به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نوزدهمین دوره جشنواره تئاتر کردی سقز، پیام داد.
در متن پیام معاون امور هنری آمده است:
«تئاتر و انسان قدمتی بهاندازه هم دارند. انسانِ شکارگر در دوردستهای تاریخ، نمایشگری بیبدیل بود که با پوست و شاخ حیوانات، نمایشی اجرا میکرد تا بتواند بر روی زمین زندگی کند. حال وقتی تئاتر در سرزمینی کهن و زبانی دیرین در مرزهای ایرانزمین و در زاگرس پابرجا به روی صحنه میرود؛ قدمت و پیشینهی تئاتر و زیست انسان از هزارههای دور تا امروز پیش چشم ما میآید. جشنوارهی تئاتری با مضامین و زبانی ویژه و در جایگاه قومی کهن در غرب ایران، نشاندهندهی اصالتهای فرهنگی و توجه به هنر و بیان آرزومندیهای انسان و زیستِ اقلیمی و اساطیری در دل کوهستانهای شگفتانگیز مناطق کردنشین است.
جشنوارهی تئاتر کردی سقز با قریب دو دهه پیشینه اکنون به بلوغ رسیده و اندیشه صاحبان قلم و کارگردانان را به مخاطبانش نمایش میدهد که امری ارزشمند در سپهر هنری امروز ایران است؛ و در جایی که مدام بر این نکته ظریف صحه میگذاریم که ایران تنها پایتخت نیست، شور و نشاط اجتماعی بهواسطه تئاتر در جامعه جاری میشود. ازاینروست که با حمایتهای چند سویه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری و نهادهای اقتصادی که هویتشان را با بزار هنر به نحو قابلقبول و ستایش برانگیزی میتوانند در جامعه مطرح کنند، تئاتر سقز در مناطق کردنشین ارزشافزوده و مزیتهای فرهنگی و اجتماعی و پیوندهای ملی برقرار میکند و بهرهگیری از گنجینه دراماتیک یک زبان، با بهرهگیری از میراث قصهها و افسانهها و فولکلور مردمان کُرد، ظرفیتی ارجمند را به تئاتر کشور از یکسو و فرهنگ و هنر از سوی دیگر میافزاید.
هنرمندان تئاتری که وقت و توانشان را برای نمایش و هنر گذاشتهاند از همه توان بالقوه و بالفعل منطقه استفاده میکنند تا تئاتری بومی را با اندیشهای انسانی و ملی به مخاطب و جامعه عرضه کنند و این بهقدر بیاندازهای ستایش برانگیز است. اما بیشک مهمتر از همه اینها سرمایهای عظیم است به نام مردم که تماشاگر تئاترند و بدون آنها هیچ اثری روی صحنه نمیرود و باید ارج و ارزش این مردم به شکل بایستهای با تئاتر و هنر ارزشمند، پاس داشته شود؛ و بزرگترین پاداش این تماشاگران تماشای تئاتر شریف و انسانی و اندیشهورز و دغدغهمند است.
به اتکای این سرمایه عظیم اجتماعی است که هنرمند تئاتر و جشنواره تئاتر سقز میتوانند به ناموارهای در تئاتر کشور و منطقه و مردمان کردزبان بدل شود. از این مزیت یگانه و منحصربهفرد بهعنوان ارزشی فرهنگی در منطقه و کشور باید استفاده کرد. از همه دستاندرکاران و برگزارکنندگان و هنرمندانی که در این جشنواره حضور دارند صمیمانه سپاسگزارم و آرزوی موفقیت و استمرار دارم.»
نظر شما