تعیین تکلیف دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن

شصت و چهارمین جلسه شورای توسعه فرهنگی قرآنی با هدف تعیین اعضای کمیته تخصیص و هیأت بازرسان صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی، تعیین تکلیف دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم با حضور اعضای این شورا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، شصت و چهارمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی چهارشنبه، هفتم آذر ماه با حضور حجج اسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سیدمصطفی حسینی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و تعداد دیگری از اعضای این شورا برگزار شد.

تعیین اعضای کمیته تخصیص و هیأت بازرسان صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی، تعیین تکلیف دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم، تصویب موارد اصلاحی آیین نامه هیأت حفظ کرامت چهره های شاخص قرآنی، بررسی و تصویب سند راهبردی ستاد ملی راهبری تدبر در قرآن کریم از دستورات این جلسه بود.

تعیین تکلیف دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن

حجت الاسلام «سیدمصطفی حسینی» نیز با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن بیان کرد: به اعتقاد من فعالیت‌های قرآنی باید به مجموعه های مردمی سپرده  شود همچنان که شاهدیم برخی از مجموعه های قرآنی همانند بیت الاحزان، مهدقرآن و دیگر موسسات بیش از نهادها و سازمان ها در تربیت حافظ قرآن کریم پیشگام بوده است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: امروز مردم لبنان و غزه بر اساس باور قرآنی در برابر دشمنان ایستادگی می کنند و موضوع حفظ قرآن در بسیاری از کشورهای اسلامی به دلیل باور آنها است، از اینرو در کشور ما همان گونه که بیشتر موقوفات برای عزاداری امام حسین (ع) اختصاص یافته است باید زمینه انس بیشتر با قرآن  را فراهم و تقویت نماییم و برای حفظ قرآن تنها به دنبال انگیزه مادی و تشویق نباشیم.

حجت الاسلام «محمد قمی» نیز در این جلسه گفت: یک مسئله راه حل و فرآیند است، یک مسئله هم برنامه و طرح متفاوتی که ما را به نتیجه می رساند، باید اراده نهادی و هم افزایی واقعی برای تربیت حافظ قرآنی رقم بخورد و هرجا که ایراد داشت فرآیند مورد چاره اندیشی و بازبینی قرار گیرد.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: باید به ملزومات حافظ قرآن نیز توجه شود و اینکه پس از حافظ قرآن شدن برای آینده آنها چه برنامه ای داریم، همچنین باید توفیقات معنوی حافظ قرآن به تصویر درآیدو نظام انگیزشی برای تربیت حافظ قرآن را حل کنیم وتربیت حافظ قرآن برای تحقق تاکیدات رهبری  در تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن باید به صورت مردمی دنبال شود.

در این نشست «شبیر فیروزیان» با اشاره به اینکه افتخار خدمت به قرآن افتخار بزرگی است، افزود: افتخار خدمت در دولت شهید رئیسی هم افتخار بزرگی برای من بود. شهید رییسی خودشان شخصیت قرآنی بودند و این افتخار را داشتیم که در دوره ریاست جمهوری ایشان جلسه شورای توسعه قرآنی را در خدمت ایشان برگزار کردیم که در دوره های قبل سابقه نداشت که این جلسه با حضور رئیس جمهور برگزار شود.

معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  خاطر نشان کرد: در سه سال گذشته رویکردهای جدیدی در این معاونت راهبری شد و ارتباط قرآن با هنر و کارهای تبلیغی و ترویجی مورد توجه قرار گرفت، رویکرد دیگر، ورود به عرصه‌های جدید دانشی بود، در این راستا تلاش شد تا از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان برای ترویج امر قرآن بیشتر استفاده شود. شورای توسعه قرآنی نیز از این معاونت حمایت کرد و اجازه نداد که ساختار آن تضعیف شود

وی ابراز کرد: یکی دیگر از راهبردهای اصلی مورد توجه در این معاونت این بود که نگاه غیر سکولار به قرآن داشتیم و این در جای جای کارهای معاونت نمود داشت. همچنین توجه به فناوری های جدید و اتصال آن با قرآن اهتمام ویژه ای داشتیم و امسال در نمایشگاه بین المللی قرآن و در بخش هوش مصنوعی برای اولین بار این موضوع مورد توجه بود. از طرفی این معاونت تلاش داشت که وارد چالش  با جامعه قرآنی نشود  و به اختلافات دامن نزد اما در عین حال نقد به امور و فعالیت‌های صورت گرفته هم داشته باشد و هم افزایی خوبی نیز در شورای توسعه فرهنگ قرآنی صورت گرفت.

فیروزیان یکی از فعالیت‌های موفق  معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را اجرای طرح تربیت ۴۰ هزار حافظ قرآن کریم با مشارکت موسسات قرآنی دانست و تصریح کرد: تلاش داشتیم که قانون حفظ قرآن کریم را با محوریت موسسات قرآنی دنبال کنیم.

وی ادامه داد: عضویت رسمی فعالان قرآنی در صندوق هنر از دیگر موضوعات مورد پیگیری بود که با تصویب هیئت وزیران در صندوق هنر عضویت رسمی پیدا کردند و از امتیازات این صندوق بهره مند شدند.

فیروزیان گفت: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سابق  در چند سال اخیر تحول در فعالیت های قرآنی  ایجاد کردند که جای تقدیر دارد و شورای توسعه قرآنی نیز رویکردهای خوبی  داشتند  که موجب شد ما کارهای قابل توجه در طول سه سال اخیر در نمایشگاه انجام دهیم. در سه سال اخیر در نمایشگاه قرآن انجام دهیم و نمایشگاه ارتقا یافت به طوری که نمایشگاه قرآن امسال با دوره های قبل قابل مقایسه نبود.

«محمد انجم شعاع» هم در این جلسه با اشاره به پویش‌های مختلف در استان ها برای حمایت از مردم مظلوم لبنان و غزه گفت: بیش از یک کیلو طلا از سوی موسسات قرآنی جمع آوری شد و این امکان هست که با همت دوستان به لبنان اعزام و زیرساخت های قرآنی تخریب شده در آنجا را بازسازی کنیم.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی در ادامه گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند که فعالیت ها به صورت مردمی دنبال شود، در برنامه های قرآنی نیز باید به مردم اعتماد کرد و کارها را به آنها سپرد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام «محمدرضا صالح» معاون فرهنگی تربیتی جامعه المصطفی با اشاره به اینکه رویداد جشنواره قرآنی المصطفی بزرگترین رویداد حدیثی و قرآنی است، گفت: پیوند قرآن و حدیث در این رویداد مورد توجه است و در  ۷۰کشور و ۳۰ هزار مخاطب طلبه و در ۳۰ رشته این رویداد را دنبال می کند. نکته قابل توجه اینکه ۵۰۰ مرکز قرآنی توسط فارغ التحصیلان در حال انجام این رویداد قرآنی هستند.

مصیب زاده نماینده وزارت آموزش  و پرورش در این شورا نیز بیان کرد: در بحث عمومی این وزارتخانه باید در فعالیتهای قرآنی ورود داشته باشد و بستر فعالیت های قرآنی و حفظ و آموزش قرآن میان دانش آموزان را فراهم نماید.

وی از تعطیلی ستاد حفظ قرآن کریم در سازمان اوقاف و امورخیریه نیز انتقادکرد و گفت: در حالی که باید برای تحقق منویات رهبری تلاش کنیم، در حال حاضر این ستاد تعطیل شده است.

«محمدحسین محمدزاده» از دیگر اعضای این شورا نیز گفت: همه سازمان ها و نهادهای قرآنی باید برای تحقق مطالبات رهبری در تربیت حافظ قرآن تلاش کنند.

«سیدمحسن موسوی بلده» هم از دیگر اعضای این شورا افزایش انگیزه میان کودکان و نوجوانان برای حفظ قرآن  را موضوع مهمی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و تصریح کرد: همان گونه که حب امام حسین(ع) در دلهای ما نهادینه شده و در ایام محرم به دنبال شرکت در مراسم های عزاداری حسینی هستم. موضوع حفظ قرآن هم باید در میان کودکان و نوجوانان نهادینه گردد و همان گونه در کشورهای اسلامی از جمله مصر همه گروههای سنی حفظ قرآن را بر اساس باورشان دنبال می کنند، ما نیز براساس اعتقاد و باور موضوع حفظ قرآن را در جامعه فراگیر کنیم.

حجت الاسلام «نظری»، نماینده حوزه های  علمیه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مسجد یک هویت مشخص دارد، گفت: از ظرفیت مسجد باید برای فعالیت‌های قرآنی بهره برد.

حجت الاسلام «اخلاقی امیری» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هم با اشاره به اینکه کار مردمی برکت دارد، افزود: فعالیت‌های قرآنی باید به شکل مردمی دنبال شود و در این میان دستگاه‌ها نیز باید یاری رسان مردم باشند.

سرابی نیز دیگر عضو این شورا بر لزوم انگیزه بخشی برای  تربیت حافظ تاکید کرد و گفت: بخش فعال مردمی و اتحادیه تشکل‌های قرآنی در این زمینه می تواند نقش مهم داشته باشد.

در ادامه به دستورهای این جلسه پرداخته شد که اولین دستور در رابطه با تعیین اعضای کمیته تخصیص و هیأت بازرسان صندوق مشارکت بود. دومین پیش دستور ارائه گزارش  وضعیت تحقق سند راهبردی پژوهش و آموزش عالی قرآن قرار بود که بر اساس درخواست وزیر علوم وتحقیقات به جلسه بعدی این شورا موکول شد. همچنین در این جلسه مقرر شد، بر اساس مصوبه این شورا در جلسات گذشته جلسه شورا قبل از ماه مبارک با حضور رئیس جمهور شود که قرار شد این موضوع برای قبل از رمضان امسال پیگیری شود.

تعیین تکلیف دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن

 در این جلسه از زحمات شبیرفیروزیان، معاون سابق قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 1792525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha