حجت الاسلام والمسلمین «سید ابوالحسن نواب» نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گفت وگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان در ارتباط با معضل تغییر رویکرد کشور عربستان درحج و تقلیل زیست بوم معنوی و روحانی حج به توریسم گردشگری اظهارکرد: قشری که برای حج یا عمره مفرده درخواست سفر به این کشور را دارند افرادی متعهد و متدین هستند و با هدف زیارت و انجام اعمال عبادی به سرزمین وحی مشرف می شوند.
سرپرست حجاج ایرانی تصریح کرد: زائران ما به دنبال استفاده معنوی از این سفر هستند. اغلب یک عمر انتظار کشیده اند و سال ها منتظر بوده اند تا این توفیق نصیب شان شود و می دانند که در تمام طول عمر شاید همین یک بار فرصت زیارت خانه خدا، مسجد النبی و ائمه بقیع علیهم صلوات الله را داشته باشند و دیگر این فرصت برای آنها فراهم نشود.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری درسازمان حج با اشاره به حضور مستمر و پرشور حجاج ایرانی در اماکن مقدس مکه و مدینه خاطرنشان کرد: شما در مکه مکرمه هر ساعتی از شبانه روز وارد مسجد الحرام شوید می بینید جمعی از زایران ایرانی از برادران و خواهران در مسجد الحرام حضور دارند و مشغول طواف یا تلاوت قرآن یا ذکر و خواندن دعاهای ماثور یا دعا برای فرزندان و خانواده و ... هستند.
وی با بیان این که ما باید زمینه و بسترهای لازم برای استفاده و بهره مندی هر چه بهتر و بیشتر زائران بیت الله الحرام را فراهم کنیم گفت: بعثه مقام معظم رهبری در این رابطه تمام تلاش خود را به کار گرفته و برای حفظ هویت معنوی و روحانی حج از تمام ظرفیت های موجود استفاده می کند. ما پیش از سفر حج و اعزام زائران، جلسات متعددی برای آنها برگزار می کنیم. در طول سفرهم روحانیون کاروان ها تلاش می کنند با برنامه های مختلف، زمینه بهره مندی زائران از فضای معنوی مسجدالحرام و مسجدالنبی و ...را فراهم کنند.
حجت الاسلام نواب خاطرنشان کرد: تنها کشوری که در حال حاضر برای زائران حج برنامه های فرهنگی در این سطح برگزار می کند ایران است. این که تاکید می کنم تنها ایران است که در ایام حج برای زائران برنامه دارد چون از وضعیت دیگر کشورها نیز اطلاع دارم.
وی با اشاره به زحمات و خدمات شبانه روزی روحانیون کاروان های حج یادآور شد: روحانی کاروان هایی که از طرف بعثه همراه حجاج و زائران عزیز در کاروان ها حضور دارند برخی نماینده حضرت آقا در استان هستند یا عضو مجلس خبرگان رهبری اند، تعدادی از آنها نماینده مجلس یا از اساتید حوزه و دانشگاه هستند. به عبارت دیگرهمه افراد فرهیخته و سرآمدی هستند که در این سفر به زائران خدمت می کنند و زائران عزیز می توانند در طول سفر با آنها در ارتباط بوده و ضمن مطرح کردن سوالات شرعی ومسایل مربوط به اعمال خود، درباه تاریخ و گذشته اماکن متبرکه در سرزمین وحی، اتفاقات و رخدادهای تاریخی، زندگی ائمه علیهم السلام و... اطلاعات خوبی کسب کنند که بدون شک به حال روحانی و معنوی آنها خواهد افزود.
نظر شما