به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان، نشست علنی عصر امروز (یکشنبه ۱۸ آذر) مجلس شورای اسلامی به ریاست حمیدرضاحاجی بابایی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
خوابگاههای دانشجویان متأهل در سال آینده تکمیل می شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند تا صندوقهای رفاه دانشجویان اقدامات لازم را برای احداث و تکمیل خوابگاههای متأهلین و خرید تجهیزات آزمایشگاهی انجام دهد.
نمایندگان در بند (ت) به دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارکهای علم و فناوری مشمول بودجهریزی عملکردی سالیانه (با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه دادند با تصویب هیأتامنای خود تا سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۴۰۳ نسبت به أخذ تسهیلات از بانکها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند و در جهت تکمیل طرحهای تملک داراییهای سرمایهای با اولویت ساخت، خرید و تکمیل خوابگاههای دانشجویان متأهل و خرید تجهیزات آزمایشگاهی و بهروزرسانی محیطهای تحقیقاتی و پژوهشی خود مشروط به بازپرداخت اقساط از محل درآمد اختصاصی پرداخت نمایند.
نمایندگان همچنین صندوقهای رفاه دانشجویان را مکلف کردند که نسبت به پیشبینی اعتبار لازم در فعالیتهای خود بهمنظور پرداخت یارانه سود و کارمزد تسهیلات با اولویت تسهیلات مربوط به احداث و تکمیل خوابگاههای متأهلین اقدام کنند.
سازوکار پرداخت وام شهریه به دانشجویان مشخص شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند: دانشجویان دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی بر اساس سرانه دانشجویی، وام شهریه دریافت خواهند کرد.
نمایندگان در بند (ب) تصویب کردند که صددرصد (۱۰۰%) وجوه ادارهشده پرداختی از محل بازپرداخت وامهای شهریه دانشجویی از سال ۱۳۸۵تا سال ۱۴۰۳ به خزانهداری کل کشور واریز میشود. وجوه مذکور تا سقف پنج هزار میلیارد (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به صندوقهای رفاه دانشجویی بهعنوان کمک، جهت افزایش منابع مالی صندوقهای مزبور اختصاص مییابد تا مطابق اساسنامه مصوب، برای پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی براساس سرانه دانشجویی و سایر پرداختهای رفاهی دانشجویی و مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و ایثارگران و فرزندان آنها، دانشجویان نخبه مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان و افرادی که تحت پوشش هیچ نهادی نیستند به تشخیص کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و بنیاد شهید و امور ایثارگران به مصرف برسد. اقساط وامهای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی پس از فراغت از تحصیل و یا اشتغال به کار آنان پرداخت خواهد شد.
ارجاع موضوع به کارگیری معلمان حق التدریسی به کمیسیون تلفیق
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی موضوع به کارگیری معلمان به صورت حق التدریسی در سال آینده را برای اصلاح به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارجاع داد.
بر اساس بند (پ) که به کمیسیون ارجاع شد، وزارت آموزش و پرورش مجاز است نسبت به به کارگیری معلمان بازنشسته (بیست و چهار ساعت) در هفته، معلمان با سابقه حق التدریسی، مربیان پیش دبستانی ضمیمه دولتی، آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مربیان طرح امین به صورت حق التدریسی اقدام نماید. اعتبار مورد نیاز در سقف اعتبارات وزارت آموزش و پرورش منظور و تأمین میگردد.
اموال مازاد وزارت جهادکشاورزی برای تقویت مالی این بخش مولدسازی میشوند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت امور اقتصادی را مکلف کردند اموال غیرمنقول مازاد وزارت جهادکشاورزی را برای توسعه مالی این بخش مولدسازی کند.
بر اساس بند الحاقی (۲) تبصره (۷) که به تصویب نمایندگان رسید، در راستای افزایش سهم بخش کشاورزی از کل سرمایه گذاری کشور و افزایش نقش تولیدکنندگان در ارتقاء نرخ رشد سرمایه گذاری و تأمین مالی در بخش کشاورزی، وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است اموال غیرمنقول مازاد وزارت جهادکشاورزی که تا پایان سال ۱۴۰۳ فرآیند ارزش افزایی آنها در مرکز مولدسازی دولت خاتمه یافته تا مبلغ پانصد هزار میلیارد (۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با نسبت هشتاد درصد (۸۰%) به صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و بیست درصد(۲۰%) آن را برای افزایش سرمایه به بانک کشاورزی اختصاص دهد تا در راستای تولید و تقویت مالی بخش کشاورزی به کشاورزان تسهیلات پرداخت نماید.
یادآور می شود، بررسی جزئیات گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۴ از روز یکشنبه ۱۱ آذرماه در سه شیفت آغاز شده است و نمایندگان در روزهای گذشته بخش های درآمدی این لایحه را به اتمام رساندند.
موضوعات مربوط به عوارض و مالیات، تامین مالی داخلی و خارجی، نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه ها، موضوعات مربوط به شرکت های دولتی، آب، کشاورزی، محیط زیست، آموزش و پرورش، فرهنگ و سلامت از جمله مواردی بود که توسط نمایندگان تاکنون در بخش درآمدی لایحه بودجه بررسی شده است.
بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه از صبح روز گذشته (شنبه ۱۷ آذر) در مجلس آغاز شده و نمایندگان در سه شیفت بررسی این بخش را در دستور کار دارند.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور یکم آبان ماه بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را که شامل احکام بودجه است برای بررسی و تصویب به مجلس ارائه کرد و ۷ آبان ماه کلیات آن در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید.
سپس نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۸ آبان ۱۴۰۳، با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ موافقت کردند و بررسی آن در کمیسیون تلفیق از ۲۲ آبان آغاز شد و ۶ آذرماه در این کمیسیون به پایان رسید.
نظر شما