اختتامیه جشنواره فارابی با حضور رئیس‌جمهور/اعطای جایزه صلح و دوستی

شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در جریان برگزاری نشست خبری پانزدهمین جشنواره فارابی با اشاره به اینکه ممکن است برخی پژوهش‌ها در حوزه علوم انسانی مهجور باشند، گفت: با این وجود جشنواره‌ها در این عرصه کمک‌کننده هستند و از جمله جشنواره فارابی صدای میراث فرهنگی اسلامی است؛ همچنین غیاثی ندوشن نیز از اعطای جایزه صلح و دوستی در این دوره از جشنواره به یک شخصیت خارجی خبر داد.

به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان: نشست خبری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، امروز  شنبه ۲۴ آذر ماه در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، علوم انسانی و تمدنی برگزار شد.

«وحید شالچی» طی سخنانی در این نشست با بیان اینکه جشنواره فارابی بزرگترین رخداد علوم انسانی کشور به شمار می‌آید که عمری ۱۵ ساله دارد، افزود: کشور ما چالش‌های فراوانی در حوزه‌های مختلف دارد که علوم انسانی می‌تواند کمک بسیاری در رابطه با این چالش‌ها کند و چالش‌های اصلی‌ که در جامعه با آن مواجه هستیم نیازمند تحقیقات در حوزه علوم انسانی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: جشنواره فارابی با شناسایی آثار برتری که در حوزه علوم انسانی نوشته می‌شود تلاش دارد تا این آثار معرفی و تجلیل شوند. این جشنواره با برجسته کردن آثاری که در حوزه علوم انسانی نگاشته می‌شود تلاش می‌کند تا این آثار معرفی و شناسانده شود.

وی افزود: البته ممکن است برخی پژوهش‌ها در حوزه علوم انسانی مهجور باشند که جشنواره‌ها در این عرصه کمک‌کننده هستند و با معرفی پژوهشگران برجسته، استانداردهای کیفی پژوهش را هم ارتقاء می‌دهد و به پژوهشگران آینده نیز الهام می‌بخشد.

جشنواره فارابی صدای میراث فرهنگی اسلامی است

شالچی گفت: جشنواره فارابی صدای میراث فرهنگی اسلامی است که می‌تواند در جهان شنیده شود و امیدوارم که بتوانیم فضای بهتری را برای علوم انسانی در کشور فراهم کنیم.

همچنین «سعید غیاثی ندوشن» نیز در این نشست با اشاره به اینکه جشنواره فارابی هم‌تراز با جشنواره خوارزمی در کشور برای تحقیقات علوم انسانی برگزار می شود، اظهار کرد: آیین اختتامیه این جشنواره روز سه‌شنبه ۲۷ آذر ماه با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران با حضور شخصیت‌های داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، علوم انسانی و تمدنی افزود: جشنواره بین‌المللی فارابی که از سال۱۳۸۶ برگزار می‌شود تا به امروز فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است، اما با این وجود همواره مورد استقبال محققان قرار می‌گیرد.

وی افزود: با وجود همه چالش‌هایی که در حوزه مطالعات علوم انسانی اسلامی به ویژه در حوزه بودجه وجود دارد، جشنواره بین‌المللی فارابی همواره از استقبال خوبی برخوردار بوده است تا جایی که تعداد دو هزار و ۵۸۵ اثر به جشنواره فارابی ارسال شده است که از این میان تعداد ۳۸۳ اثر ارسالی به این جشنواره نیز بین المللی بوده است.

غیاثی ندوشن گفت: ما در این جشنواره کتابی که حاصل پژوهش باشد را مورد ارزیابی قرار می دهیم؛ حتی برخی آثار را ۹ بار مورد داوری قرار دادیم و به طور کلی ۳۷ برگزیده را در جشنواره خواهیم داشت؛ از سوی دیگر ۱۸ برگزیده کسانی هستند که آثار ارسال کردند و سایرین عوامل جنبی جشنواره نظیر انجمن های علمی، شخصیت های علوم انسانی، نشریات علمی، مترجمین برتر... خواهند بود که مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

اهدای جایزه صلح و دوستی به یک شخصیت خارجی در جشنواره پانزدهم

وی از ارائه جایزه صلح و دوستی در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی خبر داد و تصریح کرد: امسال این جایزه به شخصیت خارجی اعطا خواهد شد.

در ادامه «مهدی عباس‌زاده» با اشاره به اینکه جشنواره فارابی دارای دو بخش داخلی و خارجی است، اظهار کرد: در بخش داخلی ۱۶ گروه علمی داریم که همه بخش‌های علوم انسانی را پوشش می‌دهد.

دبیر شورای علمی پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی ادامه داد: برای آثاری که ارسال و ثبت می‌شوند پنج قالب وجود دارد که عبارت است از کتاب پژوهشی، گزارش پژوهش اختمام یافته؛ رساله دکتری یا سطح چهار حوزه، پایان‌نامه کارشناسی ارشد یا سطح سه حوزه و مقاله پژوهشی. جشنواره دو عرصه بزرگسال و جوان دارد که در بخش بزرگسال افراد ۳۵ سال به بالا می‌توانند شرکت کنند و برای بخش جوایز نیز دو مرتبه برگزیده و شایسته تقدیر در نظر گرفته شده است.

وی افزود:‌ رتبه یک، بالاترین رتبه جشنواره است که در این دوره مانند دو دوره گذشته اثر برگزیده رتبه اول نداشتیم؛ این اتفاق نیازمند مطالعه، تحقیق و آسیب‌شناسی است؛ ما در گروه مطالعات بینارشته‌ای که بخش بسیار مهمی است در سه دوره متوالی هیچ برگزیده و شایسته تقدیری نداشتیم که نشان‌دهنده این است که ما در بخش مطالعات میان رشته‌ای ضعیف هستیم و از دنیا فاصله داریم.

عباس‌زاده گفت: آثار ارسال شده باید در بازه سه‌سال گذشته منتشر شده باشد و برای دوره بعد از سال ۱۴۰۲ به بعد بررسی خواهد شد. در بخش خارجی سه حوزه ایران‌شناسی، اسلام شناسی و علم دینی وجود دارد که در دو سطح «شخصیت پیشرو خارجی» و «اثر برگزیده خارجی» برگزار می‌شود.  

کد خبر 1794762

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha