به گزارش خبرگزاری شبستان، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار همزمان با سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، صبح پنجشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور؛ محسن حاجیمیرزایی، رئیس دفتر رئیسجمهور؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت؛ غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، اهالی فرهنگ و جمع بزرگی از کتابداران از سراسر کشور در تالار وحدت تهران برگزار شد.
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضمن گرامیداشت سالروز درگذشت علامه طباطبائی و روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» و خیرمقدم به حاضران در این جشن، اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی، ما امروز شاهد شبکه ۳۸۰۰ واحدی کتابخانههای عمومی با ۷۵۰۰ تلاشگر فرهنگی هستیم؛ شبکهای که در رتبه نخست منطقه قرار داشته و علاوه بر ارائه خدمات پایهی کتابخانهای، امکان ارائه شصت نوع خدمت را دارد. پایگاهی برای کتاب، کتابخوانی، علماندوزی، گسترش اطلاعات، پر کردن اوقات فراغت، خانهی امنی برای مادر و کودک، نوجوان و جوان، محل کاستن فاصلهی اجتماعی در دسترسی به خدمات برابر و باکیفیت، محیطی پویا و مطمئن برای درمان روح و جسم با کتاب. شاید هیچ وقت کلینیک با کتاب همراه نمیشد یا کتابخانه با نگارخانه، یا کتاب با مهد؛ ولی امروز ما کلینیک کتاب داریم، در کتابخانه نگارخانه داریم و در کتابخانه مهد کتاب.
وی ادامه داد: امروز «هدهد سفید» پرندهی مهربان کتابخانههای کودک است و هممیهنان، بهرهمند از خدمات مهارتی و آموزشی برای راهاندازی کسبوکار در کتابخانه. امروز کتابخانه عمومی بعد از خانه و مدرسه، خانه سوم مردم ایران است.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: کتابخانه عمومی بدون مرزبندی مخاطبان «وفاق» را پیشفرض داشته است. ما معتقدیم، یکی از راههای همدلی اجتماعی، «خواندن» است؛ آنجا که در دل داستان با شخصیتها همذاتپنداری میکنیم.
وی افزود: به تأسی از منش رئیسجمهور محترم در گرامیداشت پیشینیان، توجهات شهید خدمت آیتالله رئیسی و خدمات وزرای ادوار فرهنگ، به عنوان رؤسای هیئت امنای کتابخانههای عمومی، دبیرانکل نهاد و همه آنها که در رشد این درخت پرثمر نقش داشتهاند را ارج مینهم.
رمضانی تصریح کرد: به نمایندگی از همکارانم از محضر رئیسجمهور دوست داشتنیمان سه درخواست دارم؛ نخست اینکه، توسعهی شبکهی کتابخانههای سیار، تکمیل پروژههای نیمهتمام و ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه در دستورکار قرار گیرد. انجام این مهم در راستای عدالت اجتماعی و رفع یکی از دغدغههای جنابعالی در حوزهی فرهنگ است. میدانیم که برای حوزههای آموزش و پرورش و بهداشت شخصاً بیشتر زمان میگذارید؛ شاید چون یک طبیب بهتر از دیگران میداند، پیشگیری و بهداشت مقدم بر درمان است. ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت کتاب، خرید کتاب برای کتابخانههای عمومی، علاوه بر ایجاد دسترسی عمومی به کتاب، به صورت غیرمستقیم حمایتی از ناشرین و نویسندگان خواهد بود.
وی ادامه داد: شرایط خطیر کشور و محدودیتهای بودجهای دولت را درک میکنیم، اما جناب آقای دکتر پزشکیان، همکاران کتابدار من از نظر معیشتی تحت فشار بوده و از رفاهیات و مزایای جاری و مصوب دولت به خاطر کمبود منابع مالی محروم هستند. شخصیت فرهنگی کتابداران از هیاهو به دور است و ارائه خدمت را به این خواستههای بهحق وابسته نمیکند. درخواست دارم، چنانکه در دیگر حوزهها نشان دادهاید، با یکسانسازی و توجه به معیشت، عدالت را در حقشان به جای آورید.
رمضانی اضافه کرد: همچنین ساختار اداری این نهاد عمومی غیردولتی با چند تصمیم دولت و مجلس میتواند به بهرهوری بسیار بیشتری دست یابد. این شبکه گسترده و چابک، با بیش از ۸۰۰ کتابخانه روستایی، بدون ساختارسازی جدید، میتواند پایگاه حضور گروههای متنوع و متکثر جامعه برای حل مسائل باشد. این شبکه و جهادگرانش را، چنانکه هست، بزرگ ببینید و آن را در آزمونهای وسیع محک بزنید.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خاتمه اظهار داشت: از اینکه در ماه های ابتدایی دولت چهاردهم در جمع اهالی فرهنگ، خصوصاً کتابداران دلسوز، اثرگذار و بیادعا حاضر شدید از شما ممنونم. شما اولین رئیسجمهوری هستید که در سال اول دولتتان به این جمع آمدید. چون منش شما مردمی است، دوست دارم اینگونه عرض ارادت کنم: آقای رئیسجمهور دم شما گرم و علی یارتان.
نظر شما