زبان هنر کاربردی‌تر از خطابه

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:برای انتقال پیام، کاربرد کاریکاتور بسیار بالاست چون مخاطب با تفکر و اندیشه به آن پیام می‌رسد و تحت تاثیر قرار می‌گیرد اما این متفاوت است از اینکه زیست طبیعی بشر کاریکاتوری شود. 

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان آیین اختتامیه ششمین دوسالانه بین المللی "کارتون کتاب" بعد ازظهر امروز دوشنبه ۱۴ آبان با حضور دکتر "محمد مهدی احمدی"  مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن آمفی تئاتر کتابخانه پارک شهر برگزار شد.


محمد مهدی احمدی در این آیین ضمن خداقوت به هنرمندان، دست اندرکاران و مسئولان برپایی این رویداد اظهار کرد: امروز زبان هنر از زبان خطابه موثرتر است. چون حالت های سمعی و بصری از لوازم این زبان است و راحت تر با مخاطب ارتباط برقرار می کند.

مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: زبان هنر در همه هنرمندان مشترک است. هر چند هنرکاربردهای متفاوتی دارد یعنی هنر نمایش، هنر موسیقی و ... هر یک کاربردهای ویژه ای دارند اما زبان همه آنها با هم‌مشترک است و به تناسب ماهیت آن هنر، کاربرد آن نیز تغییر میکند.

وی با بیان این که کاریکاتور نیز کاربرد خاص خود را دارد گفت: ویژگی کاریکاتور این است که در انسان خنده یا گریه ایجاد می‌کند اما پشت آن یک پشتوانه فلسفی و تفکر وجود دارد. اگر خنده یا گریه ای اتفاق می‌افتد درون آن تفکر و تأملی نهفته است. کاریکاتور تناسب ها را بر هم می‌زند و حرف دل خود را بیان می‌کند. در زبان عربی عبارتی وجود دارد که می گوید: " الکنایه ابلغ من التصریح" یعنی کنایه رساننده تر از تصریح است. این همان ویژگی کاریکاتور است. کاریکاتور یک نوع کنایه اما از نوع خاص و زبان خاص است.

 مدیر کل حوزه وزارتی وزارت ارشاد در ادامه زبان کاربرد کاریکاتور در انتقال پیام را بسیار موثر دانست و تصریح کرد: این ویژگی هر چند بسیار خوب است اما نباید باعث شود که زیست بشر هم کاریکاتوری باشد. کاریکاتور یعنی برهم خوردن تناسب‌ها اما بنا نیست در زندگی عادی بشر،  این تناسب‌ها رعایت نشود. 

احمدی یادآور شد: در یک زندگی معقول باید قانونمندی حاکم باشد و لازمه قانونمندی رعایت تناسب‌هاست. بنابراین در مبانی دینی و زیست واقعی نباید کاریکاتوری شویم. چرا که اگر این اتفاق رخ دهد یک امر غیر اصل و غیر اصیل را، اصل می گیریم و برعکس آن آنچه را که اصل است اصیل نمی‌دانیم. به عنوان مثال غیبت و دروغ حرام است حالا اگر ما معیار ارزشیابی را بر هم بزنیم غیبت و دروغ را بلا اشکال خواهیم دید و لباس آستین کوتاه را حرام خواهیم کرد.

مشاور مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای انتقال پیام، کاربرد کاریکاتور بسیار بالاست چون مخاطب با تفکر و اندیشه به آن پیام می‌رسد و تحت تاثیر قرار می‌گیرد اما این متفاوت است از اینکه زیست طبیعی بشر کاریکاتوری شود.  در زیست طبیعی همه چیز در جای خود قرار دارد یعنی هر آنچه بد است بد باقی می‌ماند و آنچه خوب است خوب باقی خواهد ماند. 

احمدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان رابطه منطقی میان کتاب و کاریکاتور تصریح کرد:  در کتاب آگاهی به شکل مستقیم منتقل می‌شود اما برخلاف فضای مجازی که در آن انتقال مطلب صورت می‌گیرد اما احساس وجود ندارد، انتقال آگاهی از طریق کتاب، همراه با حس و احساس است. کتاب و کاریکاتور نیز با هم تفاوت‌ها و اشتراکاتی دارند در کاریکاتور انتقال پیام به صراحت کتاب نیست و شما باید با تفکر به آن برسید یعنی دم عدم تناسب‌ها را بیابید و با تفکر پیام را دریافت کنید.

کد خبر 1788988

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha