر جا که دوست دارند بروند؛ چون دیگر شالوده و خمیر مایه آنها با مسجد شگل گرفته و احتمال خطا و آسیب در آنها بسیار پایین است، پس ورود جوانان و نوجوانان به مسجد بسیار مهم و ضرورری است. هر چند با توجه به دوره حساس جوانی آنها دائم نیاز به مراقبت دارند.

زارعی با اشاره به عدم فرهنگ سازی، فعالیت بانوان در حوزه های هنری و تئاتر در جامعه بیان کرد: متولیان و هیات امنای مساجد وظیفه دارند این مسایل را در مساجد فرهنگ سازی کنند؛ چرا که همین مساجد بعدها می توانند، افراد توانمندی مانند «روح الله سلحشور» را تربیت کنند تا فیلمی بنام «یوسف پیامبر» بسازد که تا الان بیش از ۴۰ میلیارد بار در سطح جهان پخش شده است؛ کار این کارگردان(روح الله سلحشور) ذهنیت افراد نسبت به سینما و تلویزیون را عوض کرد. تئاتر هم چنین نقشی دارد اگر خادمان مساجد فضایی را ایجاد کنند که بتوانند ذهنیت افراد را نسبت به تئاتر تغییر دهند، کار بسیار تاثیری گذاری انجام داده اند.

این بازیگر سینما با اشاره به فرمایش رهبری در خصوص تئاتر ادامه داد: حضرت آقا می فرماید: تئاتر منبر است بلکه فراتر از منبر و به لحاظ حسی، اندیشه ای و فکری بسیار تاثیرگذار است. به هر حال معضلی که هم اکنون در گروه های فرهنگی و  هنری مساجد کشور وجود دارد این است که هیات امناها، خادمان مساجد و امامان جماعت با بچه ها همراه نیستند. بنابراین بنده از رییس هیات امنای مساجد کشور خواهشمندم، وارد میدان شوند و در برگزاری جلسات سراسری با امامان جماعت و نمایندگان ولی فقیه در استان ها مطرح کنند که برای جذب جوانان و نوجوانان در مساجد، همکاری های لازم را انجام دهند؛ چرا که جنگ سرد یکی از جنگ های مخربی است که دشمن از طریق گوشی های موبایل علیه خانواده های ما آغاز کرده است. دیگر خط مقدمی هم برای ما باقی نگذاشته اند. یکی از معضلات ما عدم استفاده صحیح از گوشی های موبایل است که دقیقا دشمن هم از همین طریق از ما سوء استفاده می کند. بنابراین مساجد محل امنی است که می توانند تا حدودی از این مسایل پیشگیری نمایند.

زارعی اظهار کرد: خانواده ها وقتی  بدانند فرزندانشان در مسجد مشغول فعالیت های فرهنگی است، هیچ دلهره و نگرانی بابت کجا بودن آنها نخواهند داشت و با خیال راحت فرزندان خود را از فعالیت در مسجد حمایت می کنند.

کد خبر 1785352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha