معضلی به نام «ترامپ» برای خاورمیانه

روی کار آمدن دوباره «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس جمهوری آمریکا بر خلاف ادعاهایی که مطرح کرده است، می‌تواند موجب تشدید تنش و جنگ در منطقه خاورمیانه شود.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: انتخاب رای ندادن به فردی مانند «کامالا هریس» که عمیق در نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه شریک است باید مورد احترام قرار گیرد، اما اینکه اگر «دونالد ترامپ» بر سر کار بیاید شرایط بهتر می‌شود، کاملا ساده لوحانه است.

برای هر کسی که خانواده یا دوستانی در غزه یا هر گونه ارتباطی با فلسطین دارد، انتخاب بین دونالد ترامپ؛ مردی که صدور ویزا برای ورود مسلمانان به آمریکا ممنوع کرده بود و کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا که ریاست مشارکت کامل این کشور در نسل کشی اسرائیل در غزه را بر عهده دارد بسیار سخت است، اما نگاهی گذرا به آنچه ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود به ویژه در مورد خاورمیانه انجام داد به طور قطع می‌تواند هر فرد دانا و با وجدانی را مجبور کند که به هر طریق ممکن از روی کار آمدن دوباره او جلوگیری کند.

قدرت ترامپ برای بالا بردن تنش‌ها

دلایل زیادی وجود دارد که چرا ترامپ یک خطر منحصر به فرد است: همسویی آشکار او با راست‌گرایی در حال رشد، جهانی و پوپولیستی. تحریک او به خشونت علیه بسیاری از جوامع به حاشیه رانده شده. رویکرد بی پروا، معامله گرایانه و خودخواهانه او به سیاست خارجی و تمایل آشکار او برای حکومت بر آمریکا به عنوان یک دیکتاتور مستبد و فاشیست.

اما حتی اگر بحث را به سیاست خاورمیانه محدود کنیم، نگرانی‌های جدی در مورد ترامپ وجود دارد و دلایل کمی وجود دارد که باور کنیم او حتی بدتر از دموکرات‌ها نخواهد بود، هر چند تصورش سخت باشد.

برخی معتقدند ترامپ از جنگ بیزار است. او مطمئنا این را می گوید و دوست دارد ادعا کند که جنگ های جدیدی را در زمان ریاستش آغاز نکرده است، اما عملکرد او در دوران ریاست جمهوری اش چیزی درست مخالف ادعاهایش را نشان می‌دهد.

واضح ترین مثالی که می‌توان در مورد جنگ طلبی ترامپ و اقدامات تروریستی‌اش  زد، ترور «قاسم سلیمانی»، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران توسط اوست، اقدامی که می‌توانست منجر به یک جنگ بزرگ شود، اما ایران تصمیم گرفت برای جلوگیری از جنگ، تلافی نکند.

ترامپ همچنین به ایجاد شرایطی که منجر به وقایع بعد از هفتم اکتبر و هر اقدامی که رژیم صهیونیستی در غزه انجام داده،کمک کرد.

او این کار را با «پیمان ابراهیم» انجام داد، تلاشی آشکار برای منزوی کردن فلسطینی ها و از بین بردن اهرم دیپلماتیک در اختیار آنها با عادی سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی.

ترامپ با کارهایی که انجام داد، کاری کرد که هیچ مسیر دیپلماتیکی به سوی آزادی برای فلسطینی‌ها وجود نداشته باشد.

هنگامی که سفارت آمریکا به طور رسمی در بیت‌المقدس افتتاح شد، ترامپ و رهبران اسرائیل جشن بزرگی برگزار کردن، در حالی که سربازان اسرائیلی غیرنظامیان فلسطینی را که در راهپیمایی بزرگ بازگشت در دیوار جدایی غزه جمع شده بودند، گلوله باران کردند.

ترامپ با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، این شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل و عملا ادعای اسرائیل برای مالکیت بر کل بیت المقدس را به رسمیت شناخت. ترامپ همچنین الحاق بلندی های جولان توسط اسرائیل را نیز به رسمیت شناخت.

رئیس جمهوری سابق آمریکا با تصمیمات جنجالی خود باعث هرج و مرج عظیم شد. او به طور یکجانبه توافق هسته ای ایران را لغو کرد؛ توافقی که حتی اعضای کابینه وی نیز تایید کردند کارآمد است، تشدید تنش هسته‌ای را متوقف کرده و تنش منطقه‌ای را کاهش داده است.

ترامپ به دلیل ناآگاهی خود از منطقه و تمایل به چاپلوسی، به محاصره قطر توسط عربستان که تنش ها را در سراسر منطقه افزایش می‌داد، چراغ سبز بسیار آشکار نشان داد.

ترامپ کار را تمام می‌کند

برخی می گویند این‌ها در گذشته بوده است و به همین دلیل می‌خواهند فرصت دوباره به ترامپ بدهند، غافل از اینکه این فرصت می‌تواند به ترامپ اجازه دهد که کار را تمام کند.

در اینجا این سوال مطرح می‌شود که دوره دوم ترامپ از نظر آنچه ما می دانیم و خود ترامپ چه می گوید، چگونه به نظر می رسد؟

سیاست خارجی معمولا توسط هیچ یک از نامزدهای ریاست جمهوری زیاد مورد بحث قرار نمی گیرد، اما نکاتی که ترامپ در این زمینه مطرح کرده است باید حتما مورد توجه قرار بگیرد.

در مورد غزه، شکایت او از اسرائیل در مورد نسل کشی نیست، بلکه از این است که نسل کشی بسیار کند پیش می رود.

 ترامپ در یکی از سخنرانی‌های خود گفت که بایدن در تلاش است،بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را عقب نگه دارد.

وی افزود: بایدن تلاش می کند او را عقب نگه دارد در حالی باید برعکس عمل کند. من خوشحالم که نتانیاهو تصمیم گرفت کاری را که باید انجام می داد، انجام دهد و به خوبی پیش برود.

در اوایل سال جاری، ترامپ از اسرائیل خواست تا کار را در غزه به پایان برساند، به این معنی که باید کشتار جمعی را که قبلا در آن انجام داده بود، تشدید کند.

با توجه به این اظهارات، نمی‌توان تصور کرد که ترامپ حتی به فکر اعمال فشار بر نتانیاهو باشد و اقدام لازم برای مهار او یعنی توقف کمک تسلیحاتی به اسرائیل را انجام دهد.

تشدید سرکوب

در حالی که اعتراضات در آمریکا قبلا با خشونت دولتی به ویژه در دانشگاه‌ها مواجه شده است، ترامپ احتمالابسیار بدتر از این عمل خواهد کرد. او درباره استفاده از گارد ملی یا حتی ارتش علیه معترضان صحبت کرده است. بنابراین توانایی فعالان فلسطینی برای تاثیرگذاری بر سیاست‌ها در دوران ترامپ حتی محدودتر از قبل خواهد شد.

او همچنین در مورد اخراج همه افراد در صورتی که طرفدار حماس باشند صحبت کرده است و این را هم به یاد داشته باشیم که حامیان اسرائیل در سراسر طیف سیاسی، هرکسی را که به نسل کشی غزه اعتراض می کند، طرفدار حماس می دانند.

ترامپ پیش از این نیز چنین ایده هایی را داشت. او می خواست در جریان اعتراضات پس از قتل «جورج فلوید»توسط پلیس در سال ۲۰۲۰ از ارتش استفاده کند اما منصرف شد. او همچنین از جنگ علیه ونزوئلا و ایران صحبت کرد، اما نتوانست کارکنان ارشد خود را وارد کارزار کند.

با توجه به تمایل وی به داشتن ژنرالی در اطراف خود که بدون هیچ گونه سوالی آنچه را که او می‌خواهد انجام دهند، می‌توان مطمئن بود که یکی از معیارهای اصلی برای کارکنان ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری، اطاعت است.

همه اینها فقط در مورد خاورمیانه است، عرصه‌ای که سیاست‌های آمریکا در آن بسیار تاثیرگذار است و همانطور که در حال حاضر مشاهده می‌کنیم به خاطر همین سیاست ها مملو از تنش است.

کد خبر 1788663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha