به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین «علی ملانوری»، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل خبرگزاری شبستان امروز (یکشنبه، ۱۶ دی ماه) با «سیداحمد زرهانی»، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار حجتالاسلام ملانوری، با آرزوی سلامتی برای حجت الاسلام قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، اظهار کرد: ما در سطح کشور کانونهای تخصصی فعال در حوزه نماز داریم و معتقدیم کارکرد اصلی مسجد، قرآن و نماز است؛ کار برای نماز وظیفه همه ارگانها است اما برای ما که حوزه تمحض و کارمان مسجد است، این رسالت جدیتر و مضاعف است.
ترویج نماز از شاخصههای توفیق کانونهای مساجد
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: در این راستا ارتقای برنامههای مرتبط با نماز را برای سال آینده پیشبینی کردهایم چون ترویج نماز و اعتلای کلمه قرآن از شاخصههای اصلی در توفیق کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
وی با اشاره به آموزشهای مجازی نماز به بچههای مسجد، گفت: تلاش بر آن است دورههای آموزشی دینی معرفتی با شیرینیهای خاص همراه باشد نظیر آنچه استاد قرائتی در درسهایی از قرآن ارائه میکند و برای نسلهای مختلف جذاب است.
حجت الاسلام ملانوری با اشاره به شبکه عظیم کانونهای مساجد کشور با بیش از دو میلیون عضو، تأکید کرد: میتوان از طریق توسعه همکاری با ستاد اقامه نماز برای این شبکه عظیم برنامههای متنوع و مرتبط با نماز همچون مسابقات را تدارک دید؛ با توجه به آنکه این ستاد بازوی مسجدیِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محسوب میشود باید برنامههای حوزه نماز را توسعه دهد، امید است در این راستا تعاملات ما و ستاد اقامه نماز کشور در آینده افزایش بیابد.
کانونها باید مسجد را بانشاط کنند
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه رسالت اصلی کانونهای فرهنگی هنری، پویایی و بانشاط کردن مسجد است، خاطرنشان کرد: برای اثرگذاری کانونها در امر نماز در گام نخست باید امام جماعت و هیئت امنا، کانون را به عنوان بازوی کمکی مسجد بپذیرند و در مقابل، مدیران و مربیان کانونها هم بدانند که کانون تأسیس شده تا مسجد بانشاطتر شود و وقت نماز همه در مسجد حضور داشته باشند.
در ادامه این دیدار، سیداحمد زرهانی نیز با اشاره به ظرفیت بالای کانونهای مساجد برای ترویج فرهنگ نماز، گفت: ما در ستاد اقامه نماز طی دو تا سه سال اخیر یک کار پژوهشی با همکاری فضلا و با عنوان «نماز در سیره معصومین(ع)» را در قالب مجموعهای ۱۴جلدی انجام دادیم که میتواند منبع مناسب مسابقه برای بچههای مسجد باشد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز ادامه داد: زمان شهید آیت الله رئیسی تصویب شد که برگزاری دورههای نماز و قرآن و مهدویت رسماً به دستگاهها ابلاغ شود، که در این باره هم میتوان از ظرفیت کانونهای مساجد و به ویژه خبرگزاری شبستان استفاده کرد و باید این مهم از طریق تفاهم همکاری دنبال شود.
معرفت درباره نماز را در بچههای مسجد ایجاد کنیم
وی با بیان اینکه بخش عظیمی از مشکلات فرهنگی ما ناشی از انتقال اطلاعات غلط به نسل نو است، اظهار کرد: نهادهایی مثل خبرگزاری شبستان و کانونهای مساجد که با نسل جوان در ارتباط هستند در تسهیل آگاهی برای این نسل نقش بسزایی دارند. در پژوهشها و در پاسخ به ما، نوجوانان بیمیل نسبت به نماز و حتی برخی از نمازخوانها میگفتند ما فلسفه نماز را نمیدانیم؛ بنابراین، اگر بتوانیم در این دو میلیون نوجوان و جوان که با ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در ارتباط هستند معرفت درباره نماز را ایجاد کنیم، کار بزرگی انجام دادهایم.
زرهانی اضافه کرد: علاوه بر این، ما در ستاد اقامه نماز با آموزش و پرورش طرح «پیوند مدرسه، مسجد و منزل» را در دست اجرا داریم که تاکنون حدود هشت هزار مدرسه وارد این چرخه شدهاند، خوب است کانونهای مساجد هم به تناسب مخاطب نوجوان و جوان خود به این طرح بپیوندند و همراه شوند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به خاطرهای از راهاندازی کانونهای فرهنگی تربیتی در مدارس در دهه شصت شمسی، گفت: آن زمان هنوز اینترنت و فضای مجازی نبود؛ کارهای فرهنگی هنری، صنایع دستی، کار سینما و... در این کانونها مدیریت میشد و در جذب مخاطب از نسل نو بسیار موفق بود، امروز هم کانونهای مساجد چنین ظرفیتی را دارند خوب است روی کار محتوایی آنها تمرکز کنیم و در این باره از اعضای کانونها هم کمک بگیرید.
کار بزرگ کانونهای مساجد...
وی در ادامه ابراز کرد: اگر کانونهای فرهنگی هنری مساجد با این دو میلیون نفر عضو که جمعیت قابل توجهی است، بتوانند آن خط فرهنگی مدنظر مقام معظم رهبری را در بین همسالان خود تعمیم دهند، کار بزرگی انجام دادهاند.
زرهانی با بیان اینکه برای سوق دادن نسل جوان به سمت مقوله نماز باید به راههای جدید فکر کرد، افزود: برای مثال سلسله مراتبی تنظیم و کارتها یا نشانههایی آماده و به فعالان نماز اهدا شود، یا برای برترینهای این عرصه اردوهای زیارتی و تربیتی پیشبینی کنیم.
آموزش هفت هزار ائمه جماعت
قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در ادامه با بیان اینکه برخی مشکلات در موضوع ائمه جماعات و هیأت امنا مساجد هم باید برطرف شود، گفت: لذا آموزش ائمه جماعات در مدارس و مساجد را آغاز کرده و حدود هفت هزار امام جماعت را آموزش دادهایم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جایی که کودکان و نوجوانان حضور دارند اگر فرصت تحول، ارتقا و رقابت وجود داشته باشد فضا گرم و پرشور شده و بچهها همراهی میکنند، علاوه بر این، فعالیتهای ورزشی نیز تأثیرگذار است؛ کانونهای فرهنگی هنری با این نگاه و رویکرد نتیجه بخش خواهند بود.
گفتنی است، در انتهای این دیدار لوح تقدیر با امضای حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در پی درخشش و کسب رتبه خبرگزاری شبستان در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز که پنجم دی ماه در بجنورد برگزار شد، به حجت الاسلام ملانوری، مدیرعامل این رسانه حوزه دین فرهنگ اندیشه اعطا و از خدمات این رسانه در عرصه نماز تجلیل شد.
نظر شما