گردشگری و صنایع دستی ظرفیت عظیمی در ایران است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری و صنایع دستی در ایران ظرفیت بسیار بزرگی دارد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: با حمایت از صنایع دستی، شیراز می‌تواند مرکز فرهنگی ایران باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آیین افتتاح بازارچه هنر شیراز همزمان با سومین دوره جشنواره بین‌المللی چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان مبنی بر اینکه آیا راه اندازی بازار هنر شیراز می تواند اهداف ترسیم شده صنایع دستی و گردشگری در برنامه هفتم توسعه را تحقق ببخشد، گفت: آنچه امروز در بازار هنر شیراز می‌بینیم، جلوه‌ای از خلاقیت و زیبایی‌شناسی معماری و فرهنگ ایرانی است. کار بسیار زیبایی با همت شهرداری شیراز و همکاری شرکت توسعه گردشگری انجام شده است. صنعت گردشگری و صنایع دستی در ایران ظرفیت بسیار بزرگی دارد که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

گردشگری و صنایع دستی ظرفیت عظیمی در ایران است


وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰۰ هزار نفر در ۳۱ استان کشور به تولید صنایع دستی مشغول هستند. خلاقیت‌های دست زنان و مردان ایرانی، از گیلان تا بلوچستان، انسان را مجذوب خود می‌کند. در اینجا، ۶۳ غرفه از استان‌های مختلف به نمایش گذاشته شده‌اند؛ هرکدام از دیگری زیباتر، از سفال لالجین گرفته تا کارهای زیبای میبد و آثار آباده و خاتم‌کاری شیراز.

وی با بیان اینکه ما در برنامه هفتم توسعه، موظف به ایجاد صد هزار شغل در سال هستیم، تصریح کرد: تا پایان برنامه، تعداد شاغلان صنایع دستی باید از ۵۰۰ هزار به یک میلیون نفر برسد. امروز صبح، جلسه‌ای سه‌ساعته با ۵۰ تن از مسئولین صنوف مختلف صنایع دستی سراسر کشور داشتم و مسائل و مشکلاتشان را از نزدیک شنیدم و یادداشت کردم. سه مسئله اصلی وجود دارد که باید به آن‌ها پاسخ دهیم: مسئله اول، امنیت شغلی و بیمه است؛ مسئله دوم، تسهیلاتی که باید به این فعالان داده شود تا بتوانند شغلشان را گسترش دهند. صنایع دستی یک شغل کم‌هزینه است و هر شغل را می‌توان با ۳۰ میلیون تومان ایجاد کرد. مسئله سوم، بحث بازاریابی است، چه داخلی و چه خارجی. باید ذائقه جامعه را به سمت صنایع دستی سوق دهیم و موانع صادرات را رفع کنیم. من نسبت به آینده صنایع دستی ایران بسیار امیدوارم.

صالحی امیری خاطر نشان کرد: در استان فارس، که تجمیع همه زیبایی‌های یک ملت است، بیش از ۳۰۰۰ اثر میراثی و بیش از ۴۰۰ مجموعه صنایع دستی وجود دارد که موجب اشتغال حدود ۲۲ هزار نفر در این حوزه شده است. خوشبختانه استاندار فرهیخته‌ای در این استان داریم که با انگیزه‌ای جدی پیگیر مسائل هستند. شهردار شیراز نیز فردی فرهنگی است و من شخصاً معتقدم که شیراز و استان فارس می‌توانند سکوی توسعه ایران باشند. مطمئن باشید، با تمرکز بر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شیراز و استان فارس می‌توانند ایران را به سوی توسعه هدایت کنند.

 

کد خبر 1789460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha