ورود وقف به حوزه کاهش آلودگی هوا و ناترازی انرژی/ مردمی‌سازی اقتصاد به مدد وقف

حجت‌الاسلام خاموشی با اشاره به رویکرد سازمان اوقاف در کاهش مشکلات اقتصادی گفت: نهاد وقف در حوزه مسکن، معدن، کاهش آلودگی هوا و رفع ناترازی‌های انرژی ورود داشته است.  

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف (روایت پیشرفت) صبح امروز (شنبه، ۲۴ آذرماه) با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رییس دفتر مقام معظم رهبری، حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی، رییس سازمان اوقاف و برخی از مسئولان کشوری برگزار شد.

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، حجت الاسلام «سیدمهدی خاموشی» با اشاره به دستاوردهای وقف در کشورمان گفت: در طول سال های گذشته وقف های بزرگی در کشور انجام شده است و به زودی هم قرار است، وقف بزرگی در حوزه علم، پژوهش و تاریخ نگاری صورت گیرد و این گواه بزرگی است بر استدلال برخی که می گویند وقف در کشور کاهش یافته است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به وقف های بزرگی که در کشور صورت گرفته، افزود: وقف ربع رشیدی با قیمت ۷۰۰ ساله و نیز برخی از موقوفات که برپایی آنها علمای بزرگی امضا زده اند، از جمله این وقف ها است.  

وی مولدسازی در حوزه وقف را یکی از رویکردهای مورد توجه دانست و افزود: در بحث آبزی پروری نیز به همت معاونت بهره وری سازمان اوقاف و امور خیریه اقدامات قابل توجهی انجام شده است. از طرفی درحوزه سوق وقف از اجاره داری به مشارکت های مردمی نیز تحولات خوبی انجام گرفته است.  

وی با اشاره به مشکل کمبود انرژی و ناترازی های آن خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه برای رفع این مشکل نیز ورود داشته است و بخشی از فعالیت های صورت گرفته در این حوزه در چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف معرفی شده است.

وی ورود به بحث دانش بنیان، وقف پول، کاهش آلودگی هوا و رفع مشکل مسکن، معدن در کشور را بخش دیگری از رویکردهای مورد توجه این سازمان در حوزه وقف دانست.

بنا بر این گزارش، در ادامه این مراسم افتتاحیه، روح الله ایزدخواه با اشاره به اینکه سیاست قطعی ما پیشرفت شتابان در حوزه اقتصادی است، گفت: مقام معظم رهبری ۱۵ سال است که بر موضوع مردمی سازی اقتصاد تاکید داشته اند و مجلس شورای اسلامی نیز برای تحقق این موضوع اهتمام ویژه ای دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نهاد وقف یکی از کارآمدترین نهادها برای دستیابی به پیشرفت است، افزود: فراهم کردن حضور مردم در برنامه های اقتصادی موجب می شود به سرعت در این زمینه جواب بگیریم.  

تمرکز بر پروژه هایی اولویت ملی

وی سوق وقف های سنتی به سمت مشارکتی را یکی از رویکردهای قابل توجه سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و تصریح کرد: پروژه هایی که در سطح ملی اولویت کشور است همچون دامپروری، آبزی پروری و دانش بنیان که توسط این سازمان مورد توجه است.  

ایزدخواه از آمادگی مجلس شورای اسلامی برای ریل‌گزاری و گشودن گره‌های قانونی در حوزه وقف خبر داد و افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز موارد خوبی برای رشد و توسعه اقتصادی تدوین شده است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نهاد وقف می تواند اقتصاد را مردمی کند، گفت: مردمی سازی اقتصاد در کشورهای غربی مورد توجه قرار نگرفته است اما امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره بر مدیریت مردم بر اقتصاد تاکید داشته اند. اگر به این نسخه باور داشته باشیم و عمل کنیم، شاهد رشد و توسعه اقتصادی خواهیم بود؛ آنچنان که یکی از تحلیل گران غربی گفت ایران با ابرقدرت شدن در حوزه اقتصادی فاصله کمی دارد و می تواند آن را با تکیه بر اقتصاد مقاومتی محقق کند.  

این گزارش می افزاید، در ادامه این مراسم، حجت الاسلام غلامرضا عادل افزود: چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف در حالی آغاز می شود که اولین نمایشگاه در سال ۹۸ با حضور ۱۰ غرفه در مجموعه موزه ملی ایران آغاز به کار کرد و امروز در نمایشگاه چهارم در خدمت بیش از ۵۰ مجموعه هستیم.  

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: چهارمین نمایشگاه دستاوردهای وقف از امروز ۲۴ تا ۲۷ آذر در مجموعه هتل ارم برپا است و برگزاری این نمایشگاه بر مبنای سه فعالیت اصلی سازمان وقف یعنی حفظ عین موقوفات، بهره وری و اجرای نیات واقفین است.  

وی خاطرنشان کرد: مجموعه هایی که در این نمایشگاه اقدام به برپایی غرفه نموده اند در بخش هایی همچون کشاورزی، دامداری، آبزی پروری، رفع آلودگی خودروهای مختلف، درمانی و تولید تجهیزات پزشکی محصولات خود را عرضه کرده اند.  

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بیش از یک هزار و ۳۰۰ مرکز درمانی کشور موقوفه هستند و لازم بود در این نمایشگاه فعالیت های خود را معرفی نمایند. از طرفی فعالان هوش مصنوعی، سخت افزاری و نرم افزاری فضای مجازی نیز در این نمایشگاه حضور دارند.  

حجت الاسلام عادل با اشاره به اینکه بخش قابل توجه ای از اراضی کشاورزی در کشور موقوفه هستند، تصریح کرد: با روش های نوین کشت، آبیاری و بهره برداری تحولات خوبی در حوزه کشاورزی و سبد غذایی مردم رخ داده است و می توان گفت در سنت آبزی پروری سازمان اوقاف و امور خیریه حرف اول را می زند و لازم بود در این نمایشگاه این دستاوردها معرفی شود.

وی با اشاره به اینکه وقف یک فرصت برای کشور و رفع مشکلات است، ابراز کرد: با همکاری همه مسئولان و دست اندرکاران می توانیم بخش قابل توجهی از مشکلات را حل کنیم.  

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برنامه های جنبی که در این نمایشگاه برگزار می شود، گفت: امضای چندین تفاهم نامه با مجموعه های مختلف و نشست های تخصصی از جمله این برنامه ها است.  

کد خبر 1794719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha