به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن که از سوی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از ابتدای سال ۱۴۰۳ در مراحل شهرستانی، استانی و مقدماتیِ کشوری برگزار شد، از ۱۲ آذر ماه مرحله کشوری و پایانی خود در شهر تبریز ادامه می دهد.
استان آذربایجان شرقی برای سومین بار میزبان برگزاری مسابقات سراسری قرآن است و این دوره از مسابقات در رشتههای حفظ ۲۰ جزء قرآن کریم، حفظ کل قرآن، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل، دعاخوانی، تواشیح و اذان در سالن همایشهای مصلای اعظم تبریز برگزار میشود.
برای برگزاری این دوره از مسابقات ۱۳ کمیته عالی تشکیل شده و از ۲ ماه گذشته تدارکات لازم برای برگزاری این مسابقات آغاز شده است و در طول برگزاری آن، هر روز ۶ ساعت مسابقه به صورت زنده پخش می شود.
برپایی ۱۶۰ محفل عمومی و ۴۷ محفل شاخص قرآنی
در مدت برگزاری این دوره از مسابقات جو استان آذربایجان شرقی حال و هوای قرآنی به خود گرفته است، به طوری که در راستای برگزاری این دوره از مسابقات، ۱۶۰ محفل عمومی و ۴۷ محفل شاخص قرآنی نیز از هشتم تا سی ام آذر در شهرستان های مختلف استان تدارک دیده شده است. هدف از برگزاری این محافل هم، بهره مندی شهرستان های استان از برکات چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآنی و رنگ و بوی قرآنی بخشیدن به این شهرستان هاست که این محافل قرآنی هم با اجرای قاریان و گروه های همخوانی و تواشیح بین المللی، کشوری و استانی و با حضور گروه های مختلف مردمی در شهرستان های استان برگزار می شود.
۱۲ تا ۱۹ آذر مصلای شهر تبریز شاهد رقابت بانوان و دختران زیر۱۸ سال در این دوره از مسابقات بود و در رشته های قرائت تحقیق قرآن، رشته حفظ کل قرآن، رشته ترتیل قرآن، رشته حفظ بیست جزء، رشته حفظ کل قرآن زیر ۱۸ سال، رشته قرائت تحقیق قرآن زیر ۱۸ سال پس از رقابت فشرده چند روزه اعلام و پرونده این دوره از مسابقات در بخش بانوان بسته شد.
بانوان قرآنخوان کشور در این مسابقات با یکدیگر به رقابت پرداختند. در این دوره، رقابتها در فضایی معنوی برگزار شد و شرکتکنندگان از تمام نقاط کشور با اراده و تلاش فراوان وارد میدان شدند.
یادواره شهدای خدمت
به گفته «مریم کاظمی»، مسئول کمیته بانوان مرحله سراسری چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن برگزاری این رویداد قرآنی نسبت به دورههای قبل در استان تبریز در بخش بانوان بسیار تخصصی تر و مستقل تر شده است و حجت الاسلام «سید شهاب حسینی»، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تبریز هم گفت: در پی میزبانی تبریز از چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم برگزاری ۴۷ برنامه شاخص با شعار «قرآن راه رسیدن به کمال با الگوی فاطمی» و با برگزاری یادواره شهدای خدمت و شهدای قرآنی در سراسر آذربایجان شرقی برگزار خواهد شد.
چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بخش آقایان از روز ۲۰ آذر آغاز شده است، این بخش که سالهاست در قالب رشتههای مختلف تلاوت، حفظ، مفاهیم قرآن و رشتههای ویژهتری همچون ترتیل و دعاخوانی برگزار میشود، امسال نیز با حضور صدها نفر از قاریان و حافظان قرآن آغاز شد.
رقابت آقایان به ترتیب در بخشهای نغمات دینی شامل دعاخوانی، تواشیح و مدیحهسرایی و بخش آوایی شامل قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ است، که رقابت بخش نغمات دینی ۲۰ و ۲۱ آذر برگزار و قرار است، برگزیدگان ۲۲ آذر معرفی و تجلیل شوند.
از جمعه ۲۳ آذرماه نیز رقابت مسابقات رشتههای حفظ و قرائت آقایان آغاز میشود و تا ۲۹ آذرماه که زمان برپایی مراسم اختتامیه و معرفی برترینهای کشور در سال ۱۴۰۳ است، ادامه خواهد داشت.
اسامی هیئت داوران
هیئت داوران هر دو بخش رقابتی آقایان این دوره از مسابقات به شرح زیر اعلام شد:
رئیس هیئت داوران: عباس سلیمی، ناظر عالی و دستیار رئیس ستاد برگزاری مسابقات: سیداحمد مقیمی، رئیس کمیته فنی مسابقات: سیدعباس انجام، داوران رشتههای دعا، اذان و تواشیح، تجوید و اداء تواشیح و همخوانی، دعا و اذان: محمدرضا پورزرگری، وقف و ابتدا تواشیح و همخوانی، دعا و اذان: سید احمد میریان، صوت تواشیح و همخوانی، دعا و اذان: سید احمد مقیمی حامد ولیزاده، هماهنگی و حُسن اجرا: حسین قربانی اسماعیل مؤمن ثانی، ناظر فنی تواشیح و همخوانی، دعا و اذان: محمد حسین بلاغی، داوران رشته حفظ قرآن: محمد صادق نصرالهی، معتز آقایی، حفظ استقامتی: مهدی عباسی، رسول آزمایش، داوران رشته قرائت شامل لحن: غلامرضا شاه میوه، مهدی دغاغله، تجوید: محمدجواد پناهی، مهدی قره شیخلو، وقف و ابتدا: کریم دولتی، محمدرضا حاج اسماعیلی، صوت: محمد حسین سعیدیان، نصرتالله حسینی و ناظر فنی بخش تلاوت و حفظ: محمد بادپا است.
در این دوره از مسابقات، قاریان و حافظان قرآن از سنین مختلف در رشتههای مختلف به رقابت خواهند پرداخت و هر یک از آنها امیدوارند با ارائه بهترین تلاوت یا حفظ خود، در کنار سایر هموطنان از حضور در این رویداد پرشور بهرهمند شوند. چنین رقابت قرآنی نه تنها فرصتی برای نمایش توانمندیهای فردی است، بلکه بستری برای تبادل تجربیات میان قاریان و حافظان قرآن از نقاط مختلف کشور به شمار میرود.
قرائت سوره فتح به نیت پیروزی جبهه مقاومت
از جمله برنامه های حاشیه ای این مسابقات این است که در روزهای برگزاری چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم که هم اکنون در مصلی تبریز در حال برگزاری است، سوره فتح به نیت پیروزی جبهه مقاومت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای غزه و لبنان ترتیلخوانی میشود. این ترتیلخوانی معمولاً در بازه زمانی اقامه نماز مغرب و عشا که رقابتها برای دقایقی تعطیل میشود، صورت میگیرد.
در حاشیه برگزاری این مسابقات در مصلای تبریز نمایشگاه بزرگ فرهنگی و قرآنی در دوازده غرفه هم راه اندازی شده است و ظرفیت وقف راه هم معرفی می کند. یکی از غرفههای برپا شده در این نمایشگاه غرفه «جامعه القرآن» است که محصولاتی نظیر لوازم التحریر و کتب قرآنی مخصوص کودکان و نوجوانان دختر را در معرض نمایش قرار داده است.
عرضه پوشاک ایرانی و اسلامی
غرفه «پوشاک فاخر ایرانی اسلامی» نیز لباسهای ایرانی اسلامی نظیر عبا، روسری و سایر البسه را در معرض فروش و نمایش قرار داده و بانوان مراجعه کننده میتوانند از فیض این لباسهای رنگارنگ و زیبا با حفظ شئونات ایرانی اسلامی بهره ببرند.
غرفه کتابت و خطاطی و دیجیتال هنری، غرفه هنری قرآن کتابت و خوشنویسی و غرفه آثار فرهنگی و صنایع دستی قرآنی نیز هنرهای خطاطی و خوشنویسی و آثاری چند از آیات الهی، احادیث و اشعار شهریار شیرین سخن را به نمایش گذاشتهاند.
زیارت امام حسین(ع) و امام رضا(ع)
یکی دیگر از بخشهای ویژه این نمایشگاه، غرفه «حس خوب» است که پرچم امام حسین(ع) و امام رضا(ع) توسط خادمان حرم مطهر در آن استقرار داده شده و مراجعه کنندگان ضمن زیارت این پرچمهای قدسی با عینک دیجیتالی که تعبیه شده است به حرم ایشان مشرف شوند.
معرفی دستاوردهای وقف
غرفه دیگر با نام غرفه «دستاوردهای اوقاف» محلی برای آشنایی مراجعه کنندگان با دستاوردهای یکساله اوقاف آذربایجان شرقی شده است. غرفه «مشاوره و پاسخ به سوالات شرعی»، باغ نوگلان و مهد کودکی برای فرزندان متسابقین، غرفه «چند رسانهای» نیز مخصوص نوجوانان و کودکان از دیگر غرفه های در نظر گرفته شده در این نمایشگاه است.
امسال مسابقات بخش آقایان به صورت مستقیم از ساعت ۱۴ تا ۲۱ از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می شود و در کنار این مسابقه استودیویی مستقر شده است و از متسابقان، مسئولان و دستاندرکاران گزارش تهیه می شود، همچنین برای ارتقای برنامه و بالا رفتن سطح مسابقات با کارشناسان صبحت و از این شبکه پخش می شود.
شبکه رادیویی قرآن هم در راستای همافزایی با دیگر نهادها و سازمانهای قرآنی کشور و همچنین ترویج فرهنگ انس با قرآن کریم، از هفته گذشته پوشش چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم را آغاز کرده است.
چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم شاهد حضور گسترده و پرشور شرکتکنندگان از تمام نقاط ایران است. استقبال گسترده اقشار مختلف جامعه، از دانشآموزان تا اساتید قرآنی، گواهی است بر رشد و گسترش فرهنگ قرآنی در سراسر کشور است. این امر به ویژه در دورههای اخیر گویای این امر است که افراد با هر سن و شرایطی از هر گوشهای از کشور در این رقابتها حضور پیدا کردهاند و توانستهاند در سطح ملی جایگاه خود را به دست آورند.
نظر شما