به گزارش خبرگزاری شبستان، مریم جلالی در مراسم انتخابات اولین تعاونی بومگردیهای کشور با محور صنایعدستی تحت عنوان بومزاد که با توجه به نوع تفاوت فعالیت خود میتوانند تبدیل به تم پارکهای صنایعدستی شوند، گفت: بومگردیها میتوانند راوی داستانهای مربوط به صنایعدستی استان خود شوند مثلاً در کرمان یک بومگردی میتواند از هر گره شیریکی پیچ داستانی را روایت کند.
معاون صنایعدستی کشور با بیان اینکه حفظ و احیا و حمایت باید بازتعریف شوند، به برگزاری نمایشگاه صنایعدستی با همین رویکرد اشاره کرد و گفت: باید در این مسیر حمایتمان را باز تعریف کنیم، در عین حال باید مقوله تعاون نیز بازتعریف شود.
وی با بیان اینکه صنایعدستی تجلی دستاوردهای حکمتی و حکمی ایران است، تصریح کرد: ما در صنایعدستی به جزئیات میپردازیم و باور داریم که مرامنامه ما فرش است و قنات؛ به طوری که فرش از گرهها و قنات از منافذ به سرچشمه میرسد.
جلالی با بیان اینکه مسافران برای ما اهمیت دارند، گفت: گفتمان سلام علیکی که در بومگردیها گفته میشود، سفرهای که در بومگردیها پهن میشود و همینطور صدای موسیقی که در بومگردیها شنیده میشود، همه برایمان مهم است چرا که این موارد قصه و اصالت و ریشه دارد.
این مسئول با بیان اینکه سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی نوعی پوستاندازی و تغییر بود، تاکید کرد: تشکیل زنجیره ارزش جزو مهمترین این دستاوردهاست که تفاهمنامه آن نیز اخیرا منعقد شد.
وی با اشاره به به اینکه دومین دستاورد این نمایشگاه پیوند بومگردی و صنایعدستی در قالب همین تعاونی است، خاطرنشان کرد: شکلگیری تعاون برای حفظ یک ریشه و فرهنگی است که در بومگردیها اتفاق میافتد که در لحظه خودش به بار نشست.
جلالی با بیان اینکه بومگردیها کانون ارتقای صنایعدستی محسوب میشوند، تاکید کرد: ما فقط به استفاده از صنایعدستی در بومگردیها معتقد نیستیم، پژوهش و تحقیقات و ارتقا و بخشهای دیگر مانند تولید محتوا را از فعالیتهای این تعاونی میدانیم.
معاون صنایعدستی با بیان اینکه این تعاونی برای تامین نیاز است، گفت: این نیاز را شما تعریف میکنید که برخاسته از میل و مصلحت است، پس از ابتدا تا انتهای این زنجیره را شما میتوانید پوشش دهید.
نظر شما