به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، طلاق والدین یکی از عمدهترین عوامل اضطراب و پریشانی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه میشوند. کودکانی که در معرض درگیری و تعارض والدین خود قرار میگیرند احساس ترس و ناامنی کرده و به افرادی پرخاشگر، جنگطلب و خشن تبدیل میشوند. در برخی موارد تأثیر دعوای والدین بر فرزندان بهصورت ترس، کاهش اعتماد به نفس، اضطراب، افسردگی و فشار روانی خود را نشان میدهد و در مواردی حتی میتواند به خودکشی تبدیل شود.
فرزندان از والدین خود الگوبرداری میکنند و این یک پدیده تکاملی و رشدی است و اگر دعوا محوریت آن باشد میتواند عواقب و اثرات منفی و مخربی داشته باشد. اگر بچهها ببینند که والدینشان دعوا میکنند آن را تقلید کرده و با دوستان و همسالانشان در هنگام بازی بدرفتاری میکنند. در این بین وجود ساز و کارهای مناسب اجتماع محور، حمایتی و مبتنی بر هماهنگی و همسویی والدین میتواند امکان سازگاری و پذیرش کودکان را افزایش داده و از آثار و عوارض ناشی از مشاهده تعارضات بکاهد.
از آنجایی که همراهی برخی از کودکان با والدینشان به مراکز مشاوره پیش از طلاق قوه قضاییه جهت شرکت زوجین در جلسات مشاوره سامانه مسیر میتواند آنها را در معرض تألمات روحی و روانی قرار داده و شرایط ناآرامی را نیز در مراکز مشاوره ایجاد نماید، در راستای ارتقای سلامت روان و بهبود وضعیت اتاق مشاوره زوجین، با هدف جداسازی کودکان از والدین در حین فرآیند مشاوره پیش از طلاق و نیز غربالگری و آگاهسازی والدین از مشکلات روحی-روانی کودکان، اولین اتاق کودک در مرکز مشاوره خانواده قوه قضاییه در اصفهان به شماره مجوز ۲۴۵۴ با حضور مدیر و کارشناسان امور زنان و خانواده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان افتتاح شد.
در این اتاق، کودکان علاوه بر انجام بازیهای فردی و گروهی و آموزشهای هدفمند، از لحاظ روانشاختی هم مورد بررسی قرار میگیرند و در صورت نیاز به دریافت خدمات مشاوره روانشناختی، با هماهنگی والدین وارد فرآیند درمان میشوند.
با همت و پیگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اصفهان، اولین اتاق کودک مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه در اصفهان، در مرکز شماره ۲۴۵۴ این شهر افتتاح شد.
کد خبر 1791512
نظر شما