به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، سلسله نشست های «نصر شیرین» با موضوع اهمیت روایت مقاومت در جنگ روایت ها با حضور «فاطمه دوست کامی»، نویسنده کتاب «سرباز کوچک امام» به همت ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
در این نشست، «فاطمه دوست کامی» خطاب به خواهران با اشاره به اهمیت تبیین در جنگ روایت ها گفت: یکی از سنگرهای دشمن سرمایه اجتماعی یعنی مردم است، چون می داند اگر این قله را فتح کند به بسیاری از برنامه هایش دست می یابد، دشمن در جنگ روایت ها، به دنبال تولید محتوا به نفع خود است.
نویسنده کتاب سرباز کوچک امام به مصادیق جنگ روایت ها اشاره کرد و افزود: کتاب «سرباز کوچک امام» روایتی از دوران اسارت مهدی طحانیان از آزادگان دوران دفاع مقدس، نمونه ای بارز از جنگ روایت ها است، امتناع اولیه این آزاده(طحانیان) از خبرنگار هندی برای گفتگوی به دلیل نداشتن حجاب و شرط گذاشتن برای مصاحبه با حفظ حجاب و نیز معرفی صدام حسین به عنوان آدم خوب و بشردوست از طرف این خبرنگار و بیان این نکته که امام خمینی(ره) گفته اند که این بچه ها(اسرا) ایرانی نیستند و پاسخ دندان شکن طحانیان به او که امام راست گفته؛ چون ما که بچه نیستیم، ما هر کدام یه سربازیم برای امام و اینکه هرچی امام بگوید همان است، بیان روایت صحیحی از دفاع مقدس در برابر روایت های نادرست دشمنان بود. به طوری که تلاش می کند، در فرآیند جهاد اجازه ندهد که دشمن به اهداف خود برسد و با ارایه پاسخ های صحیح به پرسش های جهت دار خبرنگار نقطه درخشانی از دفاع مقدس را رقم زد و حال و هوای مردم در آن دوران تغییر یافت و جریان ساز شد.
دوست کامی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری در تفریظ این کتاب نوشتند که این کتاب، سند با ارزشی از دفاع مقدس است که باید ارج نهاده و قدر دانسته شود و از طرفی سندی بر مظلومیت دفاع مقدس ما است.
نویسنده کتاب سرباز کوچک امام با اشاره به اینکه اگر ما روایت اول(صحیح) نداشته باشیم، دشمن آنگونه که می خواهد و با برداشت خودش و دروغ برای ما روایت می کند، بیان کرد: نگاه مقام معظم رهبری به ماجرای جنگ روایت ها تشخیص درست و حرفه ای است، زیرا که دشمن به دنبال آن است که جای ظالم و مظلوم را عوض کند، بنابراین باید کاری کنیم که جای جلاد و شهید عوض نشود. برنده در جنگ روایت ها کسی است که برای اولین بار روایت می کند.
وی با اشاره به ویژگی های روایت اول خاطرنشان کرد: روایت اول باید متقن، جذاب همراه با مختصات استراتژیک باشد و مخاطب با آن همزاد پنداری نماید، از طرفی بر پایه اطلاعات صحیح و هنرمندانه باشد.
نویسنده کتاب سرباز کوچک امام با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به موضوع جهاد تبیین گفت: ما باید ناظر به عمل و فعالیت های دشمن باشیم و برای مقابله با آنها برنامه ریزی نماییم، دشمن به صورت نرم و زیر پوستی فعالیت می کند و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین به همین دلیل است، امروز کار دشمن در جنگ روایت ها بسیار وسیع و گسترده است و ما نباید تنها به داشته های خود اکتفا نماییم و مخاطبان را باید فرامرزی ببینیم و کنشگر اصلی در جنگ روایت ها باشیم.
وی همچنین گفت: در جنگ روایت ها باید نگاه چند وجهی و چند بعدی به موضوعات داشت و روایت ها را عقلانی و با نگاه کلان روایت کنیم، به گونه ای که مخاطبان ما در دیگر کشورها هم آن را درک کنند. از سوی دیگر در بحث جنگ روایت ها تبیین گری را از خانواده و اطرافیان خودمان شروع کنیم و اطلاعات و دانش کافی برای تبیین گری را کسب کنیم.
نظر شما