حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

در دل منطقه محروم در حاشیه شهر مشهد به همت بانوی کنشگر مسجدی و همسر طلبه‌اش خانه‌ای کوچک به حسینیه‌ای بزرگ تبدیل شد و نور معنویت و فرهنگ را به قلب اهالی تاباند.

به گزارش گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، ​​​همراه همسر طلبه‌اش در منطقه محروم در حاشیه شهر مشهد سکونت می‌یابد محله محروم که فاقد زیرساخت‌های اولیه مانند نانوایی، مسجد و ... بود به استناد سخنان رهبر انقلاب در خصوص آتش به اختیار که فرمودند «همه هسته‌های فکری، فرهنگی، عملی و جهادی، هر کدام کار کنند و مستقل با آتش به اختیار باشند» را سرلوحه کارش قرار می‌دهد و در اولین قدم منزل خود را برای اجرای برنامه‌های فرهنگی، مذهبی به حسینیه با عنوان بیت الزهرا سلام‌الله‌علیها تبدیل می‌کند و با ایجاد محله‌ای همدل در این حسینیه با کمک اهالی فعالیت‌هایی همچون افطاری عمومی در ۳۰ شب ماه مبارک رمضان، بر پایی مراسم محرم و صفر، برگزاری مراسم فاطمیه، برگزاری اعیاد مختلف شعبانیه، غدیر، قربان و ... را در دستور کار قرار می‌دهد.

منصوره کوشکی، فعال فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان اظهار کرد: با توجه به نبود مسجد و حسینیه در محله مهرگان فاز دوم در حاشیه شهر مشهد، برای اجرای برنامه‌های فرهنگی و ایجاد محله‌ای همدل در ابتدا منزل مسکونی را به حسینیه تبدیل کردیم، طبقه بالا را برای برگزاری کلاس‌های فرهنگی، آموزشی، مهد کودک، مهد قرآن و ... و محوطه حیاط را مسقف کرده و به حسینیه و قسمتی از طبقه پایین را که محل زندگیمان بود، نیز به عنوان آشپزخانه حسینیه در نظر گرفتیم.

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

نبود زیرساخت

وی با بیان اینکه در ابتدا ورود این محله از ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ها مانند نانوایی نیز محروم بود یادآور شد: با توجه به بعد مسافت محله مهرگان فاز دوم تا اولین نانوایی، هر روزه اهالی محل مسافت زیادی را برای تأمین نان طی می‌کردند به همین دلیل تنورگازی تهیه و آرد مورد نیاز برای پخت نان نیز تأمین شد و پخت تعدادی نان توسط یکی از اهالی انجام می‌شد و در کنار آن هم روزانه هزار  قرص نان از اطراف تهیه می‌کردیم که از این تعداد حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ قرص نان را فروخته و مابقی بین نیازمندان محل توزیع می‌شد.

وی تأکید کرد: از حدود یک سال گذشته پس از پیگیری‌های صورت گرفته با صنف نانوایان موفق به راه اندازی نانوایی شدیم و مشکل نان  مردم این محله مرتفع شد.

به گفته وی با توجه به بعد مسافت محله فاز دوم مهرگان تا مشهد و محرومیت منطقه، کلاس‌های آموزشی قرآن، احکام و ... برای اهالی به صورت رایگان برگزار می‌شود در ابتدای کار مخارج مورد نیاز با همراهی همسرم تأمین می‌شد و کم کم خیران نیز برای این مهم ورود کردند.

این بانوی فعال فرهنگی با بیان اینکه در محل حسینیه در ماه‌های عادی نماز مغرب و عشا هر شب و در ماه مبارک رمضان نمازهای یومیه صبح، ظهر و شب به صورت جماعت اقامه می‌شود، افزود: در شب‌های ماه مبارک رمضان سفره افطاری داخل حسینیه گسترده و نماز در بیرون حسینیه و فضای باز اقامه می‌شود و در صورت برودت هوا و سرما با هماهنگی صورت گرفته با همسایه‌های حسینیه بیت الزهرا سلام‌الله‌علیها نماز برای آقایان در یک منزل و بانوان در منزل دیگری از همسایه ها اقامه می‌شود.

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

مهد آموزش قرآن

وی با بیان اینکه در حسینیه بیت الزهرا سلام‌الله علیها دعاهای توسل، کمیل و ... نیز به صورت مداوم برگزار می‌شود و در کنار آن مهد آموزشی قرآن برای سن ۴ تا ۶ سال با کمک بانوان طلبه و یا همسران طلبه‌های محل با دریافت مبلغ بسیار ناچیز برگزار می‌شود، یادآورشد: به جز دریافت مبلغ اندک برای مهد قرآن مابقی رشته‌ها مانند کلاس‌های آموزش قرآن، کمک درسی و ... به صورت رایگان برگزار می‌شود و در مجموع در حسینیه بیت الزهراسلام‌الله علیها در مناسبت‌های مهم ملی، مذهبی برنامه‌های متنوع زیادی برگزار می‌شود و استقبال اهالی بسیار خوب است.

کوشکی گریزی به اقدامات انجام شده در خصوص نصر مقاومت زد و گفت: با برگزاری سخنرانی، کلاس‌های تبیینی و بازگویی مسائل روز، کمک‌های نقدی و غیرنقدی اهالی جمع آوری شد و در این راستا تا کنون با همراهی دانش آموزان محل بالغ بر ۲۰ میلیون ریال برای جبهه مقاومت جمع آوری شده است.

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

کانون از موج تا اوج

وی با اشاره به راه اندازی کانون فرهنگی تبلیغی از موج تا اوج و هیأت جوانان شباب‌الحسین علیه‌السلام حسینیه بیت الزهراسلام‌الله‌علیها یادآور شد: این هیأت توسط مجموعه‌ای از پسران نوجوان در سن ۱۰ تا ۱۲ سال مدیریت می‌شود و در برنامه‌های مختلف محرم، صفر و ... صفر تا صد کار به عهده این جوانان است.

وی با بیان اینکه ۱۲ دختر نوجوان ۱۲ تا ۱۸ سال نیز پایه ثابت همراهی ما در همه برنامه‌ها هستند، افزود: علاوه بر این دانش آموزان و اهالی محله در اکثریت برنامه‌ها مشارکت بالایی دارند.

وی در خصوص مهرواره بانور هم با بیان اینکه بانور مهرواره سالانه‌ است که برای توانمندسازی بانوان کنشگر مسجدی طراحی شده  است، گفت:  حضور در این برنامه را از ابتدا با اجرای برنامه‌های فرهنگی با عنوان محله همدل آغاز کردیم و تاکنون در مهرواره یک و دو جز بانوان برتر خراسان رضوی در زمینه اقدامات انجام شده برای محله همدل شدم و دو قطعه داستان و ماجرای محله نیز از رادیو بانور پخش شده است.

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

راه اندازی حسینیه کودک

وی به راه اندازی حسینیه کودک مختص دهه محرم اشاره کرد و گفت: در ایام محرم آقایون در حسینیه بیت الزهراسلام‌الله‌علیها و بانوان در حیات منزل کنار حسینیه به عزاداری می‌پردازند و برای راحتی والدین حیات یکی از همسایه‌ها نیز به عنوان حسینیه کودک راه اندازی می‌شود و در آنجا روضه و هیأت مخصوص بچه‌ها برگزار شده و در آخر جلسه برای سینه زنی بچه ها به والدین ملحق می‌شوند.

وی از دیگر اقدامات صورت گرفته به توزیع ۳۰ بسته یلدایی به ارزش هر بسته ۸۰۰ هزار تومان، توزیع ۵۰ عدد بالشت بین نیازمندان با کمک خیران، برگزاری جلسات مدیریت رفتار با کودکان، اهدا جهزیه، برگزاری اردوی تفریحی در بوستان بهار، برگزاری هیأت هفتگی جوانان  و ... اشاره کرد.

او چند ماهی است به دلیل انتقال همسرش به شهرستان تایباد رفته و در همان ابتدا با همسران امامان محله منطقه ارتباط گرفته است تا ماهی یک بار جلسه آموزشی و گفتمانی برگزار کند.

وی از اقدامات انجام شده در تایباد به رایزنی‌های صورت گرفته برای شناسایی دختران فعال سطح شهرستان اشاره کرد و گفت: با شناسایی ۱۰ تا ۱۲ نفر از دختران دبیرستانی به زودی هیأت دختران حاج قاسم در این منطقه راه‌اندازی می‌شود.

این بانوی کنشگر مسجدی با بیان اینکه شهرستان تایباد تلفیقی است و حدود ۸۰ درصد اهالی منطقه اهل سنت هستند، تأکید کرد: وحدت و همدلی بین شیعه و سنی منطقه منطقه موج می‌زند و همگی ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر دارند.

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

حکایت خانه‌ای که در حاشیه مشهد بیت‌الزهرای محرومان شد

کد خبر 1797449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha