دولت و مجلس فکری بیاندیشند تا جلوی کاذب‌بودن بازار ارز و سکه را بگیرند

باهنر در مورد وضعیت بازار ارز و سکه گفت: فشار و تحریم زیاد است ولی آن‌قدر مؤثر نیست که در بازار ارز و سکه اثر بگذارد، دولت و مجلس باید فکری بیندیشند که جلوی کاذب‌بودن بازار ارز و سکه را بگیرند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، محمدرضا باهنر، دبیر جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد وضعیت بازار ارز و سکه و عملکرد اتاق مبادلات ارزی گفت: تصمیمی که دولت در این زمینه گرفت راه‌اندازی اتاق مبادلات ارزی بود که یکی از مهم‌ترین دلایل آن دادن اولویت دولت و مجلس به کالاهای اول و دوم بود.

وی افزود: البته اولویت‌های اول و دوم نیازهای درمانی و پزشکی بوده‌اند اما بسیاری از موارد دیگر نیز نیازمند ارز هستند و بقیه نیازها و خدمات و کالاها ارز به صورت رسمی واگذار نمی‌شد، به همین جهت فشار و کمبود ارز و افزایش قیمت آن به وجود آمد.

وی با بیان اینکه اتاق مبادلات ارزی اولویت‌های دیگر را نیز در دستور کار قرار داد، اظهار کرد: اتاق مبادلات ارزی از نظر جلب مشتری در وضعیت خوبی بود و در آخرین آمار این اتاق 100 میلیون دلار مبادلات گزارش شده است و در مجموع ارز وسیع مدت‌ها استمرار می‌یابد.

وی تصریح کرد: مشکل اینجاست که دولت و اتاق مبادلات ارزی به برخی از درخواست‌هایی که در اولویت نیست، پاسخ روشنی نداد، به همین دلیل نیازمندان واقعی که نمی‌توانند نیاز خود را برآورده کنند به بازار غیررسمی مراجعه می‌کنند و نرخ ارز بالا می‌رود.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما قبلا این موضوع را عنوان کردیم و گفتیم برای نیازهای غیر اولویتی هم فکری بکنند. در حال حاضر برخی از قیمت‌ها مصنوعی است و معاملات با این قیمت بسیار اندک است، در حقیقت در بازار آزاد حجم معاملات از چند هزار دلار تجاوز نمی‌کند اما به فرآیند دولتی این موضوع اثر دارد و دولت باید در این زمینه بیندیشد و پاسخگو باشد.

وی خاطرنشان کرد: البته فشار و تحریم هم زیاد است ولی آن‌قدر مؤثر نیست که در بازار ارز و سکه اثر بگذارد، دولت و مجلس باید فکری بیندیشند که جلوی کاذب‌بودن بازار ارز و سکه را بگیرند.

دبیر جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به کاندیدای ریاست‌جمهوری و افرادی که کاندیدا می‌شوند، گفت: فضای انتخابات از نظر فعالان سیاسی غبارآلود و مبهم است. جریان‌ها در حال تلاش برای رسیدن به کاندیدای خود هستند، برخی به صورت انفرادی شروع به معرفی خود و سفرهای استانی کرده‌اند، برخی هم خود را لایق می‌دانند و فکر می‌کنند می‌توانند مسئولیت اجرایی را بر عهده بگیرند و برخی نیز منتظر هستند گروه‌های سیاسی از آنها دعوت کنند.

باهنر افزود: اما هنوز هیچ تفکر و جریان سیاسی کاندیدای خود را اعلام نکرده است منهای یکی دو نفر که خود را به عنوان کاندیدا معرفی کرده‌اند.

وی با اشاره به فعالیت کارگروه جامعه مهندسین در مورد کاندیدای ریاست‌جمهوری و مصادیق آن اظهار کرد: در این کارگروه در مورد این موضوع بحث و بررسی می‌شود و موضوع و نتیجه بررسی‌ها به شورای مرکزی اطلاع‌رسانی شده و سپس به سمع و نظر رسانه‌ها می‌رسد.

وی در مورد اختلاف‌نظر اصولگرایان اظهار کرد: در مورد اصولگرایی هم تمام تلاش خود را می‌کنیم تا به وحدت برسیم.

وی در مورد مطرح‌شدن کاندیدای ریاست‌جمهوری ناطق‌نوری گفت: این حرف‌ها نیز در روزنامه‌ها مطرح است، آنچه مستقیم و غیرمستقیم شنیده‌ایم این است که گفته‌اند آمادگی حضور ندارند اما اگر اعلام آمادگی کنند آن‌وقت در مورد حضور ناطق‌نوری صحبت می‌کنیم.

محمدرضا باهنر، دبیر حزب جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر دادگاه فرزندان هاشمی رفسنجانی گفت: شهروندان و آحاد کشور و حتی رهبری در برابر قوانین موضوعه کشور یکسان هستند و برخوردها مساوی است اما در برخی موارد مسایل خلط و افراط و تفریط می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری دادگاه فرزندان هاشمی اظهار کرد: در مورد فرزندان آقای هاشمی باید زودتر عمل می‌شد و آنها باید در برابر قانون به صورت مستقل پاسخگو باشند و انتظار ما این است که عادلانه برخورد کنند.

وی گفت: اما آیا اینکه مجرم هستند یا نیستند اعتقادی به این موضوع ندارم و در این زمینه قوه قضاییه ورود پیدا می‌کند و کسی نباید وارد آن شود اما از طرفی هم برخی فکر می‌کنند که مستثنی هستند و نباید کسی با آنها برخورد کند و از طرفی نیز برخی توقع دارند که بیش از اندازه جرم با آنها برخورد شود. توصیه ما این است که با شهروندان یکنواخت برخورد شود نه افراطی و نه تفریطی.

باهنر تصریح کرد: هاشمی باید سرنوشت سیاسی خود را از خانواده جدا کند و گره‌زدن سرنوشت هاشمی به فرزندان‌اش یک امر اشتباه است که نباید از طرف مسئولان و آقای هاشمی اتفاق بیفتد و ما در برخوردهای اخیر ایشان دیدیم که برخوردهای خوبی صورت گرفت.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به حمایت رییس‌جمهور برای خارج‌شدن جوانفکر از زندان ابراز کرد: این موضوع دیروز نیز در نشست خبری سخنگو مطرح شد و سخنگو نیز گفتند اگر رییس‌جمهور و دولت و کسی فکر می‌کند راه قانونی برای آزادی وجود دارد، بررسی می‌کنیم؛ در هر صورت جوانفکر محکوم است و باید سیر طبیعی محکومیت را طی کند.

وی در مورد مشورت آقای هاشمی با حجت‌الاسلام اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کشور در مورد نیامدن فرزند هاشمی به کشور اظهار کرد: من این موضوع را در روزنامه مطالعه کردم، اژه‌ای گفته بودند در چهار مقطع مختلف چهار دفعه اظهارنظر کردم و سه دفعه گفتم که مصلحت‌ است بیاید و تکلیف را یکسره کند و یک‌دفعه گفتم که به کشور نیاید، این بحث‌ها از موضع حقوقی و قضایی اگر نیاید هم اگر جزء توصیه‌های عده‌ای بوده باشد، توصیه خوبی نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: دادستان مدعی‌العموم است و باید با تمام شهروندان یک‌جور برخورد کند.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر بزرگ‌ترین دشمن دولت اظهار کرد: بارها رییس‌جمهور گفته‌اند که مجلس خلاف قانون عمل کرده و قانون چیز دیگری است، اگر کسی خود را مفسر قانون بداند ممکن است این توهم به وجود آید.

باهنر خاطرنشان کرد: بالاخره هر دولتی موافق و مخالف دارد، باید به رقبا توصیه کنیم کینه‌توزی نکنند، فضا، فضای گفت‌وگو، تعامل و حتی تخطئه است. اگر قرار است انتقادی نباشد این فضا پیش نمی‌رود، بالاخره کشور باید با این فضا پیش رود.

وی خاطرنشان کرد: دشمن اصلی دولت توهمات دولت است والا در چهارچوب قانون کار کردن هزینه و مشکلات دارد.

دبیر جامعه اسلامی مهندسین در مورد قانون اصلاح انتخابات گفت: قانون انتخابات از جمله قوانین اساسی کشور است و قانون انتخابات ریاست‌جمهوری و خبرگان در نظام جمهوری اسلامی بارها مطرح شده است و تمام مسئولان کشور با واسطه مردم توسط انتخاب‌ها تعیین می‌شوند.

وی با بیان اینکه شرایط فرآیند انتخابات بسیار مهم است، افزود: مجلس خود نتیجه انتخابات است، بنابراین اگر قانون انتخابات از دسترس مجلس دور باشد، بهتر است. قانون انتخابات بیشترین اصلاحات بعد از انقلاب را داشته است و این موضوع از نظر ثبات کار را سخت می‌کند.

وی ادامه داد: دولت هم باید مقداری اختیارات در برگزاری انتخابات محدودتر باشد تا شائبه‌ای در برگزاری انتخابات ایجاد نشود.

وی با اشاره به حکم مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام و عناوینی که در این حکم مطرح شده است، تصریح کرد: یکی از این عناوین بحث انتخابات است که باید روی آن کار شود. در حال حاضر مجلس طرحی را امضا کرده است و ما در جلسه آخر اعلام وصول کردیم اما این موضوع به معنای تفکر مجلس نیست و باید در کمیسیون‌ها بحث شود. به هر حال تردید دارم که قانون انتخابات به انتخابات 92 برسد اما در هر صورت این کار ضروری و لازم است و باید در کشور انجام شود.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر بزرگ‌ترین دشمن دولت افزود: در این مسئله هم افراط و تفریط زیاد شده است، از طرفی با دولت که صحبت می‌کنیم در مجموع تلاش‌هایی که در دولت انجام می‌شود مدعی هستند که همه دولت را محاصره کرده‌اند و نمی‌گذارند که کار کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر هر کسی باید به اختیارات خود بسنده کند و در آن چهارچوب کار کند. اگر کسی به عنوان نماینده مجلس مسئولیت دارد این اختیارات در چهارچوب آن وظایف است و اگر توقع بیشتر داشته باشد، توهم توطئه شکل می‌گیرد.

وی افزود: واقعیت این است که من می‌گویم نباید توهمات اتفاق بیفتد، رییس‌جمهور مدعی بود مجلس برخی کارها را خلاف قانون انجام می‌دهد اما این موضوع بارها بررسی شد و بعد از چند ماه با دستور مقام معظم رهبری به آیت‌الله جنتی واگذار شد تا در جلسات مشترک دولت و مجلس این موضوع را بررسی کند.

وی گفت: رییس‌جمهور 17 مورد را اعلام کرده بودند که مجلس خلاف قانون عمل کرده است که یک مورد هم تأیید نشد، البته یکی دو توصیه به مجلس شد که بسیار کمرنگ بود.

وی در مورد قانون کاندیدای ریاست‌جمهوری مبنی بر اینکه شش ماه قبل از اعلام این کاندیدا باید از خدمت انصراف بدهند، اظهار کرد: ما پنج ماه مانده به انتخابات حق نداریم قانونی را وضع کنیم و بگوییم شش ماه قبل از ریاست‌جمهوری انصراف از خدمت صورت بگیرد؛ قانون زمان و روال عادی خود را دارد و بعد از تصویب در مجلس و شورای نگهبان 15 روز بعد ابلاغ می‌شود و در آن صورت قابل اجرا است یعنی اگر قانون در مجلس تصویب شد و در جدول زمان‌بندی قرار گرفت به این دوره می‌رسد و عمل می‌شود و اگر نه به دوره بعد موکول می‌شود.

وی در مورد کاندیداتوری ریاست‌جمهوری لاریجانی اظهار کرد: تا آنجایی که من می‌دانم لاریجانی گفته است من قصدی ندارم.

وی در مورد تشکیل دولت وحدت ملی افزود: واژه‌هایی که احزاب به کار می‌برند باید تعریف کنند، سیاسیون واژه‌هایی را رها می‌کنند و بعد تعریفی از آن نمی‌کنند، زمانی آقای خاتمی واژه جامعه مدنی را به کار بردند، عده‌ای گفتند جامعه مدنی مدینه‌النبی و همان جامعه حضرت رسول است و برخی اظهار کردند جامعه مدنی لاییک است.

باهنر ادامه داد: در مورد مسئله اصلاح‌طلبی نیز همین موضوع مطرح شد و مقام معظم رهبری فرمودند تمام اصلاح‌طلب‌ها اصولگرا و تمامی اصولگراها اصلاح‌طلب هستند.

وی ادامه داد: اما یکی می‌گوید اصلاح‌طلب هنجارشکن است و غیردینی، این اصلاح‌طلبی فایده‌ای ندارد، واژه‌هایی که رها می‌شود برداشت‌های متفاوتی از آن صورت می‌گیرد، عده‌ای اصولگرایی را سخت، خشن و تند می‌دانند، اصولگرایی آن‌قدر باز و گشاد نیست.

وی با اشاره به جلسه اخیر جامعه روحانیت و مهندسین خاطرنشان کرد: در این جلسه 12 باید و 12 نباید برای اصولگرایی تعریف شد و فضا شفاف شد، اگر کسی دولت وحدت ملی را تعریف می‌کند باید تعریف شفافی ارایه کند، اگر منظورش این است که همه ضد انقلاب و فتنه‌گر و ملی‌گرا و دینی و غیره با هم یکجا جمع شوند این موضوع را هیچ‌کس قبول ندارد اما اگر معنای آن این است که از تمام ظرفیت‌ها در کشور استفاده شود و باندبازی و فرقه‌بازی نباشد، خب این خوب است و من هم قبول دارم.

وی در مورد قانون مجازات اسلامی گفت: ممکن است شورای نگهبان پیشنهاداتی داشته باشد که ما را قانع نکند ولی ما مکلف به اجرای قانون هستیم، اگر مجلس به اصرار به اجرای این قانون برسد می‌تواند این موضوع را به مجمع بفرستد تا مجمع نواقص را برطرف کند، مانند مسئله مهریه که قرار بود به‌روز محاسبه شود و بعد از پی‌گیری‌های مکرر این موضوع محقق شد.

باهنر در مورد استیضاح وزیر ورزش تصریح کرد: اصرار زیادی روی این موضوع بود، ما در آخرین جلسه که برگزار شد در مورد این استیضاح اعلام وصول شد.

وی گفت: اگر طرح استیضاح مطرح شود ابتدا ما در مجلس رایزنی می‌کنیم و طبق قانون هر 10 نماینده می‌توانند درخواست استیضاح وزیر داشته باشند، ما فضا را بررسی می‌کنیم اگر درخواست با 10 یا 20 نفر باشد به نتیجه نمی‌رسد.

وی ادامه داد: با نمایندگان رایزنی می‌کنیم زیرا استیضاح بر فضای دولت و کشور اثر دارد اما وقتی فضای عمومی استیضاح را می‌طلبد در مورد آن اقدام می‌کنیم اما شخصا در موقعیت فعلی موافق استیضاح هیچ‌یک از وزرا نیستیم. در مورد استیضاح وزیر ورزش نیز قرار است یکشنبه آینده وزیر ورزش به مجلس بیاید، البته اگر امضای نمایندگان به 10 امضا کمتر برسد استیضاح منتفی است.

وی در مورد سؤال نمایندگان از رییس‌جمهور ابراز کرد: گفت‌وگو راجع به این موضوع وجود دارد اما فرآیند سؤال از رییس‌جمهور پیچید‌ه‌تر از سؤال از وزیر است و باید یک‌چهارم نمایندگان حتی 73 نفر این موضوع را امضا کنند و یک ماه این موضوع در کمیسیون‌ها مطرح شود و سؤال‌ها مورد بررسی قرار گیرد، اگر بعد از گذشت یک ماه این 73 نفر مصر باشند و موضوع به روال اصلی آن برسد، اتفاق می‌افتد اما اینکه در حال حاضر موضوع سؤال از رییس‌جمهور جدی باشد نه، چنین خبری نیست.

دبیر انجمن اسلامی مهندسین در مورد تغییر بودجه عمومی دولت اظهار کرد: بر اساس نرخ دلار 1226 تومان کمی کسری بودجه خواهیم داشت. مقوله مبادلات ارزی اتاق ارزی نیز مقدار متنابهی از ارز معامله‌شده در این اتاق را برد اما این بودجه، بودجه عمومی دولت نیست و شرکت نفت بخشی از آن را برای توسعه پایگاه‌ نفتی می‌گیرد و صندوق توسعه ملی نیز بخشی از آن را می‌گیرد و در اختیار دولت نیست.

وی اظهار کرد: مبادلات ارزی اتاق ارز بودجه دولت را تقویت نمی‌کند و دولت فقط از فروش نفت و میعانات گازی درآمد کسب می‌کند. اگر درآمدی اضافه شود مازاد آن به بودجه عمومی دولت داده می‌شود. تغییر در بودجه عمومی دولت و هر نوع تغییرات آن نیازمند مصوبات مجلس است و بدون تصویب مجلس فضای غیر بودجه‌ای را نمی‌شود اجرا کرد.

وی در مورد پی‌گیری در مورد آزادی جوانفکر گفت: دولت و مجلس اختیارات قضایی ندارند، اینکه رییس‌جمهور از اختیارات خود استفاده می‌کند اختیارات قضایی ندارد و یا در مجلس نامه نوشته می‌شود که فردی یک روز کمتر یا بیشتر بازداشت شود از اختیارات مجلس نیست، برخی از اختیارات در اختیار رییس قوه هم نیست و قاضی در این زمینه مستقل است، مگر اینکه قاضی فرآیند قانونی را طی نکرده باشد و اشکالی در روند آن یعنی روند قانونی ایجاد شود، اگر هر شهروندی راه قانونی‌ای برای نجات هر زندانی پیدا کند ما از آن تشکر می‌کنیم.

نایب‌رییس مجلس شورای اسلامی در مورد اختلافات جبهه پایداری اظهار کرد: از این اختلافات راضی نیستیم، معتقدیم هر چه جریان‌ها متحدتر و منسجم‌تر باشند به نفع کشور است، نظام جمهوری اسلامی نیازمند چند حزب شناسنامه‌دار و پایدار است. هرچه درون احزاب تقسیم سلولی بیشتر شود امکان پیش‌بینی آینده سخت‌تر است.

باهنر گفت: انشقاق احزاب نفعی برای کشور ندارد، ممکن است در برخی موارد جبهه پایداری رقیب ما باشد اما ما آنها را متحد می‌پسندیم و توسعه می‌کنیم مخاطبان را توجیه و تفکر خود را روشن بیان کنند.

وی با اشاره به فعالیت‌های سیاسی اصلاح‌طلبان افزود: حتی از اصلاح‌طلب‌ها هم دعوت می‌کنیم که در انتخابات شرکت کنند اما ابتدا هرج و مرج خود را با فتنه و قوانین موضوعه کشور روشن کنند، در این صورت آرزو می‌کنیم که متحد در انتخابات حضور یابند.

وی در مورد حزب آبادگران نیز گفت: در رابطه با آبادگران نمیِ‌دانم این حزب آبادگران کنونی متعلق به هشت سال پیش است و یا چیز دیگری است اما در حال حاضر برخی از آبادگران رقیب یکدیگر شده‌اند و آخرین آبادگران را نمی‌شناسم.

وی در مورد افزایش نرخ ارز و شایعه دخالت مستقیم دولت در افزایش نرخ ارز اظهار کرد: ممکن است درآمد فروش ارز دولت بیشتر شود اما اینکه عمدا دولت نرخ ارز را بالا برده باشد این موضوع را رد می‌کنم، دولت ظرف پنج ماه اول سال 90 با نرخ 1226 تومان دلار 20 میلیارد دلار فروش ارز داشته است که بخشی از این مبلغ را در بخش‌های مختلف هزینه کرده است.

وی گفت: باید بگوییم دولت می‌تواند جلوی تنش را بگیرد اما برخی از اتفاقات در اقتصاد کشور مربوط به عملکرد 4 یا 5 سال گذشته است.

باهنر اظهار کرد: باید این عملکردها بررسی شود و نگرانی ما این است که نقدینگی در شش ماه آینده باز افزایش یابد، البته باید افزایش نقدینگی ابتدا در بخش تولید صرف شود و روانه بورس‌بازی و تجارت نشود، در صورتی که دولت قاطعانه عمل کند ممکن است سیاست‌های گذشته خود را محکوم کند.

وی در مورد صحبت‌های احمدی‌نژاد در کنگره اخیر سازمان ملل اظهار کرد: صحبت‌های احمدی‌نژاد را رصد نکردم اما کلیات را شنیدم، البته در جزییات می‌توان جملات متناقض کشف کرد، در مجموع سفر مفیدی بود و احمدی‌نژاد تلاش کرد افشره صحبت‌های قبل خود را مطرح کند، معدل سفر مثبت بود اما می‌توانست با مشورت بهتر باشد.

وی در مورد قطع رابطه ایران با آمریکا با اشاره به واقعه لانه جاسوسی گفت: در واقعه لانه جاسوسی نیز این آمریکا بود که با ایران قطع رابطه کرد. قطع رابطه با آمریکا در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و نهایتا مقام معظم رهبری تصمیم می‌گیرد و هیچ‌کس حق تصمیم‌گیری در این زمینه ندارد.

وی در مورد توقیف روزنامه شرق اظهار کرد: مهم این است که خواننده و مخاطب از مطلب ما چه برداشت کرده است، افکار عمومی نباید متشنج شود و هنجارهای انقلاب با ادبیات ما نباید زیر سؤال برود و مدیرمسئول باید در مقابل این موضوع پاسخگو باشد.

پایان پیام/

 

کد خبر 179061

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha