وجود رابطه مستقیم خشونت در سریال های نمایش خانگی با افزایش قتل و جنایت

دکتر نمازی با بیان اینکه قطعا خشونت در سریال های نمایش خانگی در افزایش قتل و جنایت در جامعه تاثیرگذار است، گفت: وقتی قبح یک مساله ای در جامعه بریزد؛ این مساله به صورت عادی می تواند بروز داشته باشد؛ وقتی افراد دائم با سکانس ها و پلان های خشونت آمیز مواجهه شوند؛ نا خودآگاه این حق را به خود می دهد که در مواجهه با کوچکترین هیجانات و تحریکاتی آن حس دورنی خود را بروز دهد.

«سید وحید نبوی زاده نمازی» منتقد، مترجم و پژوهشگر سینما در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان با اشاره به افزایش خشونت در سریال های نمایش خانگی گفت: در دنیا سینمای هالیوود که حالا برخی اعتقاد دارند که در کنار فرانسه مبدع این مدیوم بوده؛ همواره از دو موتور جذب کننده به عنوان «رابطه زن و مرد و خشونت» استفاده می کردند به هر حال این دو عنصر در نظر مولفین و فیلم سازان از جمله عواملی بودند که باعث جذب هر گونه مخاطبی می شدند.

وی در ادامه افزود: اما در ایران چه در سینما و چه در پلتفورم های سریال های نمایش خانگی به خاطر مجوزهای جسته و گریخته وزارت ارشاد از عنصر رابطه جنسی استفاده نمی شود؛ این در حالی است که از سوی دیگر تا توانستند عنصر خشونت را در فیلم ها و سریال ها به تصویر کشیدند، بنابراین اگر این مساله (خشونت) مهار نشود چه بسا عنصر دوم هم آرام آرام وارد فیلم های و سریال های ما شود.

نبوی زاده نمازی بیان کرد: تاریخچه  بروز و ظهور خشونت در غرب هم به پوشش رسانه ای جنگ ویتنام برمی گردد که مردم مطالبه گری می کردند و می گفتند این چه وضعی است؟ چرا امریکا اینقدر مردم را می کشد. بر همین اساس آنها آمدند، سیاستی بین سیا، اف بی ای و هالیوود را ایجاد کردند و گفتند ما باید کاری کنیم که خشونت عادی سازی شود؛ برای همین اقدام به طراحی بازی ها، انیمیشن ها و فیلم های حاوی خشونت نمودند. تا اینکه مردم به مرور نسبت به خشونت بی حس شدند ضمن اینکه جذابیت های خودشان را هم داشتند.

وی ادامه داد: متاسفانه شاهد بازتاب این مساله در جامعه هستیم و از سوی دیگر عده ای هم معتقدند چون خشونت در جامعه زیاد شده است در سریال ها خود را نشان می هد.

این منتقد سینما با اشاره به حدود استفاده خشونت در سریال ها تصریح کرد: از دو دیدگاه می توان به خشونت نگاه کرد؛ یک نگاه درون دینی دو نگاه برون دینی. در نگاه درون دینی خشونت یکی از اغراض نهادینه شده در وجود انسان است و یک کار بستی دارد اما باید کاملا کنترل شود. به عنوان نمونه روایت داریم زمانی که خشمگین می شوید«اگر ایستاده ای بنشین و اگر نشسته ای بلند شو». در واقع همه اینها یک سری المان هایی است  که می خواهد خشم را کنترل کند. اما در نگاه برون دینی، فرد از ابزاری (ماتریالیستی) برای جذب مخاطب خود استفاده می کند تا فروش خوبی داشته باشد.

وی با اشاره به نقش خشونت در سریال های نمایش خانگی درجهت افزایش قتل و جنایت در جامعه اظهار کرد: قطعا خشونت در سریال های نمایش خانگی در افزایش قتل و جنایت در جامعه تاثیر دارد. وقتی قبح یک مساله ای در جامعه بریزد؛ این مساله به صورت عادی می تواند بروز داشته باشد به عنوان نمونه بازی های کامیپوتری را در نظر بگیرید؛ این بازی ها بچه ها را بیش از حد فعال می کند، سپس کودک تصور می کند در دنیای واقعی هم می تواند آنها را پیاده سازی کند ضمن اینکه این مساله در رابطه با افراد بزرگسال هم صدق می کند؛ وقتی افراد دائم با سکانس ها و پلان های خشونت آمیز مواجهه می شود؛ نا خودآگاه این حق را به خود می دهد که در مواجهه با کوچکترین هیجانات و تحریکاتی آن حس دورنی خود را  بروز دهد.

این پژهشگر سینما با اشاره به ارایه راهکاری در این خصوص گفت: اگر بحث رسانه ها را کنار بگذاریم بیشتر از همه اینها شرایط اقتصادی نامناسب است که موجب پایین آمدن آستانه تحمل مردم و خشم آنها شده است؛ وقتی فرد می بینند از هر طرفی تحت فشار است با کوچکترین تلنگری منفجر شده و به اصطلاح از کوره در می رود حالا در کنارش فرض کنید، شب هم سریالی می بیند که به این مساله پرداخته است.

کد خبر 1794716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha