به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه جامعه و فرهنگ ملل، بیشترِ منابع بر این باور هستند که ریشۀ عید هالووین و تاریخچۀ پیدایش آن به بیش از ۲۰۰۰ سال پیش و به صورت دقیق، به جزیرههای اروپایی برمیگردد که امروزه، موسوم به ایرلند، بریتانیا و فرانسه هستند. این عید را در آغاز، اقوامی موسوم به «سلتیها/سلتیکها» کلید زدند که سالانه، جشنوارهای دینی، موسوم به «سمهین» (Samhain) را به مناسبت پایان فصل برداشت محصولات و آغاز سال جدید برگزار میکردند. گفتنی است که این عید، شامل اعتقادات خاصّی برای اقوام سَلت/سَلتیک بوده است. باور آنها این بود که مرزهای میان جهان مردگان و زندگان در این روز از بین میرود و ارواح مردگان برای دیدار از زمین، بر میگردند.
این عید در طیّ قرنهای اخیر، به عید شیطانپرستان تبدیل شده که معتقدند خدا وجود ندارد و قدرت شیطان، قدرت غالب و قدرتمند است. این، همان مراسمی است که آمریکاییها نام آن را «هالووین» گذاشته و برای آن رسوم و آیینهای شیطانی قرار دادهاند؛ از جمله اینکه: شرکتکنندگان در این مراسم، ماسکهای ترسناک میپوشند؛ رقصها و حرکات ترسناک انجام میدهند؛ روی لباسهای خود تصاویر مردگان و جمجمهها را میکَشند؛ خون یا مایع قرمزی شبیه خون را از دهانهای خود بیرون میریزند.
امسال، عید هالووین پس از برگزاری در عربستان سعودی و دُبی، در استانهای بغداد و بصرۀ عراق و در هتلهای بزرگی برگزار شده است. کافهرستورانی که این عید در عراق در آن برگزار شده، «اَغصان الزیتون (شاخههای زیتون)» بوده است. نیرویی از وزارت کشور به افراد حاضر در این جشن حمله و ۲۲ نفر، از جمله چند زنِ عریان را دستگیر کرد.
این جشن در شهر بصره در هتل گراند میلینیوم در میدان الطیران نیز، برگزار شد. این نکته را باید دانست که شبهاتی مبنی بر مدیریّت سازمان اطّلاعات آمریکا بر این هتل وجود دارد.
منابع، خاطر نشان میکنند که شمارِ جشنهای برگزارشدۀ هالووین در عراق، با حضور نمایندگان سفارتخانههای اروپایی، به ۳-۴ جشن در پایتخت (بغداد) و یک جشن در بصره رسیده است.
چند نکته و ملاحظه در این زمینه وجود دارد:
۱. سفارتخانههای آمریکا، هلند و انگلیس مبالغ هنگفتی را جهت برگزاری اعیاد هالووین در عراق و جهان عرب، در اختیار برخی سازمانهای جامعۀ مدنی میگذارند و با وعدۀ دادن پول و سفر به کشورهای اروپایی و اعطای حقّ اقامت و پناهندگی در این کشورها از آنها حمایت معنوی میکنند. هدف آنها، مبارزه با فرهنگ اسلامی است.
۲. البتّه، هدف از برگزاری این جشنها، امسال در پاسخ به فرهنگ مقاومت است.
۳. هدف دیگر از برگزاری جشن هالووینِ امسال، این است که ذهن و حواسّ جوانان از حوادث لبنان و غزّه و جنایات صهیونیستها دور شود.
۴. کشورهایی که جشنهای هالووین در آنها برگزار شده، عربستان سعودی، امارات و سپس عراق هستند که از وجود جنبشها و سازمانهای سازشکار و عادیکنندۀ روابط با رژیم صهیونیستی حکایت دارد؛ چون این تحرّکات و جشنها به صورت علنی از رژیم غاصب صهیونیستی حمایت و دفاع میکنند و به شریعت اسلامی و مقاومت حملهور میشوند و شایعاتی را بر ضدّ جمهوری اسلامی ایران رواج میدهند.
۵. امسال، پنج جشن در اربیل با نظارت مسرور البارزانی برگزار شده که معنایش این است که اربیل به محلّ و منبعی برای حضور فرهنگ غرب، عقاید منحطّ و اندیشههای ضدّ اسلامی تبدیل شده است.
دربارۀ اصل و ریشۀ «عید هالووین»، دیدگاهها مختلف است؛ برخی میگویند که عیدِ بتپرستان است؛ برخی دیگر، آن را عید مسیحیان میدانند و برخی، عیدِ شیطانپرستان.
کد خبر 1789637
نظر شما