به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، «آیلین شنگول» هماهنگ کننده اجلاس جهانی حلال در استانبول، گفت: حجم بازار حلال در سطح جهان به هشت تریلیون دلار رسیده است. این درحالی است که در سال ۲۰۱۵ نزدیک به یک تریلیون دلار بود.
شنگول افزود که اقتصاد حلال و بخشهای مربوط به آن فقط به مسلمانان محدود نمی شود، بلکه در بین غیر مسلمانان نیز محبوبیت دارد، زیرا سالم و امن است.
فعالیتهای نمایشگاه اکسپو حلال ۲۰۲۴ و دهمین دوره اجلاس جهانی حلال از چهارشنبه گذشته در استانبول آغاز شده است.
در این نمایشگاه که تا امروز ۱۰ آذر ادامه دارد، ۵۰۰ برند داخلی و خارجی از ۵۰ کشور جهان حضور دارند.
شنگول ادامه داد: زمانی که برای اولین بار این رویداد را در سال ۲۰۱۵ آغاز کردیم، حجم بازار حلال در جهان نزدیک به یک تریلیون دلار بود، اما اکنون صحبت از اقتصادی به ارزش ۸ تریلیون دلار در بازار است.
«امره آته» نایب رئیس اجلاس جهانی حلال، روز چهارشنبه در افتتاحیه این نمایشگاه گفت که انتظار داشت که وسعت بازار حلال ظرف ۵ سال به حدود ۱۲ تریلیون دلار برسد.
بازار حلال عمدتاً شامل امور مالی اسلامی، بخش غذا، بخش مد و لباس های آماده، رسانه و بخش گردشگری است.
ارزش بازار جهانی غذای حلال در سال ۲۰۲۳ به ۲.۳ تریلیون رسید و انتظار می رود کل درآمدهای بازار غذای حلال با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۰.۵ درصد از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۰ رشد کند و تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۵.۳ تریلیون برسد.
بازار جهانی حلال به سرعت در تعدادی از کشورهایی در حال گسترش است که از لحاظ تاریخی از آن حمایت نکرده اند، برای مثال ارزش تخمینی بازار غذای حلال در ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ به ۵۹.۴ میلیارد دلار رسیده است و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۶ به نزدیک به ۸۸.۹ میلیارد دلار برسد.
نظر شما