ریحانه حقانی، مدیر گروه مطالعات زن و خانواده پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر و استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری شبستان ضمن گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و مقام زن با بیان اینکه زنان در زمینه سازی ظهور و تربیت نسلی که بتواند حامل آرمانهای انقلاب اسلامی باشد نقش محوری و تعیین کننده دارند، اظهار کرد: این نقش فراتر از وظایف سنتی است و به طور فزاینده در عرصه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی قابل مشاهده بوده و میتوان در بررسی موضوع چند محور اصلی این مهم مورد تحلیل قرار گیرد.
وی با اشاره به تربیت نسل ظهور و نسل مقاومت در خانواده گفت: خانواده سنگر اصلی تربیت است و زن به عنوان مجری اصلی خانواده نقش بی بدیلی در تربیت فرزندان در زمینه آموزش مفاهیم دینی، اخلاقی، انقلابی دارد با این آموزشها می تواند نسل مقاوم، آگاه و وفادار به آرمانهای انقلاب اسلامی را تربیت کند.
مدیر گروه مطالعات زن و خانواده و استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه این تربیت فراتر از آموزشهای صِرف مدرسه و جامعه است، افزود: آموزشها در راستای تربیت روحی، اخلاقی شخصیتی و ایمانی فرزندان بوده و توانایی یک بانو در انتقال ارزشها و باورها به شکل عملی و عینی بسیار تاثیرگذار است.
حقانی از خانواده به عنوان یکی از مهمترین محورها در این عرصه یاد کرد و با اشاره به این موضوع که زنان با الگوهای رفتاری خود میتوانند مفاهیم اسلامی و انقلابی را به بهترین شکل ممکن به دیگران منتقل کنند، یادآور شد: بانوان با عمل به ارزشها و باورها میتوانند نقش مهمی در انتقال مفاهیم اسلامی ایفا کنند و این عمل کردن بسیار موثرتر از بیان صِرف است.
به گفته وی توجه به عفاف، حجاب، حمایت از تولیدات داخلی، رعایت عدالت اجتماعی و ... از جمله رفتارهایی است که میتواند در تربیت فرزندان و افراد جامعه موثر باشد.
مدیر گروه مطالعات زن و خانواده و استاد حوزه و دانشگاه به نقش مهم بانوان در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: بانوان در عرصه آموزش و پرورش چه به عنوان مربی و معلم و چه به عنوان والدین فعال در تعلیم و تربیت فرزندان میتوانند به انتقال ارزشهای انقلابی به نسل آینده کمک کرده و با ایجاد فضای آموزشی سالم و مبتنی بر ارزشهای اسلامی انقلابی در تربیت نسل آینده سهیم باشند.
حقانی از تربیت نسل ظهور و نسل مقاومت به عنوان اولین محور نام برد و تأکید کرد: مباحث همسرداری و نقش آن در استحکام خانواده نیز از دیگر محورهای مهم در این راستا بوده و به این معنی است که زن به عنوان همسر میتواند همیار و دلسوز مرد خانواده بوده و در کنار او در جهت پیشبرد اهداف زندگی و تعالی خانوادهاش تلاش کند چرا که استحکام بنیان خانواده از جمله مهمترین عوامل ایجاد جامعه سالم و مقاوم است و حمایت از مرد خانواده در مسیر تلاشها و دغدغههایش نه تنها در موفقیت او نقش اساسی و مهمی دارد بلکه در مدیریت صحیح خانه و خانواده نیز تأثیر گذار است.
وی از حضور اثرگذار بانوان در اجتماع به عنوان سومین محور نام برد و گفت: وقتی بانوان در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی حضور داشته باشند نه تنها میتوانند به توسعه و پیشرفت جامعه کمک کنند بلکه با فعالیت اقتصادی و فرهنگسازی در جامعه و حضور در اجتماع به ترویج ارزشهای اسلامی و انقلابی نیز کمک میکنند.
وی با بیان اینکه بانوان میتوانند در زمینهسازی ظهور نقش بسیار مؤثری ایفا کنند، یادآورشد: بانوان انقلاب اسلامی در کنار این موارد در زمینه مبارزات انقلابی، حضور در جبهههای جنگ، فعالیتهای پس از انقلاب و ... نقش پررنگی ایفا کردند و همه این موارد نشان از نقش پررنگ بانوان در توسعه پایدار در جامعه دارد.
نظر شما