شعر مقاومت عاطفه‌ها را برمی‌انگیزد

استاد ادبیات فارسی و کارشناس برنامه‌های ادبی، گفت: شعر مقاومت می‌تواند روحیه خواننده را تقویت و به ذهن کمک کند تا در استقامت و پایداری در مقابل حفظ و حراست از آرمان‌ها کوشا باشد.

دکتر امیر اسماعیل آذر؛ استاد ادبیات فارسی و مجری و کارشناس برنامه های ادبی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگ خبرگزاری شبستان شعر مقاومت را باید در یکی از شاخه های شعر انقلاب دانست و گفت: شعر مقاومت می تواند عاطفه ها را بر انگیزد.

اسماعیل آذر ادامه داد: شعر مقاومت می تواند روحیه خواننده خودش را تقویت کند و به ذهن کمک کند تا در استقامت و پایداری در مقابل حفظ و حراست از آرمان ها کوشا باشد.

وی ادامه داد: ادبیات مقاومت در هر نوعی از ادبیات می تواند حضور پیدا کند مثلا وقتی در بیتی از حافظ می خوانیم "من نه آنم که زبونی کشَم از چرخِ فلک"  "چرخ برهم زنم ار غیرِ مرادم گردد" این به انسان در مقابل سختی ها و پیچ و خم های زندگی مقاومت و استقامت می دهد.

اسماعیل آذر خاطرنشان کرد: اگر همین مقاومت در مقابل ایستادگی در ارتباط با آرمان های معنوی انسان باشد به عبارت دیگر در پایداری به خاطر جلوگیری از دخالت و نفوذ بیگانه می تواند به آن شعر مقاومت اطلاق کرد.

این استاد ادبیات گفت: ما تجلی شعر مقاومت را می توانیم در آثار شاعران معاصر بیابیم. شعر در فرهنگ ما از هر راوی در بحث جهاد تبیین تاثیر گذارتر است طبعا در مقابل تاثیر گذاری حربه شعر و یا تمثیل به گونه ای که غیر مستقیم مسئله ای را بیان کند می تواند موثر تر واقع شود. 

کد خبر 1787730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha