به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین اختتامیه جشنواره بینالمللی «میراث سرو از عاشورا تا اربعین» عصر امروز (دوشنبه، ۱۴ آبان ماه) در مسجد امام صادق(ع) میدان فلسطین برگزار شد.
مفتاحی، معاونت امور فرهنگی داشگاه آزاد واحد تهران جنوب در این آیین گفت: قریب به ۱۴۵۰ اثر در حوزه شعر، مداحی، آثار هنری ارسال شد که در این بخش از برگزیدگان آنها تقدیر می شود.
در ادامه آیت الله حسینی جزایری، عضو مجلس خبرگان و رئیس شورای سیاستگذاری دومین جشنواره بینالمللی میراث سرو از عاشورا تا اربعین، اظهارکرد: خدا اولین هنرمند است و اراده او برای خلق اثر هنری کافی است. خداوند در انواع میوه ها و غذاهایی که برای ما خلق کرده آثار هنری متنوعی برجای گذاشته است گاهی این میوه ها و یا غذا بر درخت و گاهی روی زمین قرار دارد و زمین و کوه و آبی را که برای ما خلق کرده در گونه های مختلف دیده می شود یعنی آب گاهی در رودخانه و گاهی در دریا و چشمه جاری است. هنر در میان انسان ها گاهی با نقاشی، شعر، هنرهای دستی و خط و… خود را نشان می دهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هنر بر سه قسم است هنر غیرمتعهد هر چیزی را ترسیم می کند و برای هنرمند مهم نیست چه معنایی دارد بلکه برای او مهم علاقه مخاطب است. در نوع شعر نیز انواع مختلف شعر از شعر پرمعنا تا اشعار مضحک دیده می شود، طبق آیه قرآن شعرا در هر وادی حرکت و اشعار جذاب مطرح می کنند و شاعرانی متعهد هستند و خدا ناظر اعمال خود می دانند، و حتی بسیاری از پیروزیها در گرو رجزخوانی و اشعار پرمعنا است.
وی ادامه داد: شاعرانی متعهد نیستند و هرچه پیش آمد خوش آمد را می سرایند، برخی متعهد به فساد جامعه و ایجاد یاس و ناتوانی هستند و هدف دارند و در برابر شیاطین جن و انس متعهد هستند تا با خوبی ها مبارزه کنند و امروز یکی از ابزار دشمن در مبارزه هنر است چه در غالب شعر، هنر یا عروسک و …. است، اشکال غیرمتعارف عروسکها بی هدف نیستند و اشکال عجیب و غریبی هستند که فقط اوهام بچه ها را پرورش می دهد در حالیکه هدف عروسک ایجاد محبت و الفت برای کودکان است.
هدف هنر متعهد اصلاح جامعه است
وی در ادامه گفت: بالاتر از مسئله جنگ برای دشمن موضوع هنر است که برای آن عناوین مختلف و کلاسهای مختلف برگزار می کنند مانند موضوع همجنس بازی که آن را زیبا جلوه می دهند در حالیکه این امر قبیح است و این همان هنر غیرمتعهد است. هنر متعهد در شعر و معماری خانه ها اصلاح جامعه را مدنظر دارد. باید تمام سعی ما اول باید بد و خوب را مجسم و بعد آثار هنری خلق کنیم.
وی اظهار کرد: از عاشورا تا اربعین دشمن طرد و جنگ را مطرح کرد اما امام حسین (ع) ایثار و گذشت و زیبایی ها را مطرح می کنند، ترسیم این زیبایی ها که توسط معصوم انجام شده بسیار ارزشمند است و این هنر در جهت عزت مؤمنین و بیان ارزشهای انسانی و زیبایی ها است اگر زشتی در هنر خلق می شود باید موجب تنفر جامعه شود و مبادا زشتی را در جهت زیبایی و زیبایی را در جهت زشتی ترسیم کنیم.
در ادامه این آیین آیت الله ردایی، عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امیدواریم برکات عاشورا تا اربعین را به اندازه وسعمان برای همراهی در عاشورای مهدوی منعکس کنیم، گفت: یکی از مؤثرترین ابزار تاثیر بر ذهن ها رسانه بویژه رسانه تصویری است اگر به پیام رسانه ها توجه کنیم می توانیم خودمان یک رسانه باشیم، در اربعین هر زائر می تواند یک رسانه باشد و پیام اربعین اباعبدالله (ع) را به گوش اهل جهان در هر نقطه دنیا برساند، این ماهیت امروز دنیا با ابزار رسانه موجود است اما آنگونه که باید ما از این ابزار در جهت انتقال معارف اسلامی و ایران اسلامی استفاده نکردیم.
وی افزود: رسانه بهترین ارتباط با مخاطبان را می تواند ایجاد کند حتی مخاطبین غیرحاضر، صدور کلام از متکلم است اما انعکاس آن در اختیار رسانه است، رسانه دایره کلام متکلم را وسیع می کند، در دنیای امروز اگر از رسانه عقب بمانیم سخن و حقیقت ما قابل رساندن به مخاطبان نخواهد بود، گاهی مخاطبان حضور فیزیکی ندارند اما مخاطب واقعی هستند و این تاثیر مخاطب در دنیای امروز است حتی در ساختن افکار افراد رسانه بیشترین تاثیر را دارد.
رسانه تصویری عامل موثر در افزایش فساد و فحشا
آیت الله ردایی در مورد تطبیق رسانه امروز با رسانه عاشورا، گفت: یکی از عوامل موثر در ازدیاد فحشا و جرم رسانه های تصویری است و یکی از عواملی که می توان برای کاهش جرم در جامعه و جامعه جهانی استفاده کرد رسانه های تصویری است دنیا از این جهت از ما جلوتر است و همت مسئولان و اهالی رسانه یکی قدرتهای جدی است که می تواند در انتقال معارف و امنیت اخلاقی فردی و اجتماعی را به همراه خود بیاورد و بهترین وسیله برای کاهش جرم در جامعه است ما نتوانستیم از آنچه ظرفیت رسانه بود استفاده کنیم و اصحاب رسانه باید تکالیف خود را بیش از بیش بشناسند و مقید به انجام تکالیف باشند.
آیت الله ردایی اظهارکرد: یکی از فواید جدی رسانه عبارت است از گسترش و توسعه توریسم در کشور و جوامع جهانی، رسانه تصویری در جذب گردشگران دیروز و امروز در جهان نقش آفرین است، آن کشورهایی که بیشتر از رسانه بهره بردند در گسترش و توسعه توان اقتصادی کشور موثر واقع شدند.
جامعیت تصویری عاشورا هرگز در جوامع شیعی حقش ادا نشده است
وی با بیان اینکه رسانه در روح و روان افراد و شرایط اقتصادی تا نادانی در جوامع اثرگذار است گفت: جامعیت تصویری عاشورا هرگز در جوامع شیعی حقش ادا نشده است و تنها گوشه هایی از مظلومیت عاشورا را می بینیم.
این عضو مجلس خبرگان رهبری تصریحکرد: آنچه از اربعین سیدالشهدا(ع) داریم آمدن جابربن عبدالله انصاری و عطیه است ... کمترین تصویر عاشورا تا اربعین آنقدر توانسته ذهن ها را به خود جذب کند که پیاده روی اربعین تنها یکی از آثار آن است پس معلوم است این رسانه نادیده انگاشته شده؛ رسانه عاشورا محصولش جنبه عشق جذبی دارد که تحمل و تعقل انسان را ارتقا داده و تنفر انسان را از باطل افزایش می دهد.
بنابراین گزارش در این مراسم از خانواده معظم شهدای همچون مصطفی احمدی روشن، عجمیان، معصومی و ... برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل آمد.
نظر شما