خبرگزاری شبستان، گروه بینالملل: امروز روز جهانی همبستگی بشر است که از سوی سازمان ملل متحد در بیستم دسامبر هرسال برای ایجاد وحدت میان انسانها و کمک به یکدیگر برای ریشه کن کردن فقر تعیین شده است.
روزجهانی همبستگی بشر یادآوری برای دولتمردان جهان نسبت به تعهداتشان در قبال توافقنامههای بینالمللی برای کمک به مردم گرفتار فقر، بیماری و گرسنگی در سراسر جهان است، در بیانیه هزاره، رهبران جهان توافق کردند که همبستگی ارزشی است که برای روابط بینالملل در قرن بیست و یکم بسیار مهم است.
این روز در حالی فرا می رسد که جهان شاهد یک تراژدی انسانی در نوار غزه است که توسط اشغالگران صهیونیستی در سایه غیاب مشکوک ارزشهای همبستگی رخ میدهد که جامعه بین الملل موظف است از نقض ارزشهای صلح توسط هر طرف و نهاد و رژیمی جلوگیری کند.
وضعیت امروز در غزه که ساکنان آن علاوه بر بیش از ۱۵ ماه در یک جنگ نسل، گرفتار گرسنگی، قحطی، بیماری، کمبود دارو و لوازم درمانی و حتی مکانی برای استراحت و خواب هستند، نشان میدهد که بسیاری کشورهای جهان نسبت به وضعیت اسف بار در غزه گام مثبتی برنداشتند و تنها در صدور قطعنامه و سخن گفتن و برگزاری اجلاس و نشست و سمینار باقی ماندند که اگر اینگونه نبود مردم غزه امروز در این وضعیت قرار نمیگرفتند.
برهمین اساس می توان گفت که غزه فلسطین امروز تبدیل به سختترین آزمونی شده است که وجدان بشری را در معرض آزمایش قرار داده است، به طوری که فریاد کودکان بی گناه و زنان غرق خون نشان میدهد که همه «شعارهای بزرگ» چیزی جز جوهر روی کاغذ یا کلماتی نیست و نمادهای انسانیت تنها از تربیونهای سخنرانیها پخش میشود نه در عمل.
در این روز، همبستگی غایب بزرگ است، چرا که همه حقوق بشر در سراسر مناطق فلسطین به ویژه غزه که به قربانگاه بربریت اسرائیل در نمدن دروغین قرن بیستم تبدیل شده، نقض شده است. ارزشهای همبستگی بشر که از اهداف اساسی منشور سازمان ملل برای حفظ اصول بین المللی از جمله صلح، امنیت و حمایت از حقوق بشر است، نقض شده است.
شاید بتوان گفت مردم غزه در طول ۱۵ ماه گذشته در آرامش چشم برهم نگذاشتند و نخوابیدند، چرا که اگر بخوابند مرگ را با موشک اسرائیلی میبینند. موشکهایی که هر منزل و مکانی را تبدیل به ویرانه کرده است و اجسادی که در جادهها و خیابانها وجود دارد و به دلیل شدت حملات هنوز جمع آوری نشده و به خاک سپرده نشدند.
امروز جهان با سکوت عجیب خود شاهد یک معضل انسانی در نوار غزه است که ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در بیش از یک سال اخیر و نقض حقوق مردم غزه است. فضای غزه به گونهای وحشتناک است که حتی برخی از آنها از دفن پس از مرگ هم محروم شدند.
امروز دولتمردان جهان در روز همبستگی بشری هنگام صحبت از غزه باید احساس شرمندگی و ناراحتی کنند، زیرا حرکتی برای بیکاری، فقر و توسعه اقتصادی غزه که توسط اشغالگر وحشی ویران شده است، نکردند. جنگی که منجر به آواره شدن بیش از دو میلیون نفر از شهرهای خود و تخریب بیشتر زیرساختهای غزه و محروم شدن ساکنان آن از مواد ضروری زندگی مانند غذا، آب، دارو و سوخت شده است.
غزه زمانی می تواند از این وضعیت دردناک رهایی یابد که همبستگی واقعی جهانی رخ دهد و زندگی دوباره در آنجا احیا شود.
روز جهانی همبستگی بشر برپایههای اساسی استوار است که مهمترین آنها برقراری ارزشهای صلح به معنای جامع آن و سوق دادن به سوی عدالت اجتماعی بیشتر از طریق همبستگی همه کشورها برای دستیابی به اهداف توسعه و تضمین توزیع عادلانه ثروت و کاهش شکاف بین کشورهاست.
برهمین اساس می توان گفت که همه سازمانها و نهادهای بینالمللی که اصول خود را بر پایه عدالت، آزادی و دموکراسی استوار کردهاند، موظفند در این تراژدی هولناک مردم غزه، در کنار مردم غزه بایستند، اگرچه متاسفانه اصول و ارزشهایی که برخی از این سازمانها برای رهایی از بیعدالتی و بردگی از آن سخن می گویند، در دست کسانی دیگر است نه آنها.
نظر شما