شهادت سیدحسن نصرالله بیهودگی سازشکاری با صهیونیست جنایتکار را نمایان کرد

قالیباف با بیان اینکه با نگاهی الهی، شهادت نصراللهِ مومن و مجاهد، برای او و برای جبهه مقاومت شکست نیست، گفت: شهادت او بیش از هر زمانی، نقاب قاتلان جهنمی‌اش را کنار می‌زند و زشتی و بیهودگی سازشکاری با این باند تبهکار، جنایت‌کار و اهریمنی را نمایان می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محمد باقر قالیباف، امروز (شنبه ۱۹ آبان) در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله»   گفت: چهل روز است که در فراق برادر بزرگوارمان، سید عزیز مقاومت، داغداریم. اما برای آنکه بتوانیم از این دلتنگی توان بیشتری برای پیشرفت بگیریم، باید بدانیم چه گوهر یک‌دانه‌ای را از دست داده‌ایم. این خودآگاهی به ما کمک می‌کند که از نصراللهِ شهید سرمایه‌ای به دست بیاوریم برای تداوم راه نصرالله بزرگ و به ثمر رساندن نهایی طرحی که جان و زندگی‌اش را وقف آن کرده بود.

رئیس مجلس افزود: با نگاهی الهی، شهادت نصراللهِ مومن و مجاهد، برای او و برای جبهه مقاومت شکست نیست. شهادت او بیش از هر زمانی، نقاب قاتلان جهنمی‌اش را کنار می‌زند و زشتی و بیهودگی سازشکاری با این باند تبهکار، جنایت‌کار و اهریمنی را نمایان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: روزگاری امام موسی صدر که به گواه شهید نصرالله از الگوهای رهبران حزب‌الله بود، به درستی گفت «اسراییل شر مطلق است». نصرالله هم از ابتدای طوفان‌الاقصی که در کنار مجاهدان حماس ایستاد، باور داشت و با صدای بلند گفت که «هیچ جنگی مانند مبارزه با صهیونیست‌ها مشروع نیست؛ نبردی با مشروعیت کامل اخلاقی و دینی و انسانی». و امروز هم رهبر انقلاب می فرمایند: «هر ضربه به رژیم از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کلّ منطقه و بلکه به کلّ انسانیّت است.»

قالیباف با بیان اینکه سیدحسن نصرالله یک سیاست‌مدار حکیم بود، تاکید کرد: او در اوج کنشگری انقلابی و جهادی در یک میدان پرتنش بر مدار دیانت و عقلانیت حرف می‌زد و عمل می‌کرد. او اجتماع شیعیان را بر اساس هم‌افزایی درونی و هم‌زیستی با دیگر طوایف لبنان سامان‌دهی کرد.

وی افزود: رهبر شهید حزب‌الله با همین عملکرد عقلانی‌اش مولّد قدرت بود، قدرتی در خدمت انسان. او در جهان معاصر یک نهاد قدرتمند ایجاد کرد که همسو با منافع و امنیت ملی لبنان و در خدمت پیشرفت این کشور بود. حزب‌الله زیر چتر رهبری او، هم یک قدرت ایدئولوژیک بود، هم یک قدرت استراتژیک.

قالیباف تصریح کرد: مهم‌تر اینکه حزب‌الله با رهبرانی چون شهید سیدعباس موسوی و سیدحسن نصرالله هیچ‌گاه نه ریشه‌هایش را از دست داد و نه از چشم‌اندازش دور شد. فلسفه تأسیس حزب‌الله مبارزه با ظالم و دفاع از مظلوم است؛ آموزه‌ای که نه فقط اسلامی، بلکه مطابق وجدان انسانی است. همان‌گونه که اسلام خدمت به انسان را به ما تکلیف می کند، نصرالله نیز می‌گفت «انسان، مسئولیت ماست». او سربلندی لبنان را می‌خواست اما اسرائیل را مانعی نه فقط در برابر لبنان بلکه سدّی در برابر پیشرفت کل منطقه می‌دید.

رئیس مجلس گفت: نصرالله؛ حزب‌الله را یک نهاد صرفاً نظامی نمی دید، بلکه او آن را چند گام فراتر برد و به یک سازمان اجتماعی تبدیل کرد، در حالی که قدرت دفاعی‌اش را هم ارتقا داد تا جایی که تبدیل به کنشگری راهبردی در منطقه غرب آسیا است. نصرالله چنان ریشه‌های این نهال را در دل مردم کاشت که سرکوب و میرایی درباره آن معنا ندارد و هرکه با او درگیر شود مقاومت حزب الله موجب رویش بیشتر در آن و استوارتر شدن ریشه‌هایش می شود.

قالیباف افزود: او یک شخصیت برجسته شیعه بود اما نماد وحدت واقعی بر اساس منافع امت بود که به‌خصوص در مساله فلسطین خودش را آشکار کرد. او به عنوان رهبر حزب‌الله هرگز نگفت طوفان‌الاقصی مساله‌ای فلسطینی یا سُنی است، بلکه آن را مسالۀ مقاومت و مسالۀ اسلام و انسانیت شناخت و با همۀ توان حزب الله را وارد این میدان کرد، و تا جایی پیش رفت که خودش را فدای آرمان مقاومت کرد.

وی خاطرنشان کرد: نصرالله خودش بزرگترین و گویاترین رسانه مقاومت بود. نقاط ضعف دشمن را دقیق می‌شناخت و سنگین‌ترین عملیات‌ها را روی آن انجام می‌داد؛ بدون آنکه از صداقت فاصله بگیرد و ادعای گزاف مطرح کند. او یک‌تنه مفهوم‌سازی و گفتمان‌سازی می‌کرد و با این‌کار هم جبهه مقاومت را پیش می‌برد هم دشمن را زیر تازیانه‌اش می‌گرفت. هنوز جملات طلایی‌اش کابوس صهیونیست‌هاست و امروز در حالی که دست‌شان به خون این رهبر آزاده آلوده است، باید با عملیاتی شدن تهدیدهایش دست‌وپنجه نرم کنند. امروز می‌فهمند یواش یواش یعنی چه؟ به میدان نگاه کنید یعنی چه؟ امروز تا مغز استخوان‌شان از ضربه‌های مهلک حزب‌الله بعد از سید، تیر می‌کشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بالاترین درجه تحقیر برای اسرائیل این است که با وجود به شهادت رساندن رهبران و فرماندهان حزب‌الله که چهل روز از آن می‌گذرد و با وجود هجوم وحشیانه هوایی و تجاوز زمینی با بیش از پنج لشکر، نتوانسته به داخل خاک لبنان پیشروی کند؛ و به‌جایش شاهد سخت‌تر شدن و گسترده‌تر شدن آتش حزب‌الله روی سرزمین‌های اشغالی و صنایع و مراکز نظامی و امنیتی رژیم است. چه سردرگمی راهبردی‌ای از این روشن تر که فرماندهان اسرائیلی می‌گویند ما نمی‌دانیم برای چه هدفی می‌جنگیم؟ چه شکستی از این سنگین‌تر که همه خطوط قرمز بشری و جهان‌شمول را رد کنند تا جایی که به نیروهای سازمان ملل نیز حمله کنند اما بدون هیچ پیروزی ملموس و قابل توجهی، شمشیر محور مقاومت را علیه خود تیزتر و بلندتر ببینند؟

وی افزود: اسرائیل حتی در ترور سیدحسن نصرالله هم رسوا شد. آنها تلاش کردند که چهرۀ یک رهبر صلح طلب را به گونه ای دیگر نشان دهند، در حالی که نصرالله و یارانش عامل صلح و ثبات نه تنها در غرب آسیا، بلکه بدون هیچ اغراقی در دنیا بودند. جهان نقش حزب الله را در مهار تروریسم داعش فراموش نمی کند. جریان تروریستی داعش عملیات های خودش را محدود به سوریه و عراق و کشورهای خاورمیانه نکرد، همگان شاهد نفوذ او در پاریس، بروکسل، برلین، لندن و سایر شهرها و کشورهای جهان بودند.

قالیباف تاکید کرد: این حزب الله بود که با نثار خون فرزندان خودش این تهدید بین المللی را مهار و ثبات و امنیت را در جهان برقرار کرد. امروز دنیا و به ویژه اروپا، امنیتش را مدیون رهبری شهید نصرالله است. حزب الله عامل صلح و ثبات است و اگر سران آمریکا واقعاً برای منطقه غرب آسیا صلح می‌خواستند، باید سگ پاسبانشان را کنترل می‌کردند، نه آنکه فرماندهان رشید و رهبر عاقل حزب‌الله را با بمب‌ها و دیگر ابزارهای نظامی و کمک‌های اطلاعاتی‌شان ترور کنند.

وی ادامه داد: منش فرماندهی نصرالله، پیرو همان منطق مقاومت در دفاع مقدس بود. رهبران و فرماندهان ما خودشان پیشتاز میدان هستند و به قول حاج قاسم سلیمانی به نیروها نمی‌گویند بروید، بلکه می‌گویند بیایید! نصرالله هم تا آخرین لحظه به مجاهدان حزب‌الله وفادار ماند و مثل آنها در میانه میدان به شهادت رسید، همچنان که یحیی السنوار در پایبندی به همین سنت، تا آخرین نفس در میدان و کنار سربازان مقاومت در خط مقدم جنگید.

قالیباف تصریح کرد: ما چنین شخصیت برجسته و بی‌تکراری را به‌واسطه توحش صهیونیست‌های تروریست از دست دادیم. ترور سید حسن نصرالله، با آن کارنامۀ درخشان در مقاومت و در مبارزه با توحش رژیم کودک کش صهیونی، او را به سرمشق نسل‌های آینده مقاومت تبدیل کرده‌ است. ما اطمینان داریم که طبق سنت الهی دست شهید برای گره‌گشایی‌ها بازتر از هر وقت دیگری است. اما صهیونیست‌های خواب‌زده هم یواش‌یواش خواهند دید که شهید نصرالله برای آنها خطرناک‌تر از سیدحسن نصرالله است.

رئیس مجلس افزود: هر بزرگداشتی برای رهبران و فرماندهان شهید مقاومت، یک بیداری وجدان و تجدید پیمان برای ماست. مومن واقعی در جست‌وجوی شهادت است و کسی را نمی‌توان از محبوبش ترساند. ما تا آخرین قطره خون ایستاده‌ایم. چه دشمن را شکست دهیم و چه شهید شویم، در هر دو صورت پیروزیم.

قالیباف تصریح کرد: ممکن است اکنون دل‌هایی بی‌قرار و نگران آینده حزب‌الله باشند؛ اما بدانید تجاوز اسراییل به لبنان در گذشته عامل پیدایش حزب‌الله شد، جنگ جاری باعث استحکام و تعالی همه جانبه آن می شود. چیزی که در محاسبات صهیونیست‌ها نمی‌گنجد و آنها درکی از این معادلات ندارند. حماس و حزب‌الله برخلاف تحلیل و محاسبات دشمن، اتکا به فرد ندارند؛ بازیابی سیاسی و نظامی حزب‌الله با رهبری جدید در همین چهل روز، طلیعه‌ای برای فتح در روزهای آینده است؛ ان شاء الله.

وی خاطرنشان کرد: ما به برگزاری جشن پیروزی در قدس شریف امیدواریم. مقاومت امروز ما برای باز شدن راه مردم‌سالاری برای همه فلسطینیان است؛ چه مسلمان باشند، چه مسیحی و چه یهودی. آنها مثل مردم سراسر دنیا حق دارند دولت خودشان را انتخاب کنند. روزی نه چندان دور این اتفاق مبارک خواهد افتاد؛ ان شاء الله.

شهید نصرالله؛ ترکیب نادری از اندیشه و عمل

سیدعباس صالحی نیز در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در سالن اجلاس سران، ضمن درود به روح شهدا و رهبران مقاومت گفت:  به نظر من شهید نصرالله ترکیب جامعی از ویژگی هایی بود که گاه در شخص یا افرادی به ندرت جمع می شود برهمین مبنا این ترکیب متمایز و ممتازی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: شهید نصرالله شخصیتی تحلیل گر و اندیشه ورز بود، همه ما تحلیل های خاص او در حوزه های مختلف را شنیده ایم و خوانده ایم اما درعین حال یک شخصیت عمل گرای میدانی هم بود و این ترکیب ترکیب نادری است. بسیاری افراد در صحنه اندیشه پیشتازند اما در صحنه عمل آن پیشتازی را ندارند و برعکس، شهید نصرالله وقتی تحلیل می کرد در قله بود و وقتی عمل می کرد هم در قله بود.

وی با بیان اینکه شهید نصرالله یک سیاستمدار جدی و کامل هم در عرصه ملی، منطقه ای و جهانی و هم یک فرمانده برتر نظامی از آغاز حمله به لبنان بود، تاکید کرد: شهید نصرالله یک شخصیت ملی لبنانی بود، یعنی هم به منافع ملی لبنان توجه داشت و به سرزمین و جغرافیای آن دلبسته بود، نمی خواست لبنان یک وجب خاکش را از دست بدهد و از یک طرف یک شخصیت اسلامی فراملی بود و این که یک فرد بتواند هم در افق جغرافیا تعریف شود و هم در افق منطقه و جهان، بسیار نادر است.

صالحی گفت: ویژگی دیگر او این بود که اهل تسامح و مدارا و احسان و رحمت بود و چقدر نکته ها از سید در این زمینه به یاد داریم و هم اهل صلابت و نفوذناپذیری در مقابل دشمنان بود. در شخصیت او آرمان گرایی در عین واقع گرایی بود، او قله آرمان ها را می نوردید اما واقعیت میدان را هم در توجه داشت، خاطرات زیادی از شهید نصرالله در این ترکیب می توان دید که چگونه می توان آرمان گرایی را با واقع گرایی پیوند داد.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهید حسن نصرالله هم مدیر راهبردی بود و هم مدیر میدانی، چه بسیار اندک اند کسانی که در قله و فضای مدیریت استراتژیک و راهبردی و در عین حال مدیر میدانی نیز هستند و یا بالعکس، اما سلسله ای از این ویژگی های ترکیبی را در شهید سید حسن نصرالله می توان برشمرد.

صالحی افزود: او هم به قدرت سخت توجه داشت و از آن بهره می گرفت و هم قدرت نرم را می شناخت، هر سخنرانی و مکتوبی که داشت می توانست افق را تغییر دهد، دیپلماسی رسانه و عمومی را به خوبی می شناخت و از آن بهره می گرفت. اکنون شهید سید حسن نصرالله در میان ما نیست و بی تردید از دست دادن چنین شخصیتی سوگ بزرگ و سختی است و تحمل آن دشوار، اما من یادآوری می کنم نکته ای را که شهید فتحی شقاقی بعد از شهادت سیدعباس موسوی عنوان کرد، او گفت «حزبی که دبیرکل آن به شهادت می رسد، هرگز شکست نمی خورد»، حتما چنین است، راه سید حسن و راه حزب الله همچنان محکم و پابرجاست.

ولایت‌پذیری برجسته‌ترین ویژگی شخصیتی شهید نصرالله

حجت الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور  نیز  در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» در سالن اجلاس سران، اگفت: هدف اصلی از شکل گیری این نشست ادای دین به شخصیتی است که ابعاد ناشناخته‌اش بیش از ابعاد شناخته شده اش است. برای پیروی راهش ناگزیر از تبیین ابعاد پیدا و پنهانش هستیم.

وی بزرگترین ویژگی شخصیتی این مجاهد بزرگ را ولایت پذیری وی دانست و توضیح داد: شهید نصرالله در بخشی از در دیداری که با علامه مصباح یزدی داشت، فرمود: ما ولایت را این طور می‌فهمیم که اگر ولی امر دستوری داد، باید آن را اطاعت و پیروی کنیم و اگر نهی کرد نباید آن کار را انجام دهیم. بر اساس شناختی که از مزاج و اصول ولی امر داریم، هنگامی که مساله‌ای را بررسی می کنیم و احتمال می دهیم کاری مورد رضایت ایشان است آن کار را انجام می دهیم و به صرف آن که احتمال دهیم کاری باعث رنجش خاطر ایشان می شود از انجام آن پرهیز می کنیم. این ولایت حقیقی و حقیقت ولایت است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: تجلیل از شهید عزیز سیدحسن نصرالله تجلیل از همه شهدای مقاومت از شهید قاسم سلیمانی تا شهید هنیه، شهید سنوار، شهید سیدهاشم صفی الدین و شهید نیلفروشان است.

حزب الله زنده است

محمدجواد ظریف نیز در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» و گرامیداشت چهلمین روز درگذشت دبیرکل شهید حزب الله لبنان که در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: رژیم صهیونیستی که پس از شکست ۷ اکتبر تلاش کرده با آدم‌کشی آن خاطره‌ی شکست را به فراموشی بسپارد و این خیال باطل شکست‌ناپذیری اسرائیل را زنده کند، باید بداند که این شهدا در سال ۱۹۸۲ و بعد از آن که اسرائیل بیروت را اشغال کرده بود، سازمان‌های خود را تاسیس کردند.

وی اضافه کرد: مردم فلسطین و لبنان به اشغال صهیونیست‌ها شکست نخوردند بلکه مقاوم‌تر، بزرگ‌تر و مقتدرتر در برابر اسرائیل ایستادند، حزب الله، حماس و جهاد اسلامی بعد از اشغال ایجاد شدند؛ همانگونه که مشاهده شد، هفت اکتبر زمانی تحقق یافت که نتانیاهوی جنایتکار در مجمع عمومی ملل متحد نقشه‌ای را نشان داد که در آن نقشه، فلسطین از صفحه روزگار محو شده بود. آیا فلسطین محو شد؟

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با طرح پرسش دیگری مبنی براینکه آیا پس از شهادت بیش از ۵۰ هزار کودک، زن و مرد شهید در غزه استوار و قهرمان، اسرائیل یک لحظه می‌تواند طعم آرامش را بچشد؟ اظهار کرد: آیا پس از شهادت سیدحسن نصرالله اسرائیل توانست ذره‌ای در جنوب لبنان وارد شود؟

ظریف تصریح کرد: حزب الله زنده است و اسرائیل تا آزادی کامل سرزمین‌های فلسطینی یک روز آرامش نخواهد دید.

وی تاکید کرد: مقاومت در برابر اسرائیل قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز شده بود و تا آزادی کامل تمام سرزمین‌های اسلامی از چنگال صهیونیست‌ها ادامه خواهد داشت.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور افزود: رژیم صهیونیستی و آمریکا باید بپذیرند تا زمانی که حقوق مردم فلسطین رعایت نمی‌شود و آوارگان فلسطینی به سرزمین خود بازنگشته‌اند، آرامش نخواهند دید.

ظریف تاکید کرد: مقاومت در برابر اسرائیل و اشغال از قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی شروع شده بود و تا آزادی سرزمین فلسطین و احقاق حقوق مردم فلسطین ادامه خواهد یافت.

وی افزود: مقاومت مردم فلسطین را به این و آن نسبت ندهند، درست است که پیام امام راحل، پیام انقلاب اسلامی، رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری و ایستادگی در کنار مردم فلسطین و لبنان به آنها امید و اطمینان داد اما آرمان، آرمان فلسطین است.

معاون راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه همه برای فلسطین قیام کرده‌اند، نه به نیابت از این و آن، اظهار کرد: اگر این اشتباه استراتژیک و راهبردی را آمریکایی‌ها و غربی‌ها ادامه دهند هیچگاه این منطقه روی آرامش را نخواهد دید.

ظریف خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی راه حل را در برابر آنها قرار داده است، اجازه دهید همه فلسطینیان همه ساکنان این منطقه از یهودی و مسلمان و مسیحی در یک رفراندوم آزادانه آینده خود را تعیین کنند و آن وقت خواهید دید که چه آینده صلح‌آمیزی می‌تواند در انتظار این منطقه باشد.

وی گفت: پایان آپارتاید در آفریقای جنوبی مثال روشنی است که قابل تکرار است و باید تکرار شود. این پیام خون سید حسن نصرالله، قاسم سلیمانی، اسماعیل هنیه، یحیی سنوار و دیگر بزرگان مقاومت و بزرگان راه جهاد و شهادت است.

کد خبر 1789666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha