بتول زاهدی فر، دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان در گفتگو با خبرگزاری شبستان در استان قم، با اشاره به هدف از برگزاری همایش کتاب سال بانوان بیان کرد: هدف از برگزاری این همایش، حمایت از آثار پژوهشی بانوان، شناسایی ظرفیت پژوهشی بانوان و تقویت توان پژوهشی آنان است که باعث میشود مشارکت پژوهشگران و واحدهای پژوهشی در تولید علم و گسترش مرزهای دانش افزایش پیدا کند و در این زمینه، همگرایی و هم افزایی به وجود آید.
وی در پاسخ به سوال شبستان در خصوص کیفیت آثار نسبت به سال های قبل تصریح کرد: امسال شاهد یک تفاوت چشمگیر نسبت به سنوات قبل و همایش های قبلی بودیم به طوری که بطور قاطع می توانیم بگوییم که کتاب های برتر امسال را می توانیم به عنوان منبع درسی برای حوزه و برخی را برای منابع درسی دانشگاه پیشنهاد دهیم بخصوص اینکه داوری ها با حساسیت بسیار بالایی انجام شد.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان یکی از دلایل افزایش کیفیت آثار را فاصله زمانی سه ساله تا همایش قبلی عنوان کرد و گفت: نویسندگان این فرصت را داشتند تا آثار خود را تقویت کرده و روی آثار خود بازنگری داشته باشند.
وی تصریح کرد: البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم؛ برگزارکنندگان همایش شاهد نقاط ضعف در آثار بوده اند به عنوان مثال آثار با محتوای قوی داشتیم که ضعف قلم به لحاظ نگارشی داشت و بالعکس، که آسیب شناسی و مقرر شد دوره های آموزشی برای هر دو بخش تعریف و این آسیب ها اصلاح شود.
زاهدی فر در ادامه در پاسخ به این سوال که در حال حاضردر چه زمینه هایی لازم است که بانوان نویسنده ورود پیدا کنند، گفت: زن و خانواده از عرصه هایی است که لازم است خود بانوان به آن ورود کنند، زن، خانواده و مقاومت موضوع ویژه ما بود که آقایان نیز امکان شرکت داشتند و جالب اینجاست که پس از دریافت آثار، ما شاهد آثار قوی تری از آقایان بودیم و ما انتظار داریم که در هر موضوعی که به گونه ای به صورت خاص و عام با بانوان ارتباط دارد و به هویت زن و بالاخص الگوی سوم زن مسلمان مرتبط می شود بانوان حضور پررنگ تری داشته باشند.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان در ادامه با اشاره به تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه، گفت: در مجموع، ۸۶۶ اثر به دبیرخانه چهارمین همایش کتاب سال بانوان ارسال شد که ۳۱ اثر در سایت ثبت نشده بود و با توجه به اتمام مهلت ارسال آثار، از ارزیابی خارج شدند.
وی افزود: به طور کلی، ۸۳۵ اثر در این دوره از همایش پذیرفته شد که از این تعداد، ۳۹۱ اثر کتاب، ۵۸ رساله علمی دکتری و رساله سطح چهار و ۳۸۶ مقاله علمی پژوهشی بوده است. در مجموع ۸۳۵ اثر از آثار دریافت شده برای داوری انتخاب شدند.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان با بیان اینکه بیش از ۶۰ داور در ارزیابی آثار مشارکت داشتند، عنوان کرد: آثار دریافت شده در اولین مرحله، کدگذاری شدند و سپس مراحل پیش اجمالی، اجمالی و تفصیلی طی شد.
زاهدی فر با بیان اینکه ۲۸ اثر به عنوان آثار برگزیده این همایش انتخاب شدند، افزود: ۷ اثر به عنوان رتبه اول بودند که ۶ اثر متعلق به پژوهشگران حوزوی دانشگاهی بود ۱۶ اثر شایسته تقدیر و ۵ اثر شایسته تحسین شدند.
دبیر علمی چهارمین همایش کتاب سال بانوان با بیان اینکه از اولین دوره همایش تا کنون، بیش از هزار بانوی پژوهشگر در بانک اطلاعات ثبت شدند، تصریح کرد: مجمع بانوان نویسنده راه اندازی شده که به زودی اطلاع رسانی میشود.
زاهدی فر یادآور شد: فراخوان پنجمین همایش کتاب سال بانوان ابتدای فروردین ۱۴۰۴ اعلام میشود و موضوع آن، «زن، خانواده و مقاومت» انتخاب شده است.
لازم به ذکر است مراسم اختتامیه چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان ۶ آذر ساعت ۹ تا ۱۲ در تالار بیداری اسلامی برگزار میشود.
نظر شما