مسجدی دهه شصتی که گره‌گشای اهالی جنوب‌شرق تهران است

مسجد ولیعصر(عج) با در نظرگرفتن نیازهای فرهنگی محله و با داشتن یک پایگاه بسیج فعال به عنوان یکی از مجموعه های فرهنگی مهمی در جنوب‌شرق تهران فعالیت می کند، در این مسجد از صبح تا آخر شب به روی همه باز است و فعالیت‌های آن تنها به اقامه نماز خلاصه نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد حضرت ولیعصر(عج) در اوایل سال ۱۳۶۰  در بلوار ابوذر تهران بنا شد، این مساجد با دارا بودن بخش هایی همچون دارالقرآن، دو باشگاه ورزشی، آموزشگاه زبان انگلیسی، صندوق قرض‌الحسنه و خیریه فعالیت های قابل توجه ای انجام می دهد.

 این مسجد در دوران دفاع مقدس هم جزو مساجد فعال و محوری بوده است به طوری که اعزام به جبهه، پشتیبانی از رزمندگان از این مسجد صورت  می گرفت و بسیاری از جوانان محله، که از این مسجد به جبهه اعزام شدند و توانستند سهم بزرگی در حراست از خاک کشور داشته باشند. در حال حاضر هم پایگاه بسیج این مسجد یکی از فعال ترین پایگاههای بسیج منطقه محسوب می شود که توانسته نوجوانان و دانش آموزان گروه سنی ۱۱ تا ۱۷ سال را جذب مسجد نماید و ویژه برنامه هایی برای آنها برگزار می کند که مطابق روحیات و علایق آنها است.  

امام جماعت مسجد با در نظرگرفتن نیازهای فرهنگی محله، کمبودها را با اجرای برنامه و کلاس‌های آموزشی در مسجد جبران می‌کند. به همین جهت این مسجد مجموعه فرهنگی مهمی در جنوب‌شرق تهران به شمار می‌آید و از صبح تا آخر شب در مسجد به روی همه باز است و فعالیت آن فقط به برگزاری نماز بسنده نمی‌شود.

مسجد حضرت ولیعصر(عج) در خدمت رسانی به اقشار محروم و بی بضاعت هم فعالیت های گسترده و شاخصی انجام می دهد به طوری که خیریه مسجد با تحت پوشش قرار دادن ۴۰ خانواده نیازمند به صورت ماهیانه و فصلی بسته های معیشتی میان آنها توزیع می کند. در قالب پویش «ایران همدل» به مردم مظلوم لبنان و غزه نیز از سوی نمازگزاران مسجد کمک هایی جمع آوری می شود.

حجت الاسلام «سیدمحمدعابدین زاده» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به کمک رسانی اهالی این مسجد به مردم لبنان و غزه گفت: بیش از ۵۰۰ میلیون تومان پول نقدی در مسجد جمع آوری و سه قطعه طلا نیز توسط بانوان به همین منظور اهدا شده است و جمع آوری کمک همچنان ادامه دارد.

امام جماعت مسجد حضرت ولیعصر(عج) بیان کرد: یکی از بخش های مسجد خیریه است که در آن وسایل و مایحتاج نیازمندان نگهداری شده است، چند نفر از بزرگان مسجد هم مسئولیت رسیدگی به ایتام و نیازمندان محله را برعهده دارند. از مناطق حاشیه‌ای تهران هم برای دریافت کمک به اینجا می‌آیند. در حال حاضر ۴۰ خانواده زیر چتر حمایتی مسجد هستند و هر ماه به خانواده‌های بی‌بضاعت ارزاق اهدا شده و غیر از آن مبلغی به‌عنوان کمک هزینه به آنان پرداخت می‌شود.

مسجدی دهه شصتی که گره‌گشای اهالی جنوب‌شرق تهران است

 وی ابرازکرد:صندوق قرض الحسنه مسجد حضرت ولیعصر (عج) در سال ۱۳۶۶ به منظور گره گشایی از مردم به ویژه مستاجران و زوج های جوان و کاسبانی که تازه کسب و کاری را شروع کردند، تاسیس و توانست این مسجد را به یکی از مساجد برقرارتبدیل کند. همچنین خیریه مسجد در بحث تهیه جهیزیه به جوانان نیازمند در شرف ازدواج نیز خدمات گسترده ای ارایه می دهد به طوری که در یک سال اخیر ۱۵ سری جهیزیه توسط این خیریه تهیه و اهدا گردیده است.

مسجدی دهه شصتی که گره‌گشای اهالی جنوب‌شرق تهران است

وی در ادامه به برنامه های کانون فرهنگی هنری مسجد اشاره کرد وگفت:کانون فرهنگی هنری مسجد حضرت ولیعصر (عج) چند سال پیش مجوز فعالیت باشگاه ولیعصر (عج) را که مرکز آموزش های رزمی و حرکتی است از سازمان تربیت بدنی دریافت کرده است و استقبال کودکان و نوجوانان از این باشگاه بالا است. یکی از برنامه های مورد توجه که به همت این کانون برگزار می شود، اجرای طرح «سه شنبه های مهدوی» است که در قالب این طرح فعالیت های فرهنگی، مشاوره و ارایه محصولات فرهنگی به همت بانوان انجام می شود.

پایگاه بسیج مسجد هم در محورهای مختلف های متعددی انجام می دهد یکی از اقدامات ارزنده پایگاه بسیج برادران زکات علم است به گفته امام جماعت مسجد کسانی که در درس موفق هستند و تحصیلات عالی دارند به دیگر دانش‌آموزان آموزش می‌دهند و ضعف‌های درسی‌شان را برطرف می‌کنند. این طرح باعث شده که تعداد زیادی از دانش‌آموزان در دانشگاه‌های دولتی و برتر ایران رتبه قبولی بیاورند. پایگاه بسیج مسجد در زمینه آموزش نظامی، دفاع شخصی، برگزاری کلاس های آموزش حفظ قرآن، برنامه های عقیدتی، احکام و برپایی اردوهای زیارتی، سیاحتی و آموزشی هم فعالیت دارد.

مسجدی دهه شصتی که گره‌گشای اهالی جنوب‌شرق تهران است

 وی ادامه داد:در پایگاه بسیج خواهران مسجد هم فعالیت‌های فرهنگی و هنری با جدیت زیادی انجام می‌شود. از آموزش قرآن و احکام گرفته تا موضوعات اعتقادی که برای آن‌ها کلاس برگزار می‌شود. در کنار این برنامه‌ها هنرهای دستی و سنتی هم آموزش داده می‌شود. یکی از اقدامات قابل توجه برگزاری کلاس نهضت سوادآموزی است.

امام جماعت مسجد حضرت ولیعصر(عج) بیان کرد: فعالیت‌های قرآنی در سه محور انجام می‌گیرد که محور نخست، فعالیت‌های رسمی مسجد است که در دارالقرآن انجام می‌گیرد و محور دوم فعالیت‌های قرآنی، برنامه‌های قرآنی جاری مسجد است که به صورت هفتگی یا در مناسبت‌ها انجام می‌شود و محور سوم نیز تدارک برنامه‌های ویژه قرآنی در ایامی همچون ماه مبارک رمضان و دیگر مناسبت ها است.

مسجدی دهه شصتی که گره‌گشای اهالی جنوب‌شرق تهران است

وی خاطر نشان کرد: در دارالقرآن دوره‌های حفظ آیات کلام الله مجید به صورت برنامه ریزی برای حفظ یکساله، دوساله، سه ساله و پنج ساله انجام می‌شود. حافظین بعد از گذراندن دوره حفظ، برای اینکه حفظ خود را تثبیت کنند، نیازمند شرکت در آزمون های سازمان سنجش هستند که بدین منظور کلاس‌هایی جهت آمادگی آنان برای شرکت در این آزمون و اخذ مدرک با حضور اساتید مجرب در مسجد برگزار می‌شود. همچنین طرح هفتگی قرائت قرآن و محفل‌های قرآنی نیز با حضور قاریان نامدار کشور در مسجد  برگزار می‌شود. یک شب در هفته هم پس از اقامه نماز جماعت جلسه کوتاه حفظ عمومی در مسجد با حضور اساتید قرآن برپا می‌شود که همه مردم و در سنین مختلف در این حفظ شرکت می‌کنند و به حفظ یک آیه به صورت موضوعی می‌پردازند.

مسجد حضرت ولیعصر(عج) واحدی به نام سبک‌بالان عرش هم دارد. فعالیت این واحد به جمع‌آوری دست‌نوشته‌ها و خاطرات شهدا اختصاص دارد. تا به حال اطلاعات بیش از ۶۰۰ مسجد و گردان عملیاتی را ثبت کرده است.   در قسمتی از حیاط در اتاقکی شیشه ای عکس شهدا که تصویر ۳۵ شهید مسجد است، نصب شده، کنار عکس‌ها نیز نمادی از ضریح حرم سالار شهیدان به دیوار نصب شده که یاد و خاطره شهدا را زنده می‌کند.

کد خبر 1791677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha